Cut n Paste from forum dari mykmu.net .. untuk renungan..

Assalamualaikum,

Yang ni saya kena jawab la sebab banyak sangat misinformation. Biasanya information yang berpindah dari satu mulut ke satu mulut yang lain akan berubah menjadi sensasi. Itu lah masyarakat kita. Kita bukan mendapat firsthand info tapi berdasarkan cerita yang telah ditokok tambah. Ini dia cerita dari orang dalam yang duduk ditengah-tengah R&D PROTON.

“Saya ada kenalan dari kastam boleh confirmkan perkara ni.. member saya kerja kastam kat kelang dan beliau sendiri yang maklumkan yg salah satu tugas dia adalah buat checking penerimaan barangan proton untuk di pasangkan di negara ni. Satu kontena enjin je.. manakala kontena lain adalah pintu, body dan sebagainya. sama lah dengan kereta lain juga.”

Kalau kita lalu kat kawasan glenmarie tu, akan ternampak lah satu tanda… Kilang Enjin Proton. Tanda tu tak duduk kat situ untuk suka suka je. Kalau kita jengok kat dalam…. Boleh nampak besi cair yang dituang kedalam acuan untuk membuat enjin block. Memang proton ada mengimpot enjin tapi dari kelas 1.2 dan 2 liter. 1.2liter untuk Savvy (enjin Renault) dan 2.0liter untuk Perdana. Tapi untuk enjin 1.3, 1.5, 1.6 proton buat sendiri. Untuk pintu pulak… hanya kereta-kereta Perdana sahaja yang proton beli pintu dari Mitsubishi. For your information, Untuk membuat pintu sahaja memerlukan dekat 20 acuan. Bayangkan lah 4 pintu. Modal itu shaja sudah hampir RM50 juta. So untuk kereta yang volume kecil, kita beli dari luar. Untuk kereta Isawara, Wira, Waja, Gen2, Savvy… 100% body dibuat di Malaysia.

“Bayangkan dah 20 tahun menanti kereta Malaysia yang sebenarnya tak keluar-keluar lagi. Bagi yang berkemampuan sudah tentu tak mahu menggunakan injin kenderaan berteknologi 70an, 80an dan 90an yang diubahsuai. Sudah tentu ramai nak teknologi terkini dan sebenarnya milik kita. Secara umumnya proton masih belum ada enjin sendiri lagi.. jadi adalah sukar hendak dikatakan kalau ianya adalah kereta Malaysia yang sebenarnya. Pengeluaran kenderaan adalah berdasarkan injinnya barulah boleh dikatakan ianya kenderaan negara sebenarnya.”

Disini lagi ada misinformation. Memang untuk kereta Perdana kita impot enjin dari Jepun. Untuk Savvy kita gunakan enjin Renault. Untuk Isawara, Wira dan Waja kita buat enjin di Malaysia walaupun design original dia dari Mitsubishi. Tapi enjin Gen-2 adalah enjin terkini yang direka oleh jurutera Proton dan dibina di Malaysia. Enjin tersebut menggunakan teknologi terkini. Jadi kenyataan diatas agak menyesatkan sedikit. Naza, Perodua…. Masih lagi membawa enjin dari luar. Modal untuk mereka dan mengeluarkan enjin ni amat besar. Nak dapat return pun bukan nya sekejap. Tapi demi maruah dan kemajuan, kita korbankan keuntungan jangka pendek. Selagi kita tidak mengeluarkan enjin sendiri.. selagi itu kita tidak tahu. Sekarang kita telah pun mengeluarkan enjin sendiri… orang masih tidak percaya. Itu lah masalah orang kita… memandang rendah kebolehan anak negara sendiri.

“Selama ini proton bergantung kepada Mitsubishi sebagai rakan teknikal. Oleh kerana kontrak selama 20 tahun telah tamat. Maka proton terpaksalah mencari rakan teknikal yang baru dan bermulalah masalah melanda proton. Sudah tentu rakan teknikal baru tidak mahu meneruskan rekaan dan teknologi mitshubishi lagi. So apa kan jadi pada kereta proton yang ada sekarang ni untuk masa akan datang.”

Tidak wujud kontrak 20 tahun dengan Mitsubishi. Mereka adalah rakan kongsi. Bertahun tahun kita berkerjasama dengan Mitsubishi tetapi teknikal apa yang mereka turunkan. Kalau kita pernah berkerja dengan orang Jepun atau Korea, mereka inilah yang paling kemut ilmu. Tapi bab nak korek ilmu kita, dia orang rajin habis.Korang jangan terkejut bila saya cakap yang idea kita pun banyak yang Jepun curi. So bila kita mula menuntut teknologi baru dari mereka… mula lah nak caj dan nak ikat royalti yang tak munasabah. Nak mintak copy teknikal drawing zaman dulu sekeping pun dia orang caj beribu ribu. Mulalah kita pandang teknologi dari barat dan teknologi sendiri. Sebab itu kita beli Lotus.. Kita ignore Jepun. Bila kita design sesuatu yang lebih baik… laju je dia orang hantar balik information ke Mitsubishi. Last-last kita pun mula bersikap secrecy dengan dia orang… lama lama diaorang fed up dan mintak keluar. Lagi pun dia orang dah nampak afta nanti dia orang akan masuk balik ke Malaysia.

Perodua… kenapa daihatsu/toyota memberi enjin latest dia orang…. Sebab Perodua tu 100% milik Toyota/Daihatsu. Dah lama UMW menjual saham dia orang kepada Jepun. Proton…. Milik Malaysia.

“Mungkin ada yang tahu dan ada yang tak tahu yang proton yang digunakan pakai sekarang adalah barangan Mitshubishi. Samalah seperti kereta lain.. tukar lambang je..”

Inilah susah orang kita ni…. Banyak mendengar cerita sensasi yang banyak ditaruk banyak rempah ratusnya….. Memang pada mulanya kita belajar… selepas itu kita buat sendiri.Saya adalah seorang yang terlibat dengan kerja kerja tersebut.

Saga – base dia Lancer lama. Kita Cuma tukar depan dan belakang sikit.

Iswara – base Saga, kita mula belajar untuk design kereta sendiri. Masa ni Mitsubishi dah tak berapa setuju bila kita menubuhkan R&D. So kita menggunakan khidmat penasihat dari UK.

Wira – Disini berpuluh puluh designer dan engineer Proton dihantar ke Jepun untuk kerjasama design kereta baru. Proton dan Mitsubishi kongsi modal. Hampir 2 tahun kami disana. Bahagian tengah dikongsi bersama. Depan dan Belakang, design asing-asing. Lampu depan dan belakang share sebab nak kurang kan cost. Hasilnya Proton Wira-Mitsubishi Lancer.

Orang akan kata hah kongsi je sebab tak tahu buat kerja…. Tapi ada orang kata apa apa bila Ford dan Mazda berkongsi bahagian tengah? Ford Laser dan Mazda 323 adalah kereta yang sama. Ada orang komplen? Bila orang Malaysia yang buat begitu… orang Malaysia sendiri yang nak mengutuk. Tak ramai yang tahu seksa bekerja kat Jepun sebab dia orang suka curi idea. Bayang kanlah semasa kami design dashboard untuk Wira… masa tu Mitsubishi sudah pun siap soft tooling mould untuk dashboard kereta dia… Bila mereka tengok dashboard Proton, Mereka sanggup letak designer dia depan design kita untuk mengubahsuai kembali rupa bentuk dashboard mereka. Kalau kita pernah tengok dashboard mitsubishi lancer… hampir samakan. Itu mereka yang meniru bukan kita. Ianya menunjukkan kita bukan tak pandai… Cuma masyarakat sendiri berfikiran macam itu.

Perdana – untuk membuat satu satu design bukannya murah. Nak balik modal pun lama. Jumlah kereta yang dijual pun kena banyak. So kalau nak buat Perdana…. Sampai habis pun tak balik modal. So yang ni memang kita ambil kereta dari mitsubishi dan pasang di Malaysia. Cuma kita tukar depan dan belakang, dan bahagian dalaman.

Tiara – Tiara adalah bukan product Proton. Ia adalah keluaran DRB. Tapi kita kena tunduk dengan arahan dari atas untuk mereka menggunakan lambang Proton.

Waja – Waja adalah permulaan kita untuk menunjukkan kita mampu melakukan kerja sendiri. 100% didesign orang orang kita. Tapi untuk kejuruteraan kita memerlukan consultant dari luar.. mainly dari Eropah dan Amerika. Bukan sebab tak pandai tapi kita tak cukup kakitangan. Nak design kereta bukan seperti menjahit baju. Kebaikan dari mengambil consultant dari luar memang membuka mata kita… kita adalah setaraf dengan kebolehan mereka. Nak design kereta ni memerlukan beratus ratus kakitangan. Bukannya sedikit.

Gen2 – 100% didesign oleh orang kita. Consultant dari luar hanya sedikit sebab kakitangan kita semakin ramai. Kita mula menggunakan enjin yang didesign sendiri.

o Savvy – 100% dedesign sendiri. Cuma enjin sahaja kita menggunakan Renault sebab kita tidak ada enjin bersaiz kecil. Well…. Kehebatan enjin Renault sudah terbukti bila mereka memenangi F1. Disin banyak berita palsu disebarkan oleh mereka yang tidak bertanggung jawab.Contohnya… Savvy adalah Tiara dan menggunakan chasis Tiara lama. Savvy tidak ada kena mengena dengan Tiara. Savvy adalah baru, 100%. Tidak ramai yang tahu bahawa Savvy menggunakan HTHS steel (High Tensile High Strength Steel). Sebab tu body Savvy kuat. Memang ada terpampang kereta Savvy kemek kerana accident. Well… kereta mercedes, volvo, BMW pun kemek bila accident. Tapi tak ramai yang tengok keadaan dalaman Savvy yang accident tu… In fact. Kukuh. Saudara saudari… Bila kita design kereta ni.. yang paling penting adalah keselamatan penumpang. Memang kereta didesign untuk crumple bila ada impact. Itu untuk menyerap daya hentakan supaya bukan manusia yang menerima hentakan kuat. Rating TUV Germany memberikan 3 star untuk Proton. BMW 5 series pun dapat 3 star. Ramai yang kata Savvy ni tak sedap bila memandu. Tapi tanyalah yang bercakap tu… adakah mereka pernah memandu Savvy. Kebanyakan nya tidak. Hanya mendengar dari orang lain.

Lain lain – Ada banyak lagi yang saya tak boleh cerita sebab ada secrecy act. Proton pun ada design kereta untuk company lain dan ada membuat part untuk company lain. Proton ada juga buat reverse engineering untuk motosikal lumba (tahun tu dia champion) tapi kita tidak boleh menceritakan sebab dasar secrecy kita. Mungkin sesetengah orang yang memakai certain kereta mewah tidak tahu yang part kereta mereka dibuat di proton. Kalau Proton tak elok… masakan mereka mengkontrakkan proton untuk membuat kereta mereka.

“Berbalik kepada masalah yang sedang dihadapi oleh proton. Kenapa ianya harus berlaku perkara sebegini. Apakah yang sebenarnya telah berlaku dan dibuat oleh proton dalam masa 20 tahun untuk membina kenderaan nasional sendiri. Memang ada R&D proton cuba mendapatkan struktur dan bahan-bahan untuk membuat injin tapi gagal mendapatkan resepinya.”

Proton memang dah ada enjin sendiri. Yang terpasang dekat Gen-2 tu apa dia. Bab-bab bahan untuk membuat enjin tu senang je. Kebanyakan pengeluar kereta menggunakan besi yang sama sebab pengeluar besi dalam dunia ni bukan banyak. Kita Cuma bagi specifikasi je. Nak design enjin tu yang susah. Transmition yang paling susah. Untuk info lah… kami masih lagi dalam proses untuk mereka cipta transmition sendiri. Bukan macam nak buat karipap tau.

“Penubuhan proton sejak 20 tahun yang lampau tidak mencapai objektif yang sebenarnya. Dimana silapnya? Berapa ramaikah yang tahu bilakah ilham proton ini sebenarnya timbul dan berapa lamakah usaha dilakukan bagi membolehkan impian ini tercapai.”

Mungkin ramai yang mengganggap hanya seorang perdana menteri sahaja terlibat. Cuma pada zaman Tun M baru persetujuan dapat dicapai setelah Mitshubishi bersetuju menjadi rakan teknikal dengan bersyarat. (syarat ni tak bolehlah diberi tahu.. sebab ianya adalah OSA)

Penubuhan Proton lebih mencapai objectif nya. Pada mulanya Proton hanya di rancang untuk membuat kereta bukan untuk merekacipta kereta. Kita menubuh R&D, Mitsubishi tidak setuju. Ye la… siapa nak bagi kita pandai kan. Cuba check dekat Perodua, berapa ramai jurutera dari Proton bekerja dekat sana, Head of R&D Perodua…bekas Proton, Head of Styling…bekas Proton, Head of Planning…bekas Proton, Head of Production…bekas Proton (rasa-rasanya dah kena kebas dekat Naza), Head of Engineering Services…bekas Proton. Ratarata mereka yang senior dekat sana dari proton. We trained them… orang lain ambil cara senang je.

Naza pulak.. Head of R&D….bekas Proton. Head of Production…bekas Proton. Honda pun ramai bekas Proton, DRB Pekan… Head dia pun bekas proton, Inokom… head dia pun bekas proton. Itu kira head je…bukan lagi kira engineer dan designer. So it meets its objective untuk memajukan orang-orang kita. Mainly orang Melayu. Naza sendiri tidak menyangkal kereta Naza mainly didevelop oleh bekas kakitangan Proton. So… orang Proton tak bagus?

Kita belum lagi kira bekas pekerja proton yang diambil oleh consultant luar negara… dari America, Eropah sampai ke Jepun.Tau tak kita kakitangan Proton telah memenangi pertandingan mereka design kereta anjuran Ford. Beliau mendapat tempat pertama. Bukan bertanding diperingkat Malaysia. Tapi di peringkat antarabangsa. Memang beliau mendapat tawaran kerja dari syarikat kereta gergasi Amerika dan Eropah. Tapi kami tabik bila dia decide nak stay dekat Malaysia sebab taknak anak-anak membesar dinegara lain. Ada orang tau…?

“Selama 20 tahun proton pergantung kepada pemerintah yang sepatutnya telah boleh berdiri dengan sendirinya sekarang ini selepas perjanjian tamat. Ibarat kata.. berapa lama perlu bergantung.. tak kan dah 20 tahun nak merangkak lagi.. nak tambah masa untuk merangkak lagi.. so bila lak nak belajar berdiri dan berjalan sendiri tanpa dipimpin lagi..sebab tu exPM kata.. kalau dah tak boleh tutup aja…”

Proton boleh menjadi lebih baik kalau tidak ada tanggung jawab kepada negara. Senang aja… buang sahaja pengeluar-pengeluar yang bermasalah. Tapi apa akan jadi dengan ekonomi. Itu tanggungjawab Proton untuk negara. Bayangkanlah penjanaan ekonomi proton untuk negara… berapa banyak kaki tangan Proton… 8000. Berapa banyak kakitangan syarikat yang secara lansung untuk membuat part Proton…100,000 orang. Berapa banyak bank dapat untung, berapa banyak syarikat bumiputra yang naik? Bayangkanlah kami boleh membantu sedangkan polisi kerajaan tidak membantu. Cuba ingat sebelum timbulnya proton. Berapa banyak wakil jualan bumiputra untuk kereta toyota, nissan, honda? 0… Kosong.

Mengenai masalah AP pulak perkara tu bukan perkara baru. Mungkin ada yang tak tahu yang proton juga mendapat AP. Kalau tak.. sure harga kereta proton tak serendah sekarang ini. Tak percaya boleh check duti import yang dibayar untuk sebuah kereta proton. Nak check duti import tak susah sgt.. cuma bandingkan harga kereta proton di kawasan bebas cukai.

Kita memang tak payah bayar duti impot sebab kita buat kereta kat dalam Malaysia. Tapi tetap kena cukai. Kita tak ada AP. Yang Proton kecewa kenapa terlampau banyak AP dikeluarkan. Lepas tu sebijik-sebijik kerajaan kena tipu. Bayangkan lah kalau kereta KIA yang dibawa masuk ke Malaysia… harga yang di declare adalah RM8000. Tak masuk akalkan bila kastam approve benda ni. Paling murah kereta yang pernah dibuat adalah dalam dunia ni adalah lebih kurang RM18,000. Itu baru bahan bahan dia. Belum lagi kira cost modal acuan, cost tenaga kerja, cost R&D. Bayangkan lah banyak mana kerjaan rugi pada cukai. Bayangkanlah banyak mana Naza untung.

Dasar Automotif Negara di perlukan bagi meneruskan perjuangan yang belum tercapai disamping menjaga serta melindungi pemilik kereta proton sekarang ini. sejauh mana boleh bertahan tak tahula..kalau tidak akan bertimbunlah bakal besi buruk bila tiada lagi sparepart proton (asalnya milik Mitsubishi) dan akan timbulah barangan made in Jinjang atau sewaktu dengannya.

Saudara… Dalam banyak banyak negara pengeluar kereta, Malaysia lah yang paling kurang memprotect industry automotive mereka. Rakyat Malaysia juga lah yang paling tidak patriotik dalam hal-hal kereta ni. Walaupun kita telah merdeka, minda kita tetap diajar barangan lain lebih elok dan tidak membantu barangan sendiri. Saya ambil contoh… Thailand membuka pintu mereka untuk industri automotif… tapi ada syarat. Kereta yang dibina di Thailand harus lah di export keluar lebih dari yang dijual dalam negara nya. Korea… cuba pergi ke Korea dan lihat sendiri disana. Nak cari kereta yang bukan dari Korea…susah. Sebabnya…

1. memang mereka patriotik.
2. Cuba pakai kereta import… Lembaga Cukai mereka akan menyusahkan pembeli kereta tu. Sebab kata mereka tentu banyak duit.

Jepun… Semasa mereka belajar membuat kereta hampir 80 tahun dulu… nak naik bukit pun boleh undur (baca sejarah toyota), tapi rakyat mereka tetap bangga dan tetap membeli. Cuba kat Malaysia…. Kutuk lagi ada.

Saudara semua… kejayaan sesuatu project negara bergantung kepada sokongan dari rakyat sendiri. The more people buy, the cheaper things can be. Economic of scale lah tu. Lagi banyak dijual, lagi rendah cost pembalikan modal untuk setiap kereta. Nak buat sebijik kereta hampir 1 billion cost dia. Macam mana nak balik modal kalau kita tak ambil untung. Kilang enjin lagi mahal… tapi kita korbankan keuntungan kerana kalau kita dok asyik beli enjin dari luar, masa mana kita nak belajar dan maju. Proton baru 20 tahun. Korea mengambil masa 40 tahun untuk kereta dia tiba ditahap ini. Jepun sudah 80 tahun, Barat sudah 100 tahun. Ini industri kereta. Kalau orang suruh kita fikir nak buat plastik aiskrim tu pun majority kita tak boleh. Ini kereta. So yang mengutuk tu… fikir. Lagi banyak kita jual, lagi murah kita boleh jual… lagi banyak duit, lagi baik pembangunan yang kita boleh buat. Setiap test dan setiap bahan baru yang nak direka memerlukan wang yang banyak.

Masalahnya sekarang siapakah yang bakal atau boleh dijadikan rakan teknikal. Walau pun volkswagen nak join ngan proton tapi persoalannya boleh ke..?

Kenapa..saya kata macam tu..sebab Volkswagen ni guna euro. Sudah tentu la harga kereta proton pada masa akan datang lebih mahal lagi. (salah satu sebab isu AP keluar) Nak mohon Nissan atau Honda atau Toyata jadi rakan teknikal memang agak sukar.

Errr…. Ini kita bagi hint sikit sebab teruk sangat dah ni. Kita tengah develop kereta dengan VW. Sebab tu kita jangan dengar saja orang cakap.

Kalau semua AP ditarik balik lagi banyak masalah akan timbul.. salah satunya adalah AFTA. Mampukah negara kita membayar ganti rugi kepada negara lain yang telah melaksana AFTA. Mungkin ada yang tak sedar yang negara kita telah membayar ganti rugi RM billion sebab menangguh perlaksanaan AFTA sebelum ni kapada negara Asean yg berkaitan.

Memang kita akan kena penalti sebab ada perjanjian AFTA. Tapi bukan kita nak tarik AP macam tu aja. Jalan penyelesaian masih ada. Kalau negara lain boleh ada polisi dia orang yang membantu industri kereta mereka… kenapa kita tidak boleh. Kerana AP China boleh mengeksport kereta mereka ke Malaysia (kereta Chery hampis masuk), tapi polisi China masih lagi tidak membenarkan kereta kita masuk kesana. Memang dia kata boleh masuk tapi dah 5 tahun mencuba pun belum dapat kelulusan lagi. Banyak syarat lagi. India… nak masuk kesana kena letak deposit USD200 Million. Belum lagi nak set up kilang dan infrastruktur jualan. Cuba masuk kat Korea… Kita nak jual kain kita kat sana pun diaorang tak nak beli walau pun kualiti kita bagus. Kuat nya patriotik diaorang. Kita… apa yang nama lain selain dari barang sendiri mesti bagus punya.

Bagi yang nak membandingkan kereta kita dengan kereta German…. Bukan tak boleh buat. Boleh… tapi sanggup ke bayar harga kereta German untuk kereta buatan Malaysia.

Naza yang rata rata import kereta Cuma tukar bumper pun boleh jadi taraf kereta nasional. Perodua yang tak pernah design kereta sendiri (cuma design bumper depan belakang) pun dapat taraf kereta nasional… Proton sekurang-kurangnya telah mendidik ramai anak bangsa dalam kemajuan teknologi. Dah ramai hasil dari pengalamn bekerja dengan proton diambil untuk sektor R&D ditempat lain. Bayangkan lah satu kumpulan Advance Engine Research Proton terus diambil oleh Petronas. Bukan sorang…. Kesemuanya. Nak kerja dengan R&D proton….. Paling minimum 2nd class upper. 1st class berlambak. Selepas berpengalaman… Perodua, Naza ambil.

Tapi saya tak marah bila orang kata macam-macam pasal proton. Itu hak mereka. Tapi fikirkanlah tenaga yang kami beri untuk memajukan negara dalam bidang teknologi. Boleh sebut tak company mana lagi dalam bidang industri yang betul-betul menggunakan kepakaran anak Malaysia dalam bidang R&D ni. Kalau kita tidak belajar… sampai bila kita tidak akan tahu. Dan sampai bila kita akan bergantung dengan orang luar.

Tapi bab support selepas jualan…. saya sendiri pun tak puas hati. Sabotaj pun Proton dah biasa kena…. Orang curi part semasa delivery kerata tukar dengan part tiruan atau lama. Yang kena komplen… proton. Tapi yang hairannya semasa Perodua recall balik 4000 unit Myvi…. Tak ada pulak yang kutuk. Letak sebelah sebelah Myvi dan Savvy… check performance dia. Then baru tahu nak kata apa. Jangan dengar orang cakap je… test sendiri. Baru tau.

Tak lama lagi akan keluar Savvy Auto-Manual…. Maksudnya dua-dua jenis gear ada dalam kereta. Malas nak tukar gear… swith to auto. Nak main ciluk-ciluk… switch to manual. Errr.. siapa kata kita guna tecnology 70an?

Proton vs all
Tagged on:                                         

69 thoughts on “Proton vs all

  • November 21, 2006 at 6:45 pm
    Permalink

    Hanya orang dalam yang tau cerita sebenar Proton. Orang yang dah bertahun-tahun kerja kat situ. Saya gembira ada juga pekerja Proton yang stand up for his company. Memang letih nak cerita semua sekali dari akar umbi sebab nak betulkan misperception, misconception, misinformation etc. Masalahnya ramai rakyat Malaysia yang tak tau !00% pasal Proton, tapi bila menulis/ cakap/ bagi comment, lagaknya macam tau 200%. Letih nak bagitau semua orang apa yang kita buat. Dah bagitau tu nanti dia orang tak mesti percaya pun. Tapi kalau tak diterangkan, maka akan lebih terpesonglah mereka.

    Saya harap ada ramai lagi pekerja Proton yang 8000 tu yang bersemangat berani kerana benar. Sama-samalah kita “berjuang”. Memang membosankan, meletihkan, tapi tolonglah ya…

    Reply
  • December 6, 2006 at 1:39 pm
    Permalink

    Ooo… macam tu ke. Barulah saya tau. Kalau tak selama ni hanya dengar cerita orang je. Tak tau sama ada betul ataupun tidak. Sekarang ni barulah saya tau.Malaysia Boleh!…
    http://www.carikereta.com

    Reply
  • December 7, 2006 at 1:12 pm
    Permalink

    Su >> Yupp.. Good luck to Proton

    Che Han >> Che Han ni dealer kereta ke?

    Reply
  • December 11, 2006 at 5:17 pm
    Permalink

    Tahniah sangat untuk penerangan yang diberi. Dah tiba masa untuk rakyat Malaysia bangga dan menggunakan barangan buatan Malaysia. Bangga mendengar cerita sebenar usaha anak-anak Malaysia. Tahniah.

    Reply
  • December 24, 2006 at 12:28 am
    Permalink

    1] Masalah utama Proton ialah VENDOR yang tak bertanggung jawab. Ini menjejaskan kualiti produk Proton. Susun nilai kereta/year akan menjunam dengan teruk.

    2] Awasi Vendor. Improve ketelitian kualiti dan kurangkan lagi harga. R&D tu tak mesti cover dengan harga kereta. Ada cara lain lagi.

    Reply
  • December 24, 2006 at 12:33 am
    Permalink

    1] Pembetulan “Susun nilai”. Sebenarnya nak tulis “susut nilai”.
    2] Jika Perodua develop Team R&D baru (bukan sekadar design bumper), percayalah Toyota akan berang macam Mitsubishi kepada Proton jugak. Kita kena sedar, Jepun bukan makhluk yang akan kongsi teknologi dengan kita. Never ever.
    3] Nak pandai, kita kena study sungguh-sungguh. Jepun takkan ajar kita. Europe pun takkan ajar kita. Jepun lebih teruk.

    Reply
  • February 13, 2007 at 8:08 pm
    Permalink

    Tahniah brother Zarul. Banyak info and thanks. Kita baru bercita2 nak bli kereta bawak balik Msia.Bila nak survey the price, terjumpa pulak your site.Terus rasa macam tak jadi nak beli.Sedihkan bila pk yang rakyat Msia sendiri yang memandang rendah dengan kemampuan Msia.

    Reply
  • February 17, 2007 at 3:15 am
    Permalink

    Effa >> Thanks Effa.. but I’m not actually the original writer.. just helping to spread out the email tho đŸ™‚

    Reply
  • March 13, 2007 at 11:54 am
    Permalink

    Barulah saya tahu kenapa perodua keluar model baru yang sama terdapat di yappun, sebab perodua bukan Malaysia yg. punya…. ahmad albab yg. punya…. (PeroduaĂ¢â‚¬Â¦ kenapa daihatsu/toyota memberi enjin latest dia orangĂ¢â‚¬Â¦. Sebab Perodua tu 100% milik Toyota/Daihatsu. Dah lama UMW menjual saham dia orang kepada Jepun. ProtonĂ¢â‚¬Â¦. Milik Malaysia.)….

    Reply
  • March 30, 2007 at 9:47 pm
    Permalink

    orang kita kurang jati diri, bukan cakap asal tengok kete proton jer, dah terbayang low quality, tapi kalu kete lain, semua high class,
    saya sendiri pernah dengar member mengeluh, kia spectra dia ader wayering problem, setahun tukar 2 kali bateri,bukan kete lama, satu usia ngan kete proton saya, itu sendiri mau ingat la, saya pakai proton saga 1.3, karburator,enjin 4g13, tapi kalau nak compare ngan kelisa masa balik kelantan, adik saya yang pakai kelisa heran pasal minyak proton saga lagi save dari kelisa, last bagi komen sendiri kata kelisa auto tu pasal, tapi saya diam jer la, setakat minor problem, apa susah proton servis merata kat malaysia, just park then mintak technician repair, kete lain sendiri jawab la, harga parts pun murah, baik bersyukur la……….saya tengok gen2 nyer model pun lawa, mungkin next project proton ubah suai enjin campro supaya lebih mantap, redesign macam jepun buat, itu pasal kete dia banyak version. Apapun saya anak malaysia, menghirup udara malaysia dan berbangga memandu kereta buatan malaysia.

    Reply
  • April 3, 2007 at 7:50 pm
    Permalink

    sy rindukan pengurusan proton yang lama…. proton sekarang kene tumpu pada qualiti… singkir je vendor yang tk senonoh…
    lagi satu kenape ada perbezaan antara proton untuk domestik dan yang dimport keluar??? kenape ade double standard antara orang luar and rakyat malaysia???

    Reply
  • July 11, 2007 at 2:01 pm
    Permalink

    Saya bangga dengan Proton. Untuk pengetahuan saya baru sahaja memiliki sebuah proton waja new design 2007. lagi puas hati full aksesori berbanding nak beli kereta luar, dahlah tak cukup pakej, enjin sekadar 1.5, waranti proton lagi lama…anak malaysia jangan tunggu lagi sementara ada promosi sempena merdeka interest bank rendah dapatkan sebuah kereta proton sekarang…….

    Reply
  • July 12, 2007 at 7:31 pm
    Permalink

    saya cadangkan agar body proton di naik taraf la ,bukan apa bila kemalangan ianya kukuh dan lebih selamat….. jangan body ala zink rumah…. nie idea saya,bkn nak mengutuk tapi kritikan yang membina…..

    Reply
  • July 12, 2007 at 7:36 pm
    Permalink

    kereta kat labuan nie nampak berbeza keta import ngan keta malaysia….. byk org pakai keta luar negara dari keta malaysia….sebab apa? myb harga lebih murah kot berbanding keta malaysia……

    Reply
  • July 12, 2007 at 7:39 pm
    Permalink

    zairul…… lh tak awak buat senarai harga kereta ………

    Reply
  • July 30, 2007 at 6:02 am
    Permalink

    mintak maaf jika saya terkasar bahasa,saya adalah bekas pengguna proton iswara 1.5s’93,maaf cakap lah,saya juga pernah bekerja dengan proton,majoriti pembeli proton adalah orang melayu,iswara’93-cukup 6tahun,bumbung dan pintu berkarat,wira 1.3,97-cukup 4tahun 6bulan sama hasilnya,hutang 7 tahun=SAMPAH.Saya terpaksa jual kereta saya kerana tak tahan ditipu/dianiaya,saya bukan orang berada boleh betukar-tukar kereta selalu.Sedarlah wahai orang melayu,gunakan akal yang Allah dah bagi,yang sampah tetap sampah,orang kafir buat kereta takda menganiaya orang melayu,boleh diguna sampai beberapa keturunan selepas pemilik pertama,harga lebih murah dari Proton yang disanjung. Fikirlah sendiri.

    Reply
  • July 30, 2007 at 6:17 am
    Permalink

    sekarang proton sudah terlambat,begitu ramai orang melayu yang tidak lagi mampu menanggung besi karat tang dibanggakan ini,kalau kurang yakin,bagi yang membeli wira tanpa power window,semasa memasang power window di kedai aksesori,jenguklah di bahagian dalam tulang pintu,anda akan berbangga dan berbesar hati melihat karat yang telah mula membiak,jadi bahagikanlah harga kereta itu,jumlah hutang,berapa tahun berhutang dan berapa lama lagi kereta itu boleh bertahan.Jangan sampai anak cucu kita akan datang mengutuk kita kerana terlampau bodoh,benda yang tak elok tetap nak kata elok sebab semangat patriotik,tiada dalam mana-mana hadis mengatakan semangat patriotik negara merdeka ialah buangkan duit untuk membeli besi karat walaupun mahal,yang benar tetap benar,yang karat tetap karat,berbaloikah dengan hutang 9tahun atau 7 tahun untuk besi karat?gunakanlah wang anda untuk keluarga,anak-anak daripada membazir membayar hutang untuk besi karat ini yang banyak menyusahkan bangsa melayu yang kononnya telah merdeka ini.

    Reply
  • July 31, 2007 at 9:34 pm
    Permalink

    malaysia baru 20 thn lebih..kire msih remaja lg..kalo jenama lain da lama..patut sokong bg proton semangat buat keja..

    Reply
  • August 13, 2007 at 2:50 pm
    Permalink

    OK, Cek balik perodua Rusa tu,
    cuba rekabentuk bagi aerodinamik
    macam Honda jazz dan rendahkan. Lepas
    tu, muatkan 7 penumpang dan
    harganya pulak dalam lingkungan
    RM 30k-40k macam harga Perodua Rusa
    sekarang. Al maklumlah orang beli
    sofa kat Ikea pun nak isi dalam
    MPV gak kan takkan nak isi dalam
    bonet Proton Waja.

    Reply
  • August 13, 2007 at 3:01 pm
    Permalink

    Kaji NazaCitra dan buat satu model
    rekabentuk canggih yang harganya
    kurang dari RM40k. Nak yang lebih
    safety kena mahal skit. Kalau tak,
    lama-lama bungkus proton.

    Reply
  • August 28, 2007 at 12:54 pm
    Permalink

    Tapi Proton qualiti dia xla teruk sangat. Sampai ble dihina mcm ni.kalau x sapport mana Proton nak dapat duit so mcm mana dia nak improve(kalau xda org atas/dlm kelepet duit la) p.k logic pn dh tau.Mcm savvy tu cuma design blakang dia je pelik sikit.Tp penah try drive x?try langar air xsama mcm keta dia sblm ni n xsama mcm perodua(sblm 100% toyota).bila ttp pintu rasa berat/mampat.mmang gear AMT dia ada bunyi sikit.tp smooth xda masalah.yang penah keje dgn proton tu mmang la asik komplen je mungkin ada masalah peribadi dgn Proton kot masa keje dulu.yang tulis artikel panjang lebar pasal Proton ni keje dgn Proton jgk tp xda la p.k mcm tu.Keta korea sy guna xsampai 5 tahun mcm2 kerenah mahal plk tu sppart dia.Arlam dgn doorlock mmang problm kalau nak ganti baru mahal jual harga mmang jatuh.Kesimpulanny keta Malaysia(Proton je,sbb Perodua tu xkira sbb toyota)xla seteruk yang mcm org cerita.org korea pn akui kete dia ada masalah tp masih sapport.Sppart banyak n murah ma..sama jgk kalau guna keta kita.

    Reply
  • August 29, 2007 at 12:47 pm
    Permalink

    Pada apa yang sy nampak rata2 org yg pandang -ve pada Savvy ni xpenah cuba drive pn.

    Reply
  • September 5, 2007 at 7:11 pm
    Permalink

    hei everyone,please give proton a chance,let them learn from the lost they got,persona is the prove thet they are listen to the basher all this while and the latest news is their lost report is low then last year.Keep it up proton.And dont forget,more new models are coming and worth to wait..good luck proton..

    Reply
  • September 5, 2007 at 7:14 pm
    Permalink

    owh one more things,let we imagine how will japanese car look like if we fix the price around 40k to 50k? think and think…

    Reply
  • September 21, 2007 at 11:12 am
    Permalink

    Kadang orang kita ni merosakan industri kita sendiri entah bila nak berubah.Mudah sangat terpengaruh.Pemikiran kita ni masih dijajah.Kita lupa ke kita pernah kena jajah dengan Jepun.Sekarang ni dia jajah guna economi/guna product.

    Reply
  • October 2, 2007 at 9:19 am
    Permalink

    Saya punya Iswara 1.5s/95, baru minggu lepas hantar bengkel utk dicat semula pasalnya banyak sangat body gelembong..bonet depan/belakang, pintu,bumbung lagi..kalau tak dicat terasa malu drive tambah pula dekat2 nak balik kg raya ni..pomen tu cakap banyak kena tampal.. tak pa lah, bujet tak cukup nak beli kereta baru, tambah hutang lagi, cat baru pun jadi lah…cadangnya hari ni baru nak gi ambil.. tak tau lah pula kot2 kereta lain tak dak masalah ni.. atau lebih teruk lagi.. tapi saya tengok honda ex lagi lama ..nampak steadyy aje ..itulah sekadar yg dapat saya beritau ..T Kasih

    Reply
  • November 25, 2007 at 5:03 pm
    Permalink

    Ayah saya punya iswara tahun 1990…sampai sekarang ni ok jer…tak de masalah pun…bagi saya, yang penting pandai jaga dan pandai guna..kalau dok lanyak lopak..hutan belukar.. sure keta problem punya…lagipun kete ayah saya tu dah berapa kali kena langgar…still mantain ok…lagi pun sparepart murah…apapun..pandai jaga..sure bole pakai lama…kereta import pun bermasalah gak..cuma..org kita nih..jer yang tutup sebelah mata…apapun all the best proton…

    Reply
  • November 30, 2007 at 8:12 pm
    Permalink

    Thanks for the very informative article. actually, saya ni tgh survey nk beli keta, suddenly muncul lak site ni. wowwww…terus semangat nak support proton…tapi tak tau nak beli yang mane..any advice???

    Reply
  • January 9, 2008 at 3:38 pm
    Permalink

    bila agaknya Proton nak kuarkan model MPV. They should take opportunity kat market. Aku rasa kalau diorang buat MPV dengan harga yang berpatutan berebut orang beb. Tengok la KIA Citra kat pasaran sekarang cam goreng pisang panas. Kalau proton leh buat bentuk sporty cam Toyota Wish harga lebih kurang Citra gerenti meletup punya….

    Reply
  • January 11, 2008 at 6:06 pm
    Permalink

    i have fren. she’s an europian.

    she said..malaysian are lucky because we have our own car.

    she said so because she needs to cycle everyday to her office..not because she wants to keep the environment clean eventho it is actually helps to clean the air..

    but it is actually she cant afford to buy a car. All the imported car at her country is damn expensive and she really envied us. She is an engineer anyway.

    so whatever we do..be positive, think positive. don complain so much, u wont go far with that kind of attitude.give proton a clap..hey at least they tried right? i am a shopaholic not patriotic, but i love my country and will keep supporting if it is worth my support đŸ™‚

    my 2 millions..as 2 cent is too cheap. cheers đŸ™‚

    Reply
  • January 23, 2008 at 4:33 pm
    Permalink

    syabas proton,saga baru inilah membuktikan yg proton sudah berjaya dgn apa yg kita ada..

    Reply
  • April 14, 2008 at 2:17 am
    Permalink

    ape la latiff..kn zairul dh ckp proton saga 2 base dr mitsubishi.. jd, klo kete 2 bkarat dari dlm..2 bkn slh proton malaysia..tp slh mitsubishi.. mitsubishi 2 dr JEPUN!! bukan MALAYSIA

    Reply
  • April 14, 2008 at 2:18 am
    Permalink

    wlaupape pn..aku tetap sokong PROTON..
    PROTON kebanggaan MALAYSIA!!

    Reply
  • April 25, 2008 at 6:06 pm
    Permalink

    iii
    leh tau jnp ader 2 kilg proton.
    btul ker proton kilg s alam kotor…

    Reply
  • June 26, 2008 at 11:51 am
    Permalink

    kete ni klu umo dia dah lama, karat la. mcm ko org la klu dh tua kulit pun berkedut, x gitu?

    Reply
  • July 8, 2008 at 2:19 am
    Permalink

    F.Y.I. proton kat glenmarie tu bkan setakat buat engine je,camshaft,crankshaft,brake drum dan juga brake disc buat sendiri.

    pada yg sering condemn proton fikirlah secara open minded.kereta nak kualiti setaraf beemer @ mercz tapi harga nak murah.pergi survey dan perbandingan harga spare parts dgn keta korea cukuplah,mau ternganga mendengar harganya.

    lastly mpv proton yg dalam pembikinan adalah berbaloi untuk di tunggu,mcm wish siot.tahun depan keluarnya

    Reply
  • July 10, 2008 at 2:04 pm
    Permalink

    Aku pengguna proton sejak 2006. Sekarang dah tambah 2 bijik kereta proton. Tak dinafikan dia agak bermasalah terutama body, power window dan cat. Tapi bagi sebijik kereta yang harganya sederhana untuk dibeli rasanya boleh diterima. Dan bergantung pada pengguna juga. Mcm aku memang fail bab-bab parking. So banyak la calar balar yang disebabkan kesilapan parking. Tapi Bab karat tu so far aku menyalahkan faktor cuaca dan tulang siku pengguna tu sendiri. Kalau dah sebulan sekali cuci keta mmg la lama2 berkarat. Aku pakai waja 1.6 taun 2001. Setakat ini hanya mendatangkan masalah power window dan kemek dan calar jer. dan aku berbangga kerana aku salah sorang yang tak dijajah dari segi pemikiran. Sebab bapa aku pakai toyota sama dengan jer masalah dia dgn waja. Malah lagi banyak aku rasa.

    Reply
  • July 17, 2008 at 4:50 am
    Permalink

    kita memang takkan dapat puaskan hati semua orang btul x? complain2 drpada org ramai tu anggap la sbgai asam garam perniagaan,Xde complain xdela thrill bisnes kann?jgn la tensen2 bang hehehe…so utk proton,teruskan pengeluaran kereta baru anda..kami sbgai rakyat mslaysia akan tetap menyokong selagi terdaya..hidup proton!!

    Reply
  • August 18, 2008 at 3:03 pm
    Permalink

    saya baru beli proton savvy berharga rm42200 hutang,dalam okey,luas le juga walau kereta tu orang kata kecil.Minyak memang jimat gileer.bawa pun sedap takde problem le lagi sebab kete masih baru.tapi bagi saya savvy berbaloi untuk duit yang saya bayar

    Reply
  • September 10, 2008 at 2:44 pm
    Permalink

    Bolehkah pembelian kereta nasional diukur sebagai tahap kepatriotismean seseorang???????

    Reply
  • October 11, 2008 at 7:36 pm
    Permalink

    ekceli,sal MPV 2,sy da dgr cte mpv nk kuar time bln 7 2007 lg….time 2 persona x kuar lg….
    sy da dpt info sal 2keta 2 nk kuar….
    n da th bla nk kuar….
    maybe kalo xsangkut blaja,proton akn jd my employer
    btul la artikel 2….
    kalo nk cmpare usia proton ngan jenama laen,mmg jauh beza…..

    mcm mana proton nk maju kalo rakyat msia sndri x support….

    sal keta proton y awl2 dulu 2 senang kemik sbb kalo sapa da blaja fizik…

    keta proton senang kemik sbb nk kurangkan impuls….
    kira kalo xcident,org kt dlm xrs effect sgt la…..

    cuba korng bayang y keta jenama laen y sama umur dgn saga lama,mana y truk excident….bak kata nabil,lu pikiaq la sndiri

    Reply
  • November 14, 2008 at 10:40 pm
    Permalink

    butolah sape kutuk proton…….
    kalo lu x suke proton, lu duk kat indon, jgn duk kt malaysia…
    compare dgn perodua? habuk pun xde. gune design toyota/daihatsu pastuh letak logo produa.. bdk ade upsr pun boley buat.x payah blajo tinggi stakat buat mcm tu.

    Reply
  • January 5, 2009 at 4:53 pm
    Permalink

    orang kita tak patriotik?? Sikit-sikit blame pengguna / org kita tak patriotik. proton sendiri patriotik ker??? bagi saya, proton sendiri patut lebih patriotik, buatlah elok-elok kereta itu utk org kita. Dulu, siap double standard buat model… untuk negara luar dibuat elok-elok.. untuk org sendiri local punya market mcm2 problem…..patriotik ker tu?

    tolonglah, jangan libatkan patriotisme dlm isu proton. kalau kita jual karipap kat kampung kita & rasanya kurang sedap dr karipap kat kampung sebelah dan org kampung kita beli dari kampung sebelah, apakah wajar kita salahkan pembeli karipap itu?

    Reply
  • February 10, 2009 at 9:08 am
    Permalink

    Salam,

    Nasib baik ada blog seperti ini, yg boleh memberi kesedaran kpd ramai org Malaysia.

    Pada saya, sumbangan besar yg selalu memperlekehkan barangan buatan sendiri ini adalah kerajaan pembangkan. ” SOrry to say..but the truth is there.”

    Ada kerjaan ni yg langsung tak mao pakai kereta Nasional ni sbb kononnya kureng kualiti dan selalu rosak. Dan itulah hakikatnya! Walaupun murah tp leceh gak mcm ni…

    So, kenapa tdk ada jln penyelesaian bg bahagian2 yg salalu rosak tu??? itu yg mengherankan sya.( e.g: Cermin tepi)

    Boleh tolong jelaskan?

    Reply
  • May 2, 2009 at 8:08 am
    Permalink

    Sy nak komen pada encik latiff kat atas tu.. Encik, ada x fikir? kenapa 4 -6 tahun dia jadi cmtu?? kebanyakkan org malaysia ni hanya tau pakai jek.. xtau nak jaga kereta.. pakai sampai nak runtuh.. ok kalau ada yg jaga pun tetap karat tp karatnya maybe ambil masa yg lama.. kita ambil gak faktor persekitaran kita.. kalau tggal kat area pantai mmg la cpt karat.. wap air laut yg masin tu makan besi.. ok kalau tggal kt town tp karat gak apsal? sebab tgk la area town ni byk kilang2 asap2.wap udara bracun.. makan besi gak.. duk kampung?? karat gak? org kmpung rata2 xjaga kete sgt..yg pakai pun pakcik2 xpun guna utk gi kebun,surau,amik anak skolah tu je.. xjaga pun.. lg 1 , kalau la proton nak tarok material mcm kete2 impot tu kos nya tentu mahal encik.. nanti kalau rege keta mahal encik kata kita di anak tiri plak.. negara sendri keta mahal.. lagi 1 yg paling penting, tgk la negara2 yg kuar kete tu dri negara mana?? dorg dah lama maju.. eropah tu maju encik.. jepun? maju jugak.. kita msia ni negara membangun.. wawasan 2020 pn xcapai lg.. pendapat sy la.. kete proton ni so far ok.. cuma kita kena maintain je.. jaga enjin,minyak enjin suma..servis ikut jadual.. jangan dah tesadai tepi jalan baru servis.. maaf jika terkasar

    Reply
  • July 3, 2009 at 5:00 am
    Permalink

    Kita cerita pasal kereta la kan?!Sebenarnya isu ni subjektif, masing2 ada hujah masing2 kan?Tapi bagi aku,aku pakai honda bukan support jepun tapi atas kepuasan aku pakai keta. Aku penah guna satria,waja,persona,gen2(keta adik beradik)dan penah ada wira tapi takdak kepuasan memandu. Perdana lak,lemau semacam ja walaupon enjin mitsubishi.

    Dimana silap nya? R&D? After sale? Org tengah?

    FYI, aku bukan peminat turbo tapi aku akan solute kalau keta malaysia boleh sampai ke satu horizon yg mana sesaran bawah 2.0 liter tapi ada kuasa mcm atau lebih dari 2.0 (tak lupa penggunaan minyak yg minimum)… geng proton, boleh sahut cabaran ni ka?

    Sbb ada orang kita yg boleh ubah enjin yg jepun buat jadi lebih baik tapi kurang selamat di jalan raya kita.

    Reply
  • July 3, 2009 at 5:16 am
    Permalink

    Setiap test dan setiap bahan baru yang nak direka memerlukan wang yang banyak.<<Aku kurang setuju dgn statement ni.

    Kos R&D mahal?Kenapa lak mahal sedangkan kita guna pakai method yg sedia ada. Mcm kos buka kedai cat jugak, bila nak sebur cat warna lain kenapa nak beli spray baru? tapi dalam cerita ni kepakaran dah ada,apa yg mejadikan 'ia' mahal plak?Think out of the box la…

    Aku keja R&D di motorola, sbg engineer kita di ajar menggunakan semua resources yg ada termasuk guna balik produk lama untuk tujuan R&D dan penambahbaikkan… tlg explain kenapa kos R&D mahal di proton?

    Reply
  • July 9, 2009 at 12:10 am
    Permalink

    Aslmkm…sememangnye kete proton x de kualiti.kite kena trima hakikatnya dn realiti….x kire mane2 kete proton pasti bmasala dn proton x pnah amik iktibar kete yg dibanggakn.tp hampas!!!

    Reply
  • August 31, 2009 at 2:35 am
    Permalink

    memang kete proton ni tak ada kualiti.Anda hanya bercakap di pihak anda.Bayangkan disebelah pihak pengguna.Beli kereta baru tapi tak dapat seperti baru.Macam-macam masalah timbul.That y org tak nak kereta Malaysia ni lagi.Orang nak kualiti jadi pentingkanlah kualiti bukan nak ambil untung.Malaysia ni penuh dengan korupsi.Buat lampu kat kilang lain.Lepas tu deal nak untung.Lepas tu kilang buat lambu buat sambil lewa.Lepas tu bila lampu dipasang kat kereta..boleh letak ikan jadi akurium la pulak.Kita jangan syok sendiri tapi fikirkan kualiti!!!

    Reply
  • September 1, 2009 at 3:10 pm
    Permalink

    sape kate proton xde kualiti? sr baru je beli savvy..RM43K..mane nk cari kete harga cmtu?pakai enjin renault clio..kalo masuk mesia clio tuh ade la dlm 200k..then mase selekoh x makan jalan..y?cz pakai lotus handling..mane nk cari kt kete lain? amt mmg besh..sy mmg syorkan beli savvy..its better33 than viva o myvi..seriously…minyak lak mmg save..tuh xyah ckp ahh…body mmg kemas..kalo viva,tutup pintu pon bunyi tin kosong…performance die?myvi putih mata jew tgk sy take over kt highway..stakat 1.7 xde gegar ape!

    Reply
  • September 9, 2009 at 10:10 pm
    Permalink

    Thailand mengatakan eksportnya mesti lebih tinggi dari pada penjualan tempatan tetapi di Malaysia terbalik dimana Proton dalam Malaysia lebih tinggi dari eksport. Kalau di Korea banyak keretanya sebab maintenance dia murah dalam negaranya, cukai yang menbebankan pengeksport kereta nak masuk Korea pun tak mahu bayar cukai serta banyak pilihan kereta berbanding di Malaysia hanya Proton boleh keluarkan sedan. Sepatutnya, Proton perlu lebih banyak dengar pihak pengguna dan bukanya kehendak karenah birokrasi supaya kualiti diperbaiki.

    Reply
  • September 9, 2009 at 10:13 pm
    Permalink

    ada kesilapan. “tetapi di Malaysia terbalik di mana penjualan Proton dalam negara lebih banyak dari mengeksport kereta Proton”

    Reply
  • September 9, 2009 at 10:17 pm
    Permalink

    Di Korea. Terdapat banyak model seperti Hyundai, Kia, Samsung cars, Daewoo cars dan Ssangyong. Semua jenama tu boleh buat sedan berbanding di Malaysia di mana hanya Proton sahaja dibenarkan membuat sedan. Apabila ada persaingan, mampulah untuk mempromosi kereta lebih baik. Hyundai, Kia dan Daewoo pun ada kenderaan komersial. Proton masih tak ada kenderaan komersial.

    Reply
  • September 9, 2009 at 10:35 pm
    Permalink

    Sori. Korea pun pakai badge juga kecuali Hyundai dan Kia.
    Samsung dipegang oleh Renault tetapi menggunakan enjin Nissan.
    Ssangyong pun dipegang oleh Mercedes serta menggunakan enjin Mercedes.
    Daewoo dipegang oleh GM serta menggunakan enjin GM.

    Reply
  • September 27, 2009 at 3:53 pm
    Permalink

    memang la sesiapapun yang tak pernah guna kereta lain selalunya akan kata proton kualiti bagus.itu lah inilah.tapi cuba guna kereta TOYOTA pasti anda ta akan pilih lagi kereta proton.Saya bukan tak nak guna proton ni.tapi pengalaman lepas buat saya tak akan guna kereta proton sampai bila-bila.Tak ada kualiti hampir setaraf dengan CHERRY buatan china.Malah kekadang kereta cherry lagi baik dari proton.Kita jangan syok sendiri.Kalau proton ni berkualiti tentu orang tak bising dan jualan proton tak merosot.Kalau setakat savy kat highway lari 170 kita tak kisah sebab orang Malaysia memang tak sedarkan bahaya bila memandu kat highway.Kereta kecil kena lah ingat.Sebab tu kalau tengok statistik kereta yang paling banyak accident ialah PROTON !!!

    Reply
  • October 4, 2009 at 7:07 am
    Permalink

    mm tak boleh nak 100% salahkan proton kalau accident. bukan nye takde kereta bmw ke merc yg eksiden jugak..

    kalau bawak laju, ferari pun lingkup

    Reply
  • October 4, 2009 at 11:16 pm
    Permalink

    bang zairul..kau ni keje proton ke?

    Reply
  • October 13, 2009 at 8:12 pm
    Permalink

    aku nk beli kete thn depan..sedan..cc 1.5 to 1.8 je…bole bg cadangn kete ape yg bgus?aku bkn nk bwk brlumbe tp nk la yg kukuh n steady n x de prob..bulanan pling tnggi aku snggup RM600 je..lbih2 x mau,baek aku buat mkn..kete 2nd pn x pe..jas bg cadangan bkn komplen,ook..jemput bantu

    Reply
  • October 15, 2009 at 4:08 am
    Permalink

    well..after read this..as i expected and i agreed..mostly my friends doesn’t know at all about the success of proton but they keep comparing between proton and other imported car..even honda need more than 50 years( maybe ) to have a great car..but proton in less 25 years and after a few product they able to produce 100% malaysian car..who know and realize actually it’s a the greatest achievement but our people doesn’t realize it cuz their mentality is was set up that malaysian product doesn’t have a good quality..so thanks for this exposure..hope it will open all the malaysian people mind to appreciate what we have..keep it up and hope u’ll give a lot more exposure on what other people doesn’t know..i’m proud to drive a car that 100% made in malaysia.

    Reply
  • December 23, 2009 at 8:49 pm
    Permalink

    Masalah vendor pun berpunca dari pekerja sendiri juga. Jurutera dan juruteknik berpakat dengan vendor semata mata untuk mendapat habuan masing masing dan semua orang pun tahu tetapi benar atau palsu hanya tuhan yang tahu. Alasan sebanyak mana pun tak guna.Satu lagi soalan kenapa kereta tukang tiru tak ada masalah bocor tetapi kereta yang kena tiru ada masalah bocor.Masalahnya quality control tak jaga.kalau dalam beribu ribu pekerja cuma 100 sahaja rajin dan jujur maka apa gunanya. Cubalah belajar cara orang jepun dan korea kerja. 20jam tetapi kita 8 jam pun tak sampai.Belum sampai masa dah nak balik kalau gitu sikap buat apa pun belakang orang.

    kebanyakan Orang atasan(bukan nak tuduh bukan bukan tetapi pepatah melayu ada mengatakan sesiapa makan cili dia yang berasa pedas) pulak balik lagi awal tapi bayaran gaji lumayan.kesalahan orang pandai cari tetapi kesalahan sendiri tutup dengan seribu alasan
    maklumlah periuk nasi sendiri terancam.

    Reply
  • January 8, 2010 at 12:24 am
    Permalink

    Saya selesa memandu kenderaan Proton dan berbangga dengan kenderaan nasional. Memang ada juga kelemahan dari segi kualiti berbanding kenderaan import yang ternama, tetapi dari segi keseluruhan, Proton tidak menghampakan saya. Mungkin banyak yang mengkritik Proton, tapi kalau semua pandangan dipertimbang untuk menambahbaik kualiti, Proton akan lebih maju. Rakyat Malaysia pun pandai2 belaka, bukan terima bulat2 semua benda yang disaji. Pendek kata, walaupun segelintir yang mencaci dan menghina, masih ada yang akan bagi peluang dan sokong Proton ( macam saya ). Tapi sedalam mana pun semangat patriotik rakyat Malaysia kepada Proton, haruslah seiring dengan peningkatan taraf mutu produk. Kalau tak, rakyat Malaysia pun boleh jadi fed-up dan cari alternatif.

    “Masih Percaya PROTON”

    Reply
  • July 10, 2010 at 2:48 pm
    Permalink

    Proton: 1. Kenapa jual di luar negara lebih murah, kualiti leih baik dan acc lebih banyak dari model tempatan?????

    Bukankah rakyat sendiri lebih penting dari rakyat asing….
    contoh: model iswara jual di England sejak tahun 1992 sudah pakai EFI tapi di malaysia sehingga tamat hayat pun masi pakai carburator.
    2. modal yang di jual kalau tak silap dari 1987 sehingga 2000 semuanya FREE of RUST, pasal pakai gam yang masin…ramai pemilik proton kena pakai duit sendiri beribu-ribu tukar pintu , bumbung, bonet…. cat balik. Kenapa selama lebih l0 tahun masi pakai gum yang salah, ada yang kata kena habiskan pakai stok gum yang salah baru beli dan guna gum baru yang sesuai…..yang menjadi mangsa ialah rakyat yang beli PROTON, sedangakan PERODUA tak ada masalah ini. Ramai yang kata Proton mengambil rakyat diri jadi Bodoh pasal ni 2 hal.

    Reply
  • August 14, 2010 at 4:53 pm
    Permalink

    bagi proton second chance untuk improve kereta keluaranya. skrg saya tgk kereta proton semua dah ok tak mcm dulu. especially kereta pesona, gen2 handling dah sedap, preformance and chasis lg thn . kereta lama mcm saga, iswara wira tu mmg teruk la .tp jgn compare dgn kereta jepun dia dah 80 thn buat kereta. proton masa tu baru nak blaja buat kereta mesti lah tak sama dgn org yg dah lama buat kereta. tapi skrg dah lain kereta proton boleh tahan la nak sama dgn kereta jepun. cuma enjin belum power lg, cps pun baru 130 hp compare b16a 160 hp. proton blh skrg pikir mcm mane nak produce high power engine. klu susah2 reverse engineering je engine jepun tu…. nak rasa jgk kereta proton engine mcm vtec punya.

    Reply
  • December 22, 2010 at 9:01 pm
    Permalink

    izinkan saya promot untuk sama2 berkongsi gambar dan pendapat… di Blog Prodas.. bagi sesiapa yang mahu perkembangan serta gambar2 Proton dan perodua..
    http://prodas.wordpress.com/

    Reply
  • March 28, 2011 at 2:13 am
    Permalink

    haha bongok la sapa y ckp proton murah. Kt luar negara diorang jual lg murah la wei.. Kt msia ni lg mahal tp kualiti haram jadah dari eksport.. Korea n jepun blh support kereta diorang sb kerajaan diorang jual kereta nasional x mencekik duit rakyat la bebal

    Reply
  • May 10, 2011 at 3:13 pm
    Permalink

    ape kata kalau proton yang lama ni di ubah suai enjin nya,tukar dengan enjin yang ade sekarang ini,enjin dulu brand MAGMA tukarkan ia kepada enjin CAMPRO,tak payah la kita nk ambik enjin orang lain yang dh tua tu kn……..ape kata tuan editor……????????

    Reply
  • May 19, 2011 at 4:27 am
    Permalink

    ye ke ni? cmni bagus.. Tapi mcm je duit2 tu masok poket menteri..

    Reply
  • July 27, 2011 at 4:35 pm
    Permalink

    salam..
    tapi,kakak sy pakai savvy.dan sy sindri memandu savvy tu..
    terlalu byk mslh savvy ni sampaikan org proton sindri kate, kalau nak tolak savvy, harga akan jatuh byk dari harga sbnr..(means mcm x laku la savvy ni)
    dan kakak sy sindri pnh b’tanye org proton, tp mereka sindri elak utk bercakap tentang savvy ni.
    slalunye problem dtg drpd enjin..enjin x leh nak start.dah anta bengkel,n dah abis beribu pun, still de problem lg..
    jd camne tu?
    sy support brgn m’sia..tp byk mslh bila guna..

    Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: