Kahwin percuma di Kuala Lumpur KUALA LUMPUR 14 Julai – Baitulmal Wilayah Persekutuan berhasrat untuk menanggung sepenuhnya kos perkahwinan bagi pasangan kurang berkemampuan yang ingin mendirikan rumah tangga di bawah Skim Perkahwinan. Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) Che Mat Che Ali berkata, pada masa ini skim yang diperkenalkan pada tahun 2000 itu, Baitulmal memberi bantuan untuk membiayai sebahagian sahaja kos perkahwinan ataupun sehingga RM3,000

Hmm, lets see: I’m from Gombak, so that counts under WILAYAH right? Savings tak byk.. I AM going back this holiday.. Me and Zairul ni kira golongan kurang berkemampuan kan? hehe hmm..cam menarik ni.. kihkiikhikhikhikh =)

Money Aid To The Rescue (?)
Tagged on:     

One thought on “Money Aid To The Rescue (?)

 • October 21, 2007 at 5:55 pm
  Permalink

  Assalamualaikum

  jangan pandang remeh soal ini..ramai anak muda di luar sana cuma mahu berseronok,konon tidak ada komitmen untuk berumahtangga justeru berhibur,melakukan maksiat dan berpeleseran dengan minah2 tanpa fikir soal dosa pahala.
  Dengan adanya skim perkahwinan,sekurang2 nya mereka sudah cukup bersedia menunaikan tangungjawab berumahtangga.Tahukah ANDA apabila bernikah setiap amalan ALLAH melipat gandakan sebanyak 70 kali ganda? ANDA yang mengkritik skim perkahwinan tidak menyedari hikmah ini.Skim Perkahwinan ini bukan percuma malah mereka yang memohonnya perlu membayar kembali wang secara beransur-ansur dan TANPA FAEDAH.

  Tepuk dada tanya iman..

  azedah uia

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: