Space cop gaban

Jumpa menda ni kat Youtube.. aiyoo sangatlah teringat zaman kecik2.. zaman ponteng ko-ko petang sebab nak tengok gaban… yang paling aku ingat.. “Seret Gaban ke ruang angkasa setannn…” “Kereta perisai!!…” hahahaha… best2… gaban memang best.. Tapi sedey la budak2 sekarang tak kenal gaban.. terasa dah tua lak 😛

Author: Zairul

I'm a mechanical designer, working in an engineering company in Japan for 7 years, currently working in Indonesia, a husband and a father, I love guitar, music, android and internet in general.

19 thoughts on “Space cop gaban”

  1. Alohhh, tak leh bukak la plak..

    Hehe, raye aritu ade kawan bg MP3 lagu ni, dia buh tajuk ‘lagu raye’, sekali lagu Gaban hehe.. pastu bese la, budak² dlm bilik postgrad ni pun same zaman je ngan kite, pasang tak berenti la diorg (nmpk sgt budak² postgrad sedang sgt tension :D)

  2. Aku pun sama teringat masa kecik2 dulu time paling best masa dia nak pakai baju gaban dgn pedang gaban…
    rasa mcm nak p zaman tu balik…

  3. bro..kita pun favret gak ngan gaban ni sampai nama kita pun da gaban tau..:).em ni sy nak tanya la ckit..lagu gaban ada tak kat bro..kalo da bg la kat kita,dah lama cari la tp tak jumpa2..filem dia juga kalo ada..:).k chow..slamat bro..

  4. hurmmm, space cop gaban, kesatria baja hitam, miss comet, sasuka, tosho daimos, maero attack, heheh.. komfem ko bb 70s cam aku. aku ada mp3 lagu nih, ko nak? sekali sekala layan syok juger hehe..

  5. Banyak Lagi cerite cam Ninja ,Shagun Samurai ,kartun2nya masa tahun 80an yang syok tengok dari zaman sekarang ..sekarang ni kartun dia merapu ntah-ntah pon tak tau tak menarik langsung harap ada balik cerita lama atau kartun lama thn.80 ,70an siar balik

  6. cite gaban ni seangkatan la dgn suria baja hitam kn (kamen rider black)..aku mmg mnt cite ni dulu mse kecik2..tp skang dh xingt dh muka gaban tu cmne..hehe

  7. flashman,maskman,gaban,ultraman, dulu amat la best.adik aku tak penah tengok polis angkasa gaban nih.sampai taktau langsung. rugi tol diorang dengan salah satu nikmat dunia nih..haha. wakasa-wakasa kenantang.raksaksa-raksaksa ku pelempang..

  8. Betul la.teringat aku kat time skolah rendah dlu. Ponteng ko-ko program sbb nk tgk gaban. Mmg best time tu. Gaban belah Z!!! time kuar naga Gaban tu lagi la gempak.

  9. tul tu..aku monteng ngaji sbb nk tgk gaban dll..”baju gaban”…tapi smua sampai termasuk spender,kasut,sluar dll..hidup Gaban!!

  10. hehehe.. seronok nyer.. dpat tau ada gak org minat gaban…sya pon salu ponteng sbab nak tgk gaban…heheh zaman dulu mmg best…ada gak citermcm mask rider black tu…masked man…dgn apa tu hahaha flash man..uuiih.. best la…hahahaha fav quote…sya… gaban zek potong dua…kehkehke3h….tu acara keuncak bertarung tu…paling ditungu2…

  11. Hahahaah..aku ada koleksi kamen black ja…mospeada…Gto..initial D…One Piece N Naruto….Gaban aku cari kat Times Square dah abih….tapi apa pun dok layan lagi cerita mcm nie….

  12. PERGH…gile arr..remind me of my chilhood….anak2 kita akan datang xtau la apa kenangan manis diorang bila besar ek?mungkin ben 10…

Leave a Reply