unic-tika-ituAku baru tabkan lagu nasyid UNIC – Insan Bernama Kekasih, macam aku katakan dah dua tiga kali, jangan main-main dengan nasyid sekarang! siap ada guitar solo lagi tu!.. murih nik aziz nanti.. 😛 Aku pun pelik lately banyak jugak orang request lagu nasyid. Mungkin banyak orang nak ngorat ustazah kot kena terer nasyid.. hoho

Anyway, lagu nye tak susah, boleh tahan typical chords progression jugak, cuma untuk orang yang baru belajar gitar mungkin terkial-kial sikit nak tekan sharp dengan minor chords, macam C#m, F#m, G#m. Yang lain tu kod biasa, E, B dengan A.

Tatau lagu UNIC? layan mp3 kat bawah ni;

[Intro]

E  B  C#m  B  A  G#m  F#m

[Verse 1]
E   B       A    E    B        C#m
  Debar hatiku     Membisik rindu

E  B        A               B
  Ingin aku katakan     Kau gadis idaman

[Verse 2]
E  B         A    E      B     C#m
  Adakah mungkin     Kau kumiliki

E   B       A           B               E
  Untuk aku jadikan   Insan bernama kekasih

[Bridge 1]
     B           A                E
Keayuan yg tergambar lukisan nur iman

        B         A                    C#m
Bersulamkan keindahan santun perkataan 

        B            A                      C#m
Bagai putih salju mendinginkan hangat perasaan 

         B        A        E
Mengusir segala resah di jiwa

[Chorus 1]

E                 B            C#m              G#m
  Kusampaikan salam ucapan mesra dan merisik khabar berita

A         B            E         B
Masihkah ada peluang untukku melafazkan cinta

E               B              C#m             G#m
  Umpama rembulan jatuh ke riba mendengar khabaran darinya 

A          B          E
Padaku kau memendam rasa

C#m     B       A
    PadaMu oh Tuhan kumohonkan keredaan

C#m             B       A  Am                  E
    Nur kasih yang kudamba kekal hingga ke syurga

[Solo Part]
G  A  E

G  A  B

G  A  E

[Bridge 2]
        B          A                E
Hanya satu yg kupinta kebaikan darinya 

       B       A                 C#m
Moga dipeliharakan tulus cinta kita

       B          A                         C#m
Agar kukuh ikatan yang murni bahagia selamanya

         B          A          E
Dengan lafaz pernikahan yg mulia

[Chorus 2]
            B            C#m            G#m
Dtglah kasihmu dalam diriku menghiasi ruang hatiku

 A           B            E            B
Akanku sambutnya dengan sujud penuh kesyukuran

E             B                C#m               G#m
  Kuharap jalinan kan berpanjangan selagi kasih yang terbina

A          B       E
Kerana cinta kepadaNya

[Chorus 1]

E                 B            C#m              G#m
  Kusampaikan salam ucapan mesra dan merisik khabar berita

A         B            E         B
Masihkah ada peluang untukku melafazkan cinta

E               B              C#m             G#m
  Umpama rembulan jatuh ke riba mendengar khabaran darinya 

A          B          E
Padaku kau memendam rasa

   B    A     E    B      C#m
Kauku sayangi    Teman sejati 

E   B        A               B               E
  Dikaulah sesungguhnya    Insan bernama kekasih
Kod gitar UNIC – Insan bernama kekasih (Nasyid)
Tagged on:                     

8 thoughts on “Kod gitar UNIC – Insan bernama kekasih (Nasyid)

  • August 26, 2009 at 6:47 pm
    Permalink

    terima kasih banyak bro… bleh ku dendangkan lagu ni kat ustazah yang ngajar adik aku tuu… huhuhu… Assalammualaikum..

    Reply
  • December 13, 2009 at 7:33 pm
    Permalink

    wah….ada la kod gitar lgu nsyid.blh men la…

    Reply
  • August 13, 2010 at 12:29 pm
    Permalink

    salam.. leh tab solo die x? note for note? thanks!.. 🙂

    Reply
  • September 25, 2010 at 12:48 pm
    Permalink

    boleh tolong cari chords lagu aku tanpa cintamu – mirwana ft jay jay dop?? ambe nak cri sdri,msh bginner r.. =) mnt lgu tu n trse nak men r bohhh..

    Reply
  • July 24, 2011 at 1:58 am
    Permalink

    assalamualaikum…
    ada x chord lagu istikharah cinta…sigma…
    nk bg kt org men gitar…
    please..

    Reply
    • July 25, 2011 at 12:38 am
      Permalink

      @maisarah – tab/kod yang aku buat itulah semua yang ada kat sini..

      Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: