Kod gitar UNIC – Insan bernama kekasih (Nasyid)

unic-tika-ituAku baru tabkan lagu nasyid UNIC – Insan Bernama Kekasih, macam aku katakan dah dua tiga kali, jangan main-main dengan nasyid sekarang! siap ada guitar solo lagi tu!.. murih nik aziz nanti.. 😛 Aku pun pelik lately banyak jugak orang request lagu nasyid. Mungkin banyak orang nak ngorat ustazah kot kena terer nasyid.. hoho

Anyway, lagu nye tak susah, boleh tahan typical chords progression jugak, cuma untuk orang yang baru belajar gitar mungkin terkial-kial sikit nak tekan sharp dengan minor chords, macam C#m, F#m, G#m. Yang lain tu kod biasa, E, B dengan A.

Tatau lagu UNIC? layan mp3 kat bawah ni;

[Intro]

E  B  C#m  B  A  G#m  F#m

[Verse 1]
E   B       A    E    B        C#m
  Debar hatiku     Membisik rindu

E  B        A               B
  Ingin aku katakan     Kau gadis idaman

[Verse 2]
E  B         A    E      B     C#m
  Adakah mungkin     Kau kumiliki

E   B       A           B               E
  Untuk aku jadikan   Insan bernama kekasih

[Bridge 1]
     B           A                E
Keayuan yg tergambar lukisan nur iman

        B         A                    C#m
Bersulamkan keindahan santun perkataan 

        B            A                      C#m
Bagai putih salju mendinginkan hangat perasaan 

         B        A        E
Mengusir segala resah di jiwa

[Chorus 1]

E                 B            C#m              G#m
  Kusampaikan salam ucapan mesra dan merisik khabar berita

A         B            E         B
Masihkah ada peluang untukku melafazkan cinta

E               B              C#m             G#m
  Umpama rembulan jatuh ke riba mendengar khabaran darinya 

A          B          E
Padaku kau memendam rasa

C#m     B       A
    PadaMu oh Tuhan kumohonkan keredaan

C#m             B       A  Am                  E
    Nur kasih yang kudamba kekal hingga ke syurga

[Solo Part]
G  A  E

G  A  B

G  A  E

[Bridge 2]
        B          A                E
Hanya satu yg kupinta kebaikan darinya 

       B       A                 C#m
Moga dipeliharakan tulus cinta kita

       B          A                         C#m
Agar kukuh ikatan yang murni bahagia selamanya

         B          A          E
Dengan lafaz pernikahan yg mulia

[Chorus 2]
            B            C#m            G#m
Dtglah kasihmu dalam diriku menghiasi ruang hatiku

 A           B            E            B
Akanku sambutnya dengan sujud penuh kesyukuran

E             B                C#m               G#m
  Kuharap jalinan kan berpanjangan selagi kasih yang terbina

A          B       E
Kerana cinta kepadaNya

[Chorus 1]

E                 B            C#m              G#m
  Kusampaikan salam ucapan mesra dan merisik khabar berita

A         B            E         B
Masihkah ada peluang untukku melafazkan cinta

E               B              C#m             G#m
  Umpama rembulan jatuh ke riba mendengar khabaran darinya 

A          B          E
Padaku kau memendam rasa

   B    A     E    B      C#m
Kauku sayangi    Teman sejati 

E   B        A               B               E
  Dikaulah sesungguhnya    Insan bernama kekasih

Author: Zairul

I'm a mechanical designer, working in an engineering company in Japan for 7 years, currently working in Indonesia, a husband and a father, I love guitar, music, android and internet in general.

8 thoughts on “Kod gitar UNIC – Insan bernama kekasih (Nasyid)”

  1. terima kasih banyak bro… bleh ku dendangkan lagu ni kat ustazah yang ngajar adik aku tuu… huhuhu… Assalammualaikum..

Leave a Reply