Kod Gitar Kamu – Nitrus

Tab gitar tahun ni akan dimulakan dengan lagu Kamu by Nitrus requested by Zul. Aku tak tahu pun kumpulan ni actually, ingatkan band dari Indonesia. Kalau ikut kata encik Wikipedia “Nitrus adalah sebuah kugiran rock bebas yang mengenengahkan lagu-lagu di dalam bahasa Melayu dan juga Inggeris. Kumpulan ini sudah wujud sejak dari tahun 1999 lagi..” 1999?? Dem!! Apsal aku boleh terlepas info ni.. hmm.. underground sangat kot band ni.. haha

Anyway, lagu ni agak simple, banyak bermain dengan power chords. Satu kod yang confuse sikit maybe kod [D#m/B] – (baca D SHARP MINOR ON B). Caranya main D#m (power chord), tapi mainkan jugak kod B pada tali ke-6. Ada soalan? Sila letak kat ruangan komen. Selamat mencuba untuk beginner.

OFICIAL WEBSITE : http://nitrusband.blogspot.com/
nitrus

Date: 07.03.2009
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

Subject:
NITRUS - KAMU

[Intro] B

[Verse 1]
B                 D#m/B                       G#m
  Umpama bidadari    Yang turun dari kayangan

               D#                    E                       Em
Indah nian tak berbandingan   Terasa bagai disentuh bayangan mu

[Chorus]
               B             D#
Sesungguhnya kamu terang bagaikan cahaya

            E                    Em
Yang menyinari hidupku dikala ku kelam.. kelam

        B           D#
Terciptalah aku tuk kali pertama

         E                         Em
Dan akan ku buktikan kesungguhan dari hati ini

      B
Hati ini…

[Verse 2]
B                 D#m/B                         G#m
  Umpama bidadari      Kau selalu menyenangkan aku

               D#                    E                       Em
Biar kadang ku terkeliru  Izinkan aku menyentuh bayanganmu

Repeat [Chorus]

B
  Terciptanya aku untuk kamu (x2)
B
  Terciptanya kamu untuk aku (x2)

Repeat [Chorus]

Author: Zairul

I'm a mechanical designer, working in an engineering company in Japan for 7 years, currently working in Indonesia, a husband and a father, I love guitar, music, android and internet in general.

4 thoughts on “Kod Gitar Kamu – Nitrus”

Leave a Reply