Tahniah aku ucapkan untuk Young Tigers yang mengalahkan Thai dalam bola sepak peringkat kumpulan A di sukan SEA Laos 2009. Dalam pada masa 95% orang predict Malaysia boleh kalah nak lawan team kuat yang hanya perlu seri, tapi kalau semangat boleh jugak menang.

Semangat macam ni yang kita nak. Dah tinggal 1-0 pun kejar juga. Bukan nye tak boleh buat masalahnye selama ni kita tak buat.

Semi-Final nanti jumpa tuan rumah Laos. Jangan pandang ringan dengan Laos. Semangat “home” diaorg boleh tahan jugak.

bola_malaysia_thailand_seagames
Gambar oleh BHarian Online

Kat bawah ni ada video berita dari TV3. Video ni bukan official sebab dari side so jauh dan tak clear. Nak untung punye pasal, charge broadcasting mahal2 lepas tu takde sapa nk bayar. Bongok punye Laos kadang kadang tu tamak jugak macam politician Malaysia.

Video Malaysia vs Thailand (2-1) Sea Games Highlight TV3
Tagged on:             

Leave a Reply

%d bloggers like this: