Lately, aku tengok Utusan Online selalu keluar typo. Kenapa ek? Bukan selalu newspaper editor alert ke benda-benda macam ni? Yang paling banyak aku perasaan salah tulis result EPL. Itu biasa la.

Bukak Utusan Online hari ini, tgk news : Pemain Brazil disambut seperti wira

utusan_090906

Sekali tengok nampak macam ok. Cuba kalau kita zoom;

utusan_090907

Hahaha.. positif ketiak tu ape? Come on la Utusan. Tapi “The Malaysian top news provider in Bahasa Melayu”

Kenapa Utusan Banyak Typo?
Tagged on:                 

5 thoughts on “Kenapa Utusan Banyak Typo?

  • October 20, 2009 at 11:06 pm
    Permalink

    utusan semua makan duit ja….hahahahah
    org berpangkat ja kenyang..nk rugi org bwh jd mangsa..huhu..

    Reply
  • October 21, 2009 at 4:13 pm
    Permalink

    utusan mmg x boleh pakai sangat dah..bukan setakat salah ejaan, tp byk lagi ‘silly mistakes’, seperti penggunaan penggunaan pepatah inggeris, padahal dalam bahasa melayu ada je pepatah yang relevan.

    dah la berita politik menjadi agenda utama hampir setiap hari, padahal ni bukan suratkhabar politik, naik muak dah nak baca tapi terpaksa beli jugak sebab nk baca berita2 lain.

    boleh tengok ni:

    http://asyanis.blogspot.com/2009/08/suuuratkhabar-mana.html

    Reply
  • October 22, 2009 at 7:38 am
    Permalink

    asyanis >> sebab itu kena panggil Utusan Meluat 😛

    Reply
  • December 13, 2009 at 5:41 pm
    Permalink

    Utusan ni bukan ke surah khabar yang paling kuat bodek?

    Reply
  • June 15, 2010 at 1:43 pm
    Permalink

    takbes la utusan ni…banyak bodek betul tu..teruskan pembongkaran kesalahan web ni..haha

    Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: