Lately, aku tengok Utusan Online selalu keluar typo. Kenapa ek? Bukan selalu newspaper editor alert ke benda-benda macam ni? Yang paling banyak aku perasaan salah tulis result EPL. Itu biasa la.

Bukak Utusan Online hari ini, tgk news : Pemain Brazil disambut seperti wira

utusan_090906

Sekali tengok nampak macam ok. Cuba kalau kita zoom;

utusan_090907

Hahaha.. positif ketiak tu ape? Come on la Utusan. Tapi “The Malaysian top news provider in Bahasa Melayu”

Published by Zairul

I'm a mechanical designer, working in an engineering company in Japan for 7 years, currently working in Indonesia, a husband and a father, I love guitar, music, android and internet in general.

Join the Conversation

5 Comments

  1. utusan mmg x boleh pakai sangat dah..bukan setakat salah ejaan, tp byk lagi ‘silly mistakes’, seperti penggunaan penggunaan pepatah inggeris, padahal dalam bahasa melayu ada je pepatah yang relevan.

    dah la berita politik menjadi agenda utama hampir setiap hari, padahal ni bukan suratkhabar politik, naik muak dah nak baca tapi terpaksa beli jugak sebab nk baca berita2 lain.

    boleh tengok ni:

    http://asyanis.blogspot.com/2009/08/suuuratkhabar-mana.html

Leave a comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: