Aku benci hypocrite [Noun 1.a person who pretends to have virtues, moral or religious beliefs, principles, etc., that he or she does not actually possess, esp. a person whose actions belie stated beliefs. 2.a person who feigns some desirable or publicly approved attitude, esp. one whose private life, opinions, or statements belie his or her public statements. ]

Korang bukak lah mainstream paper, tv, radio, ads.. kat mana mana pun korang akan dengar perkatan meluat [1Malaysia]. Don’t get me wrong. Somehow aku rasa boleh terima the idea, one good place for all Malaysians. Cuma aku tak suka bila semua orang menjadi hipokrit dengan menjilat bontot PM dengan menjaja [1Malaysia] sana sini. Nak bukak kedai pun letak nama 1Malaysia buat apa?? Bisnes?? Okey fine, mari kita tukar semua nama yang ada perkataan Malaysia kepada 1Malaysia..

[1Malaysia]Utusan

[1Malaysia]UKM

[1Malaysia]TrulyAsia

[1Malaysia]MAS

1Malaysia everywhere
Tagged on:                 

5 thoughts on “1Malaysia everywhere

  • Pingback: 1Malaysia everywhere « Percuma Untuk Anda 2

  • November 18, 2009 at 10:38 pm
    Permalink

    hak2..setuju..habis seme bende nak 1Malaysia. apa barang?
    but my honest opinion, sampai skarang takleh nak percaya barang 1Malaysia ni.helah semata-mata nak mengaburi mata rakyat – duk sebut je 1Malaysia sana sini tapi secara perlaksanaannya x macam 1Malaysia pon??

    *bagus jugak klu Utusan Malaysia jadi Utusan 1Malaysia nanti, byk kredit nk bodek PM tuh..

    Reply
  • Pingback: 1Malaysia 1Untuk 1Semua | Zairul and the blog

  • July 10, 2010 at 1:28 pm
    Permalink

    1 malaysia konon. aku bagge jd rkyat mesia tp aku xbpe b’kenan dgn 1 mesia. huhu..

    Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: