Petikan dari Utusan Malaysia, 2 Ogos 2006

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Datuk Seri Dr.Jamaluddin Jarjis berkata, kerajaan akan mengambil tindakan terhadap laman web dan blog yang didapati boleh mengancam perkembangan ekonomi, perpaduan, kesejahteraan dan keselamatan negara.

Abis la.. lepas ni semua blog made in Malaysia hanya boleh tulis benda-benda yang puji government aje.. Kalau ade salah pun kite kena puji gak.. jangan tegur nanti kena tahan ISA.

Soalan untuk Pak Lah;

1. Apakah itu kebebasan bersuara?

2. Siapakah golongan rakyat Malaysia yang dibenarkan bebas bersuara?

3. Saya adalah seorang penyokong kerajaan Malaysia. Tetapi jika saya ingin menyuarakan pendapat saya tentang sesuatu/seseorang, adakah saya akan terus dicop sebagai “pengancam keselamatan negara”?

Cadangan saya untuk menjamin keselamatan negara;

1. Haramkan blog.

2. Tutup semua server di Malaysia.

3. Haramkan Internet di Malaysia.

4. Rampas semua komputer dan bakar.

5. Benarkan penggunaan handset, tapi charge satu SMS RM100 (kenakan cukai RM99.50 – boleh menaikkan profit negara)

6. Kempen anti-internet.

7. Tutup MMU.

~ stupid people can only talk ~

Tagged on:                         

One thought on “Kerajaan Pantau Laman Web, SMS

  • August 6, 2006 at 2:07 am
    Permalink

    mengecewakan..
    kalau tak nak org komen, work harder…prove them wrong!
    kalau dah buat yg terbaik, ape skalipun org kata, the actions will speak for themselves.

    Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: