Baca Utusan Online harini, tgk kat forum, ada sorang reader (PENJELAJAH KAMPUNG) yg anto forum, tajuknya : Apa manfaat ekspedisi berkos besar kepada negara? .. antara petikannya;

..kenapakah tidak ekspedisi-ekspedisi sedemikian yang memakan belanja berpuluh juta ringgit diperluaskan matlamatnya bukan setakat mengharumkan nama negara tetapi lebih bermanfaatkan seluruh rakyat Malaysia..

Aku setuju… bukan kata nk kata great ppl mcm Dato’ Mansor ke, etc. yg naik Everest tu ke tak cukup power, tapi mcm, instead of just nk cari nama, why not buat something yg useful pulak… misalnya cam dulu ada projek baling Proton kat kutub la… apa hasilnya? Baling telur pun proton kemek jugak (sorry aa member2 aku yg kerja Proton…)

Politician pun sama, aku pun kekadang menyampah asyik bagi idea yg mengarut2 je… (don’t want to talk politics in my blog… big mistake)

Kalau start esok, kita buat satu benda yg boleh menyenangkan org lain.. tayah benda besar2.. tayah belanja juta.. buat2 menda2 kecik2 free pun xpe.. Cth: Nak belok kiri bagi signal dulu.. takde la org belakang terkejut nanti tekan brek kuat haus brek dia sebulan dan kena tukar brek disc baru.. benda2 gini.. amcam? ada berani sahut cabaran aku? Sehari satu pun dah cukup.. percayalah ckp aku kalau semua org Msia buat camni, bahagia kite satu Msia…

What for?
Tagged on:             

2 thoughts on “What for?

  • April 28, 2007 at 6:17 pm
    Permalink

    yep..mengharumkan nama negara takkan kenyangkan perut anak2 rakyat miskin…

    Reply
  • May 5, 2007 at 6:53 pm
    Permalink

    yang harumkan nama dapat populariti dan tambang, makanan sumer disupport, yang miskin terus miskin. Maybe semua orang miskin kena gi “jelajah dunia” kot..

    Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: