1Malaysia everywhere

Aku benci hypocrite [Noun 1.a person who pretends to have virtues, moral or religious beliefs, principles, etc., that he or she does not actually possess, esp. a person whose actions belie stated beliefs. 2.a person who feigns some desirable or publicly approved attitude, esp. one whose private life, opinions, or statements belie his or her public statements. ]

Korang bukak lah mainstream paper, tv, radio, ads.. kat mana mana pun korang akan dengar perkatan meluat [1Malaysia]. Don’t get me wrong. Somehow aku rasa boleh terima the idea, one good place for all Malaysians. Cuma aku tak suka bila semua orang menjadi hipokrit dengan menjilat bontot PM dengan menjaja [1Malaysia] sana sini. Nak bukak kedai pun letak nama 1Malaysia buat apa?? Bisnes?? Okey fine, mari kita tukar semua nama yang ada perkataan Malaysia kepada 1Malaysia..

[1Malaysia]Utusan

[1Malaysia]UKM

[1Malaysia]TrulyAsia

[1Malaysia]MAS

WordPress 2.8.5

Wordpress

WP 2.8.5 dah keluar folks! Upgrade sebelum terlambat..

The headline changes in this release are:

A fix for the Trackback Denial-of-Service attack that is currently being seen.
Removal of areas within the code where php code in variables was evaluated.
Switched the file upload functionality to be whitelisted for all users including Admins.
Retiring of the two importers of Tag data from old plugins.

WordPress 2.8.5: Hardening Release

Kod Gitar lagu KBSR – Kiri dan Kanan

Lagu ni aku rasa semua orang tahu.. Antara lagu2 terawal kita belajar masa sekolah rendah darjah satu, lagu “Kiri dan Kanan” ciptaan Pn. Seri Shamsiah Hashim. Lagu ni kalau tengok kat lirik dia, sangat simple, tapi mengajar budak bukan sahaja menyanyi, tapi jugak basic menari. Atau dalam term pendidikan “Aktiviti Melalui Nyanyian”.

Tapi kan masa bila kita boleh main lagu ni? Kalau aku sebab anak aku kecik lagi so aku layan sorang-sorang ajela.. haha

Angkat tangan

Date: 11.10.2009
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

Subject: Kiri dan Kanan (Lagu KBSR Tahap Satu Tahun Satu)

      C            G7                    C
Angkatlah tangan kiri Angkatlah tangan kanan

      C          F        G7         C
Goyangkan kaki kiri Goyangkan kaki kanan

      C          G7                  C
Tunjukkan kaki kiri Tunjukkan kaki kanan

      C          F        G7         C
Hentakkan kaki kiri Hentakkan kaki kanan