My heart Video & Guitar Tablature

Heart Movie
Gambar Irwansyah, Nirina Zubir dan Acha Septriasa
(Pic taken from Cariartis.com)

My heart? Lagu sape ni? Ini la lagu yg kuor dlm movie Heart, filem arahan Hanny S Saputra dengan dibintangi Nirina Zubir, Irwansyah dan the very super cute cute Acha Septriasa (Jidie, aku susume kat ko sbb ade iras2 Ueto Aya). Aku tak tengok pun movie ni, tapi kata Zack bosan giler dengan story line yang ntah apape. Tataula kalau ade org lain yg suke ke. Tapi kalau pergi semata-mata utk tgk Acha tu aku sokong la.. hohoho

Anyway, citer die lantak la cammane kan, yang penting aku rasa lagu die boleh tahan la.. Tapi setelah bengang mencari-cari seluruh tablature di serata dunia, aku tak jumpa yang memuaskan hati, maka aku pun dengan gatal tangan membuat tab gitar baru yg hampir2 dekat nak sama lah dengan yang original nya tu kot.. Ade la 2 3 chord pelik2 yg aku dah tabkan nanti senang korang nk main gitar:

Irwansyah feat. Acha Septriasa – My Heart (Guitar Tablature)

Kalau nk tahu camne lagu nye, boleh tgk video kat bawah:

Kod/Tab Gitar My Heart – Irwansyah feat. Acha Septriasa

Date: 27.09.2006
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

Irwansyah feat. Acha Septriasa - My Heart



Chord:

Am		x02210
Am7(b5)		x0101x
Bbm		x13321
Bm7(b5)		x2323x
C		x32010
C#		x46664
Cm		x35543
D		xx0232
D/F#            200232
Dm		xx0231
E		022100
E/G#		4x2100
Eb		xx5343
Esus4		022200
F		133211
Fm		133111
F#		244322
G		355433
G7sus4		330011

[Intro]

-|----------0-----------------------|----------2-------0---------------
-|------------------3-------2-------|--------------------------3-------
-|----------------------------------|----------------------------------
-|------4-------4-------4-----------|------5-------5-------5-----------
-|--2-------------------------------|--2-------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +

-|----------0-----------------------|----------------------------------
-|------------------3-------2-------|------------------0-------2-------
-|----------------------------------|----------3-----------------------
-|------4-------4-------4-----------|------2-------2-------2-----------
-|--2-------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|--2-------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +

-|----------0-----------------------|----------2-------0---------------
-|------------------3-------2-------|--------------------------3-------
-|----------------------------------|----------------------------------
-|------4-------4-------4-----------|------5-------5-------5-----------
-|--2-------------------------------|--2-------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +

-|----------0-----------------------|----------------------------------
-|------------------3-------2-------|------------------0-------2-------
-|----------------------------------|----------3-----------------------
-|------4-------4-------4-----------|------2-------2-------2-----------
-|--2-------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|--2-------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +

-|--2-------
-|----------
-|----------
-|----------
-|----------
-|----------
    +

[Verse 1]

    Bm                                 F#/Bb
-|----------------------------------|----------------------------------
-|------------------3---------------|------------------2---------------
-|----------4-----------------------|----------3-----------------------
-|------4-------4-------------------|------4-------4-------------------
-|--2-------------------------------|--1-------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
   Di  si   ni                  kau    dan    aku

    B7                                 Em
-|----------------------------------|------------------3p--2-----------
-|------------------4---------------|----------5---------------5-------
-|----------2-----------------------|------4-------4-------------------
-|------4-------4-------------------|--2-------------------------------
-|--2-------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
    Ter                 bi- a-  sa     bersa-  ma

    C#m7(b5)        F#m7               Bm
-|----------------------------------|----------------------------------
-|----------5-----------------------|------------------3---------------
-|--------------4-----------3-------|----------4-----------------------
-|------5---------------4-----------|------4-------4-------------------
-|--4-------------------------------|--2-------------------------------
-|------------------2---------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
            Menja-  lani    kasih      sayang

    C#m7(b5)                           F#7
-|----------------------------------|----------------------------------
-|------------------5---------------|------------------2p--0-----------
-|----------4-----------------------|----------3---------------3-------
-|------5-------5-------------------|------2-------2-------------------
-|--4-------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|--2-------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
    Baha-   gia                 ku-    dengan  mu

    F#
-|------------------2-----------
-|--------------2---------------
-|----------3-------------------
-|------4-----------------------
-|------------------------------
-|--2---------------------------
    +       +       +       +

[Verse 2]
    Am                                 E/G#
-|----------------------------------|----------------------------------
-|------------------1---------------|------------------0---------------
-|----------2-----------------------|----------1-----------------------
-|------2-------2-------------------|------2-------2-------------------
-|--0-------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|--4-------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
    Pernah  kah                 kau    mengun- tai

    A7                                 Dm
-|----------------------------------|------------------1p--0-----------
-|------------------2---------------|----------3---------------3-------
-|----------0-----------------------|------2-------2-------------------
-|------2-------2-------------------|--0-------------------------------
-|--0-------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
    Ha-                 ri  paling     in-     dah

    Bm7(b5)         Em7               Am
-|----------------------------------|----------------------------------
-|----------3-----------------------|------------------1---------------
-|--------------2-----------1-------|----------2-----------------------
-|------3---------------2-----------|------2-------2-------------------
-|--2-------------------------------|--0-------------------------------
-|------------------0---------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
            Ku     ukir   nama       kita  berdua

    Bm7(b5)                            E7
-|----------------------------------|----------------------------------
-|------------------3---------------|------------------0---------------
-|----------2-----------------------|----------1-----------2---1-------
-|------3-------3-------------------|------0-------0-------------------
-|--2-------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|--0-------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
    Di   sini                   sur-   ga    kita

    E
-|------------------0-----------
-|--------------0---------------
-|----------1-------------------
-|------2-----------------------
-|------------------------------
-|--0---------------------------
    +       +       +       +

[Chorus 1]

Am                  Dm
Bila kita mencintai yg lain

G             E/G#    Am
Mungkin kah hati ini akan tegar

F              Dm
Sebisa mungkin tak akan pernah

Bm7(b5)           E
Sayang ku akan hilang

Am                          Dm
If u love somebody could we be this strong

G               E/G#              Am
I will fight to win our love will conquer all

F                      Dm
Wouldn't reach my love even just one night

Bm7(b5)                     Esus4  E
Our love will stay in my heart..

   Fm  Bbm  Eb  Fm  C# Bbm G7sus4 C C D D
My heart

[Verse 3]
    Gm                                 D
-|------------------3---------------|------------------2---------------
-|----------3-----------------------|----------3-----------------------
-|------3-------3-------------------|------2-------2-------------------
-|--5-------------------------------|--4-------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
    Pernah  kah                 kau    mengun- tai

    G                                  Cm
-|------------------3---------------|----------------------------------
-|----------3-----------------------|------------------4p--3-----------
-|------4-------4-------------------|----------5---------------5-------
-|--5-------------------------------|------5-------5-------------------
-|----------------------------------|--3-------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
    Ha-                 ri  paling     in-     dah

    Am7(b5)         D7               Gm
-|----------------------------------|----------------------------------
-|--------------1-----------1-------|----------3---------------3-------
-|----------0-----------2-----------|------3-------3-------3-----------
-|------1-----------0---------------|--5-------------------------------
-|--0-------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
            Ku     ukir   nama       kita  berdua

    Am7(b5)                            D
-|----------------------------------|------------------3p--2-----------
-|------------------1---------------|----------3---------------3-------
-|----------0-----------------------|------2-------2---------------2---
-|------1-------1-------------------|--0-------------------------------
-|--0-------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
    Di   sini                   sur-   ga    kita

    D
-|------------------2-----------
-|----------3-------------------
-|------2-------2---------------
-|--0---------------------------
-|------------------------------
-|------------------------------
    +       +       +       +

[Chorus 2]

Gm                  Cm
Bila kita mencintai yg lain

F             D/F#    Gm
Mungkin kah hati ini akan tegar

Eb             Cm
Sebisa mungkin tak akan pernah

Am7(b5)            D  Gm
Sayang ku akan hilang

Am                  Dm
Bila kita mencintai yg lain

G             E/G#    Am
Mungkin kah hati ini akan tegar

F              Dm
Sebisa mungkin tak akan pernah

Bm7(b5)            E
Sayang ku akan hilang

Am                          Dm
If u love somebody could we be this strong

G               E/G#              Am
I will fight to win our love will conquer all

F                      Dm
Wouldn't reach my love even just one night

Bm7(b5)                  Esus4  E
Our love will stay in my heart..

[Outro]
Am F Bm7(b5) E
Am F Bm7(b5) E Am

Kod Gitar Hanya Padamu – Qiara

Date: 27.09.2006
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

Qiara - Hanya Padamu

Chord:

Am		x02210
Am6/F#		2x2212
B7		x21202
C		x32010
D		xx0232
Em		022000
G		320003


[Verse 1]

Em         Am         D         G
Hanya pada mu Ku serahkan segalanya

           C         Am           B7       Em
Kau bertakhta di nurani Anggun cinta mu abadi

           Am         D            G
Hanya pada mu Pertama dan yang terakhir

         C          Am         B7         Em
Pohon cinta ku merendang Disirami kasih suci



[Verse 2]

        D               G
Jiwa ku dipalu gemersik tak terkira

          D               G
Hampir ku terlena dalam belaian mu

           B7                    Em
Cinta mu selembut sutera menjadi saksi kasih ku

  Am                                     B7
Tiada dua hanyalah satu kau yang ku cintai


[Chorus]

      Em            Am
Sekelumit cinta sekurun kerinduan

   D                G
Ku rempuhi ranjau duka

C                 Am6/F#
Membara sehangat api

     B7
Terhapus sepi di hati ku

       Em            Am
Seulas bibir mu kelu tidak berkata

  D            G
Namun ada sesuatu

   C              Am6/F#
Nurbisa dari mata mu

      B7                 Em
Terpancar cinta yang sejati


[Verse 3]

              B7               Em
Awan yang berarak saujana membiru

               Am                Em
Cerahlah wajah mu di rimba sendu ku

             B7          Em
Menjadi hamparan cinta suci

One step to Wawasan 2020

Ello folks, lame tak update blog sbb aku baru balik ke Msia last Saturday, and bad news from Aloy (my bro).. “Internet takley pakai..” aaaaaaa apsal? “Tak bayo kot” kate my dad. Pastu check bill.. mmph.. dah bayo la pulak.. So, last choice, pegi Telekom dan get ready untuk menyembur. Flash back last year, when my family nk apply Streamyx, ingat balik die punye customer service.. mmg hampeh gile.. dengan lembabnye, tak menjawab soalannye, ingat sumer org genius ke nk figure out sendiri.. plus the kerani yg handle the application at that time was very the kerek one. Sampai kalau tak salah aku at one point aku ckp “Saya ni mana reti sangat kak! SPM pun gred 3 aje! Cube terang bagi saya paham!!”.. Dah apply bayar, then after seminggu baru masuk line.. Itu pun kalau thari jgn harap la nk ade line.. Mesti disconnect memanjang nye..

Annyway,

Aku terpaksa menabahkan hati pegi jugak Telekom, nk check apsal takley connect ni, sambil on the way memikir, ape aa nk sembur kalau service die cam sial. Sampai2 je aku tgk, wah wah, designing counter sumer dah tukar, no more long lines, ade 10 counter, semua bukak, 4 counter bayaran, 6 services etc. Pakai pun sumer smart, seragam, udara pun wangi gak (tahun lepas cam ade bau hancing sikit btw) Sampai giliran aku.. “#1706, sile ke kaunter 3.. #1706, sile ke kaunter 3..” Slow2 aku pegi menghadap makcik tu.. ehem ehem..

“Terima kasih dan selamat datang.. boleh saya bantu..” Terkejut aku.. tak pernah2 diorg ckp time kasih ke ape..

“Saya nk tanye.. bla bla bla bla.. apsal ade connection error.. bla bla bla… “,

“Okay, boleh saya mintak Encik punye user ID dan number phone masa register?” Aik.. lembut nye la die ckp..

“Err ID XXXX, Phone XXXXX”..,

“Okay, Encik tunggu sekejap, saya semak ye”,

“OK”,

after 10 seconds..

“Okay, saya dah semak kat sini dan nampak tiada masalah connection atau lewat bayaran.. so mungkin ade masalah setting pada PC atau ade masalah dengan kabel.. So encik pergi kat phone corner belakang counter 10, guna phone #1 dan Encik boleh buat laporan kerosakan. Atau klau Encik nk call terus boleh call 1800-xxxx.., nanti technical department kami akan bantu encik”,

“OO okay”,

“Ade apa-apa lagi yang boleh kami bantu?”,

“Aaa.. takde kot”,

“Okay terima kasih kerana berurusan dengan kami.”,

“Ya, sama sama”.

At this point from scale 1 to 10, aku bagi point 9.2 untuk service. Then aku balik rumah, and call number yg die kasik tadi..

truut truut
“Terima kasih kerana menghubungi Telekom Malaysia. Sila tekan 1 pilihan bahasa melayu bla bla sile tekan 3 untuk bantuan teknikal bla bla..”

Pastu aku tekan 3,

“Anda akan dihubungkan dengan operator kami untuk bantuan teknikal. Sila maklum bahawa panggilan ini akan dirakamkan untuk tujuan latihan, dan untuk kami menilai dan memperbaiki servis kami. Terima Kasih..”,

Aku terdiam.

Truut truut..

“Terima kasih kerana menghubungi kami.. boleh saya bantu”,

“Hello, Assalamualaikum.. saya blb blb bla.. takley sambung ni bla bla bla keluar Error:769, blab la bla..”,

“okay mcm ni, boleh saya dapat pengesahan ID, bla bla..”,

“ID xxx #IC xxxx-xx-xxxxx”,

“Okay mcm ni, Encik Zairul tekan bla bla bla bla bla bla, then tengok bla blab la bla, pastu try restart.”,

Restarting PC..

“Okay dah boleh”,

“Okay, ada apa-apa lagi yang boleh kami bantu?”,

“Aaa.. takde”,

“Okay terima kasih kerana berurusan dengan kami.”,

“Ya, sama sama”.

Letak phone then aku ckp wow, tahniah anda Telekom kerana at least anda telah apply one thing yg telah lama dibuat di negara2 maju – excellent customer service. To tell korang, duduk kat Jepun this 6 years, instead ramai yg org kata “Best la ko dapat keta best2..”, or kata Arsyan “Best la ko, awek2 budak sekolah Jepun sumer pakai skirt pendek2 sumer lawa2.. rekemen la kat aku woi”, pada aku antara one of the best reason why aku rase senang duduk sini adalah sebab customer service diorg.. mmg cukup bagus.. and to tell the truth aku tak sangkan Telekom dah apply that and tak salah kalau aku ckp better. mcm aku ckp, congrats, that’s one step to Negara Maju 2020.

Anyway, aku akan pegi JPJ next week nk setelkan some stuff.. Then bagi aku judge pulak government punye customer service.. tgk boleh celen telekom tak.. heheh.. nanti aku citer lagi. Brb

Old days

I’m packing up my stuff as tomorrow Zack & I will head back to Malaysia, and since I’m going to do some work too, I really hate to burn all 15Gigs worth of datas on CDs (yes, my mom’s PC “can’t” read DVDs). When I was browsing some of my old datas, I found my pics probably taken about 3 or 4 years ago. Really missed those old time, the acoustic guitar shop, the syacho (=company boss), and weird friends.

Old days