Baby Dream Pics

Apa agaknya yang baby mimpi masa tidur? Copywriter, Adele Enersen ada teknik menarik dan kreatif untuk tunjukkan apa mimpi anaknya yang baru lahir.

Mutiara kegemaran sotong?

Tarzan?

Ulat buku?

Penyanyi rock?

Invisible friend?

Main bola sepak?

Alice in Candyland?

Babyzilla?

more pics @ http://milasdaydreams.blogspot.com/

Video Highlight Malaysia vs South Korea U-23

Malaysia bukannye tak boleh.. Cuma yang aku perasan, aphal stadium kosong 😮 Sebab tak promo, tiket mahal, atau kita lebih suka tengok free??

Apapun sekalung tahniah diucapkan.

video uploaded by EPLsoker

Barisan muda Rajagobal kejut skuad Olimpik Korea Selatan

SKUAD bola sepak negara pimpinan K Rajagobal menyalakan impian baru, semalam selepas gah membuat kejutan menewaskan barisan Olimpik Korea Selatan 1-0 dalam siri persahabatan antarabangsa di Stadium Nasional, Bukit Jalil.

Wira pasukan adalah Safiq Rahim yang meledak masuk gol kemenangan pada awal babak kedua di hadapan kira-kira 3,000 penyokong kecil tempatan untuk memberi tonik tambahan dalam menggapai cita-cita besar mereka menjelang Sukan Asia di Guangzhou, November ini.

Source : Berita Harian Online

Van Persie’s New Jersey Number

Robin van Persie will wear the Arsenal No 10 shirt next season.

via : Arsenal.com

The Dutchman has taken on the number vacated by William Gallas, whose contract ended on June 30.

Van Persie follows in the footsteps of his compatriot Dennis Bergkamp, who donned the No 10 shirt during his Arsenal days.

Simbol baru watawang India – Rupee

Duit Rupee India dah ada simbol baru, separuh bentuk huruf R dan ada 2 slash kat atas nye, ala-devanagari script.

Symbol ni direka oleh grad IT, Uday Kumar.

(Photo: Vivek Bendre) | Source : Foolwise

Sapa nak font Rupee ni boleh download kat Foradian.

References:

  1. Wsj.com
  2. Forestlaneshul.com
  3. Times of India

Terrafugia Transition – Kereta Masa Depan

Sapa baca paper hari ni mesti ada terpandang artikel Kereta boleh terbang.

Kereta Transition dari company Terrafugia adalah kereta pertama yang bakal merealisasikan impian aku – kereta terbang! Yang aku paham, company ni baru on business tahun 2006 oleh engineer-pilot grad from MIT.

Spec;

Performance

  • Cruise: 100 kts (115 mph)
  • Rotate: 70 kts (80 mph)
  • Stall: 45 kts (51 mph)
  • Range: 400nm (460 mi)
  • Takeoff over 50′ obstacle: 1700′ Fuel burn: 5 gph
  • Fuel tank: 20 gallons
  • Useful Load: 430 lbs
  • On road: 30 mpg, highway speeds
  • Light Sport Aircraft (LSA)
  • Convenience
  • Front wheel drive on the ground
  • Automotive-style entry and exit
  • Two place, side by side
  • Automated electromechanical folding wing
  • No trailer or hangar needed
  • Cargo area holds skis, fishing poles or golf clubs

Safety

  • Drive in case of inclement weather
  • Proven 100 hp Rotax 912S engine
  • Full vehicle parachute available
  • Modern glass avionics
  • Automotive crash safety features

Dimensions
Folded:

  • 6’ 9” tall
  • 80” wide
  • 18’ 9” long

Airplane:

  • 6’ 3” tall
  • 19’ 2” long

Wingspan:

  • 27’ 6”

Cockpit:

  • 51” at the shoulder

source : Terrafugia.com