Apa nostalgia yang korang ingat semasa di sekolah rendah? Mesti ada favorite time korang masa sekolah. Antara benda yang aku suka masa sekolah selain belajar matematik (aiceh), adalah time nyanyi lagu sekolah. Aku sangat suka lagu sekolah aku (SK Karai) sebab melodi nya yang riang ria. Aku letak tab kat bawah kalau korang nak main dengan syarat, korang tahu la canme nak nyanyi šŸ˜› duhhh

Kat bawah ni ada beberapa pic area pekan kecil dekat sekolah (Gambar dipinjam dari http://karaikualakangsar.blogspot.com/)

skkarai1 skkarai2 skkarai3skkarai4

Kat bawah ni kod lagu;

Date: 29.07.2009
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

Title  : Rajin Maju Jaya (Lagu Sekolah Kebangsaan Karai, Enggor, Perak)

F C G C

      C
Megah tersegam indah sekolahku

                     G
Itulah lambang kemegahan

Rakyat tempatan berusaha

              C
Gigih terus maju

    C
Sekolah ku sejak berzaman

                     F
Menempuh sejarah gemilang

                 C
Belajar serta berbakti

   G          C
Usaha tanpa jemu

  F            C
Nama terukir indah

    G                C   C7
Sekolah Kebangsaan Karai

  F    G      C
Disepanjang masa

  G          C
Rajin Maju Jaya
Lagu Sekolah Kebangsaan Karai
Tagged on:                             

31 thoughts on “Lagu Sekolah Kebangsaan Karai

  • July 31, 2009 at 8:20 pm
    Permalink

    i lovvvvvvvveeeeeeeeeeeeee this blog…..because,,,, ini ialah sekolah saya…huahuahuahuahua…… bye…… i love SEKOLAH KEBANGSAAN KARAI

    Reply
  • July 31, 2009 at 8:22 pm
    Permalink

    SAPE NAMA SEBENAR….?????

    Reply
  • August 12, 2009 at 5:59 pm
    Permalink

    hahahahah…best2…nk bwk masuk jgn lupa lirik…

    Reply
  • December 1, 2009 at 4:15 pm
    Permalink

    Walopun dh lama tinggalkan sekolah ni, tapi lagunyer masih lagi terpahat disabubari. Saya masih boleh nyanyikan dengan baik…

    Reply
  • December 1, 2009 at 5:51 pm
    Permalink

    Noorma >> itu la lagu nostalgik.. skolah masa tahun bila?

    Reply
  • December 15, 2009 at 6:59 pm
    Permalink

    hai ,saye bekas pelajar sekolah tu,

    Reply
  • February 8, 2010 at 6:32 pm
    Permalink

    sebak teman nengok gambo ghotak keretapi & gambo pekan karai tuuu

    teman darjah satu tahun 1974

    bangunan baru akademik & pintu masuk cantik tu tak der masa teman

    kalu ada lagi gambo2 lain boleh papor kan

    teman dah jadi org selangor

    sekali-sekali jer balik karai

    timer kasih bebanyok

    Reply
  • February 9, 2010 at 12:11 pm
    Permalink

    mohd fadzli harun >> ini dah kira super OB ni.. ada facebook tak? kalau ada nak invite ke alumni kat facebook

    Reply
  • February 13, 2010 at 9:33 am
    Permalink

    liyana >> biasa la. en.khalid mmg femes pon hehe

    Reply
  • February 15, 2010 at 4:12 pm
    Permalink

    walaupun dah lama tinggalkan sek ni tapi masih ingat melodinya…sebak lak bila nyanyikan balik lagu ni…masih ingat cikgu azmi(guru muzik) setiap pagi isnin petik gitarnya iringi murid2 nyanyi lagu sek masa perhimpunan.

    Reply
  • February 15, 2010 at 11:28 pm
    Permalink

    Zahariah >> Cikgu Azmi dah pencen dah :p Sekolah Karai masa tahun berapa?

    Reply
  • February 25, 2010 at 12:58 pm
    Permalink

    lagu yang x penah ku lupakan..

    Reply
  • May 7, 2010 at 11:03 pm
    Permalink

    Bila pulak Sekolah Kare ada lagu rasmi?? Teman darjah 1 tahun 1966..nyanyi lagu Negaraku jee.. Banguan lama tepi sungei tu dah tak de…rumah Chegu Sofiah, rumah Chegu Raja Ahmad….fuh macn video je…semua boleh recall balik le..Tahniah atas usaha junior semua..Salam. Mana yang sebaya Teman boleh le contact….Thaun ni umur Teamn 51 Yop..

    Reply
  • June 23, 2010 at 12:43 pm
    Permalink

    Tuan Anas punya tulisan memang buat teman menangis. Betul2 mengingatkan teman dgn sekolah tepi sungei yg ada pokok kundur tu. Tukang kebunnya KARUPAYYAH. Cukup rajin sapu lantai sekolah. Kemudian tepi sungei tu pulak, buat tanaman BUMI HIJAU. Depan ada rumah Cikgu Raja & Cikgu Hawa, tepi pulak ada rumah Cikgu Kamaruzaman. Teman Darjah Satu tahun 1974. Ingat lagi ke kantin Pak Ajid yg jual kueh “KALA KOTE” sedap harga 5 sen tu? Oh, kalu boleh nak balik semula ke zaman tu yg penuh innocent. Belanja sekolah paling banyak 20 sen. Tuan Anas ni yg sebenor nya HJ ANAS JALONG ke? Maaf tanya.

    Reply
    • June 24, 2010 at 7:35 am
      Permalink

      @mohd fadzli harun : ni memang geng2 lama ni :p

      cikgu hawa tu cikgu Hawariah ke?

      Reply
  • September 8, 2010 at 12:03 pm
    Permalink

    Anas, Cikgu Raja Ahmad ajar Ilmu Hisab. Suruh berdiri atas bangku kemudian tampar orang. Nasib aku tak kena. memang garang. kecut aku dibuatnya.Satu kelas dengan Fadzli kelas Biru.

    Reply
    • September 8, 2010 at 2:56 pm
      Permalink

      @Mior Latfee šŸ˜® ilmu hisab?? uish ni memang old skool ni :p

      Reply
  • September 29, 2010 at 3:36 pm
    Permalink

    diorg ni geng2 old school ni..

    raya baru2 ni aku nak ke jawang lalu dpn sekolah karai..teringat zaman2 sekolah..
    padang kat atas tu dh ade bangunan..kantin pun dah lain..

    Reply
  • October 1, 2010 at 1:05 pm
    Permalink

    tngh drive mn bole amik gambo..salah tu..huhuhu..

    semangat je aku cite kat bini aku sekolah aku masa kecik2..

    Reply
  • December 14, 2010 at 11:58 pm
    Permalink

    dulu tiang gol kay padang sekolah sebelah romah ustaz amran tu buat dari buluh je, lepah tu bawah menasah tu ada kelas darjah 5 rasanya, lompat lompatlah kalau ada kelas lain kosong.cikgu sarip gurubeso.nanti sembang lagi

    Reply
    • August 30, 2012 at 5:10 pm
      Permalink

      mna batch 1985-1987,ade ke sini

      Reply
  • January 2, 2011 at 1:12 am
    Permalink

    hujung 70an awai 80an, tukang kebun namanya karupaya anak dia sekolah situ juga namanya kalitahasan.teman merasa juga kantin pak ajit wan saba tu,makan kalokotek,,5 duit je. lepah tu dah pindah sekolah bangunan baru dah..naik basika parking kat romah hj syed mamat tu.ramai juga.masa dajah 1@2 jalan ke dalam nun masih tanah lagi tak bertar…masa dajah 6 dah campo dengan orang peroyang..sebab di sana tak da dajah 6.
    memang seronok masa tu..cikgu hawa ngajo dajah 1..dia memang baik kalo dapat jawab nanti dia bagi snek ,beli sendiri motivasi anak murid…kalau hari guru atau pun hari2 tertentu..murid kena bawak kayu api untuk dapat makan free..tapi teman ni memang ari2 dapat makan free bawah skim makanan panas..orang semekin…

    Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: