papadomRequested by faralyana, lagu Cerita Semasa Kecil yang katanya termasuk dalam ost cerita hit Afdlin Shauki, Papodom. Aku tak pernah tengok movie ni, aku tak pernah dengar cd ori full lagu ni, dan aku tak jumpa seciput info pun pasal Danyel Alfie, penyanyi? penulis? pengarah? composer? lagu ni. Cuma yang boleh aku cakap, lagu ni sedih tapi comel dan budak sekolah mesti suka punye.

Aku cari lagu ni sambil tengok video kat YouTube (tengok kat bawah atau URL: http://www.youtube.com/watch?v=pCmj7xk9e6s ). Aku rasa lagu ni lagi sedap bunyinye kalau main pakai sus chords tapi nanti kalau tulis kod pelik2 nanti pening pulak so aku letak kod basic aje. Ikut la creativiti korang nak sus/7th/add9 kan kod nye.

UPDATED : mp3 streaming pun aku dah tambah kat bawah ni. aku tak sure yang ni rekod camtu je ke atau pun mmg dalam album ost tu.

 

Date: 13.12.2009
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

Subject:
CERITA SEMASA KECIL (OST PAPADOM) - DANYEL ALFIE

[Intro]
G   D   C    D x2
C   Cm
 
[Verse 1]
  G         D            C        D
Saye suke sorang budak name die Sarah

  G        D             C      D
Die suke makan aiskrim comot, comot

  C                    Cm      
Tapi Sarah comel sangat


[Verse 2]
  G         D            C            D
Hari-hari Sarah tunggu saye balik sekolah

  G             D           C       D
Kalau Sarah tunggu bawak aiskrim, due

  C                     Cm  
Saye sayang Sarah sangat


[Chorus]
       Em         D          C          D
Biarkanlah biarkanlah biarkanlah biarkanlah

       Em         D          C           Cm
Biarkanlah biarkanlah biarkanlah biarkan Sarah


[Verse 3]
  G           D           C          D
Bile petang-petang kite main dekat padang

  G          D             C      D
Sarah suke tolak jatuh dan tersungkur

  C                   Cm  
Tapi saye sayang Sarah


[Verse 4]
  G           D           C          D
Bile besar nanti saye nak kawin dengan Sarah

  G          D          C      D
Bapak Sarah baik suke pujuk saye

  C                   Cm 
Sebab mama saye garang


[Chorus]
       Em         D          C          D
Biarkanlah biarkanlah biarkanlah biarkanlah

       Em         D          C           Cm
Biarkanlah biarkanlah biarkanlah biarkan Sarah


[Verse 5]
    G             D         C           D
Sekarang Sarah takde lagi dalam dunie saye

  G           D          C     D
Saye suke tunggu Sarah dekat kubur

  C                    Cm 
Saye rindu Sarah sangat


[Chorus]
       Em         D          C          D
Biarkanlah biarkanlah biarkanlah biarkanlah

       Em         D          C           Cm    G
Biarkanlah biarkanlah biarkanlah biarkan Sarah
Tagged on:                     

13 thoughts on “Kod Gitar – Cerita Semasa Kecil (ost Papadom)

  • December 13, 2009 at 2:35 pm
    Permalink

    tengs bro :) ! lu mmg terer :D !

    Reply
  • December 24, 2009 at 10:30 am
    Permalink

    hai, maaf saya nak bertanya
    kalau boleh jawapan di send ke emel saya
    saya seorg editor syarikat penerbitan buku sekolah. nak mohon kerjasama encik zairul untuk buatkan not lagu kanak-kanak…suapay boleh di selitkan dalam page ke 16 buku yang sedang saya tulis, jika encik zairul berminat, kita boleh rundingkan kemudian..

    salam, azlin,
    editor.

    Reply
  • December 24, 2009 at 10:32 am
    Permalink

    saya tidak mempunyai kepakaran dalam bidang muzik, jadi untuk jadikan buku itu lebih menarik, selain pengajarn dan lirik, saya fikir nak letakkan sekali not muzik…supaya pengguna boleh explore buku kanak-kanak ini dengan lebih luas. buku ini akan dijual tahun 2011…jadual untuk siapkan buku sekitar januari-februari 2010…

    sekian, azlin
    editor

    Reply
  • December 24, 2009 at 10:34 am
    Permalink

    buku ini sebagai asas, masih menggunakan silibus oleh kementerian…
    jika encik zairul berminat, emel saya, insyallah….
    saya akan bawa ke dalam mesyuarat library books dept awal januari.

    Reply
  • February 18, 2010 at 4:40 pm
    Permalink

    danyel neyh member aku yg sgt2 aku syg.,.,
    hehe.,.,
    ko bole cr psl dye kt myspace
    cr band piring hitam.,.,ko akan jmpe
    dye musician.,.,
    dari jalanan ke pentas.,.,
    try search for him.,.,
    you’ll find he’s a good musician.,.,

    Reply
  • March 3, 2010 at 7:32 am
    Permalink

    thx bro! :D
    wa memg nk cri kord ni.
    thx sgt2!

    Reply
  • July 12, 2010 at 6:02 pm
    Permalink

    salam bro ,
    wa nak tanye ni ,
    wa still baru dlm blajar gitar ,
    wa nak tanye ,
    macam mane care nak pegeng chord ‘ b ‘  &  ‘ f ‘ ,
    wa tgok dye punye chord tak faham lah …
    tolong bro …

    Reply
  • April 29, 2012 at 10:28 am
    Permalink

    cmney strummin lgu nie??pliz tlong tnjuk ajar..hehe,,,

    Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: