Jangan buang sampah merata-rata
Source : Duckling – Supersonic

Sangat susah untuk masyarakat Malaysia membuang sampah dengan cara yang betul. Kalau pergi ke mana-mana pun, mesti ada jumpa sampah kena buang merata-rata. Paling tidak pun puntung rokok. Bukan nak men’double-standard’kan perokoks, tapi boleh kata most yang merokok mesti ada experience buang puntung rokok tepi jalan or dalam semak. Kalau smoking dalam kereta tu biasa la buang keluar. Kesian mamat2 motor yang follow belakang kereta kena elak-elak. Pastu kena tuduh rempit pulak tu. Bukan yang hisap rokok aja, yang suka hisap botol pun sama. Dah habis minum aje, terus pum buang. Macam budak kecik lak konon terbiasa dari kcik la tu?. Pesan mak aku, “Kalau tak reti minum jangan minum!”…

Buang aje
Tagged on:             

2 thoughts on “Buang aje

  • December 3, 2007 at 12:12 am
    Permalink

    ermmmm yang bab ni susah sikit nak komen….benda ni kena ajar dari kecil lagi..so mulalah kita ajar anak-anak kita

    Reply
  • December 4, 2007 at 3:55 pm
    Permalink

    oo dah jadi personal blog ye..dah lama xmasuk blog ko ni..

    Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: