Serious aku terkejut besar tgk short film ni.. Tak tahu siape/company ape yg buat, for sure ini bukan cartoon keras cam Usop Sontorian (which is by the way makan mase and duit + tenaga jugak untuk siap), tapi ini 3D animation yg standard Pixar Studio.. sbb film ni dah lama (end credit tunjuk tarikh siap January 2001) aku bagi markah 1oo% -D

Tgk la short animation bwh ni.. terasa natsukashii (=rindu?) sangat tgk suasana kampung kat malaysia.. graphic die sangat detail.. tgk pokok kelapa, atap zink, paip besi, lantai simen, lumut dalam telaga.. tengok sile tengok.. aku cume bley ckp aku kagum ;-)

Amazing 3D
Tagged on:                         

Leave a Reply

%d bloggers like this: