unic-tika-itu

Dah lama tak update tablature.. Banyak jugak request untuk lagu ni, “Atas Nama Cinta” oleh kumpulan nasyid Unic. Kumpulan nasyid sekarang pun dah macam rock jugak bergitar2. Ustaz aku dulu marah gila main gitar. Tapi ni nasyid pun bukan main. Takde goreng2 je.. huhu..

Anyway, melodi lagu ni pun senang. Kod gitar pun tak susah kecuali maybe tak ramai yang tahu kod Am/G (baca = A minor on G) iaitu main macam Am, tapi pada masa yang sama bunyikan not G pada string ke-6 (guna jari manis). Sapa yang tak biasa tu terkial2 la jugak. Biasa2kan la yek. Selamat mencuba.

Date: 01.01.2009
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

Subject:
Unic - Atas Nama Cinta

Chords guide:

[Intro] C G Am Em F    G

[Verse 1]

         C     F         G      Am
Tika mata   Diuji manisnya senyuman

     Am/G          F       G     F    G
Terpamit rasa menyubur harapan

          C         F          G       Am
Dan seketika  Terlontar ke dunia khayalan

       Am/G            F      G     F    G
Hingga terlupa singkat perjalanan

     Dm        Em
Tersedar aku dari terlena

    F                    G
Dibuai lembut belaian cinta

[Chorus 1]

     C         G       Am            Em
Rela aku pendamkan Impian yang tersimpan

       Dm       G
Enggan ku keasyikan

      C        G         Am          Em
Gusar keindahannya  Merampas rasa cinta

     Dm         G        C    F  G
Pada Dia yang lebih sempuna

[Verse 2]

         C        F         G       Am
Bukan mudah  Bernafas dalam jiwa hamba

G        C          F        G      Am
Dan ku cuba  Menghindarkan pesona maya

      Dm           Em
Kerna tak upaya ku hadapinya

      F                     G
Andai murka-Nya menghukum leka

[Chorus 2]

   C           G       Am          Em
Diatas nama cinta Pada yang selayaknya

    Dm           G
Kunafikan yang fana

     C         G        Am         Em
Moga dalam hitungan Setiap pengorbanan

     Dm          G        C
Agar disuluh cahaya redha-Nya

[Bridge]

Em                  Dm
   Biar sendiri hingga hujung nyawa

Em                 Dm
   Asal tak sepi dari kasih-Nya

Em                    F
   Kerna sesungguhnya hakikat cinta

  Dm            G   A
Hanya Dia yang Esa

[Chorus 3]

   D           A       Bbm         F#m
Diatas nama cinta Pada yang selayaknya

    Em           A
Kunafikan yang fana

     D         A        Bbm        F#m
Moga dalam hitungan Setiap pengorbanan

     Em        A
Agar disuluh redha

     D         A         Bbm       F#m
Saratkan hati ini dengan cinta hakiki

      Em        A         D    A  Bbm  F#m
Sehingga ku rasai  Nikmat-Nya

       Em   A        D
Syurga-Nya     Cinta-Nya
Kod Gitar Atas nama cinta (Nasyid) – Unic
Tagged on:                 

8 thoughts on “Kod Gitar Atas nama cinta (Nasyid) – Unic

  • March 5, 2009 at 7:14 am
    Permalink

    bagus la broo… layan nasyid ni… buat ngorat ustazah…
    hahahahahah

    Reply
  • June 3, 2009 at 5:30 pm
    Permalink

    assalamualaikum…….lgu nie best,ada mkna yg trsurt & trsirt kalo btul2 dhyati….

    Reply
  • August 23, 2009 at 3:01 pm
    Permalink

    mintak kord guitar lagu UNIC-kau,kawan,sahabat dan teman…..
    ade x???
    plezzz,….
    cari ek…

    Reply
  • July 3, 2010 at 4:10 pm
    Permalink

    Salam…ana amat meminati kumpulan nasyid terutama Unic,smoga sgala penat lelah kalian diberkati dan diredhai ILAHI..Amin.

    Reply
  • February 3, 2015 at 3:38 pm
    Permalink

    Assalamualaikum awa bisa minta chord gitar lagu unic judulnye hanya tuhan yang tahu? Boleh tak? Trims

    Reply
  • February 15, 2015 at 11:20 pm
    Permalink

    aku copy chord ni utk ultimate guitar & letak credit to blog ni tau bro zairul tau2? senang nak rujuk pakai apps ultimate Tabs

    Reply
    • March 13, 2015 at 8:08 am
      Permalink

      Ok thanks šŸ™‚

      Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: