Requested by Jamal, simple chording yang aku buat untuk lagu tema hero tv show zaman 80-an.

Lagu ni tricky sikit sebab kena main kod-rhythm. Dan untuk transfer dgn bunyi gitar tu agak susah untuk beginner. Tapi cuba dengar video gaban kat bwh ni dan try main kod-rhythm yang sama dengan gitar.

Ada satu kod yang mabe korang jarang tengok, kod B7#9 (baca B SEVEN FLAT NINTH) Prektis kod ni.

Senarai kod yang pakai dlm lagu ni kat bawah ni.

    Am  B  B7  B7#9  C  C/G  D  D/F#  Em  G

e|--0---2--2---x-----0--0----2--2-----0---3---
B|--1---4--0---3-----1--1----3--3-----0---0---
G|--2---4--2---2-----0--0----2--2-----0---0---
D|--2---4--1---1-----2--2----0--0-----2---0---
A|--0---2--2---2-----3--3----x--x-----2---2---
E|--x---x--x---x-----x--3----x--2-----0---3---

Selamat mencuba!

Dan untuk yang tak tahu, tajuk asal adalah “Uchu Keiji Gavan” < - Dibaca dengan pelat Jepun jadi Gaban.
Date: 10.08.2010
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

Subject: Uchu Keiji Gavan (Space Cop Gaban)

[Intro] 

Em D/F# C/G | G A B | B7#9 B7#9 B7#9 B7#9 | Em B7 Em B7 Em |


[Verse]

Em             Em D/F# G Am G              B7
Otoko nan daro,               Kuzukuzu suruna yo

Em               Am G C D G              B 
Mune no enjin ni,           Hi wo tsukero

Em               Am        C
Orewa koko daze, Hito ashi osaki

D                   G        Am B7            Em D C B7 
Hikari no hayasa de ashita e,      Dashshu sa

 
[Chorus]

Em               Am     D             Em
Wakasa wakasa te nanda, Furimukanai koto sa

Am       D     C            B7
   Ai te nanda, Tamerawanai koto sa

Em                   D
Gavan, Abayo namida  Gavan, Yoroshiku yuki

C           B7    Em 
  Uchu Keiji,   Gavan

[Outro] Em D/F# C/G | G A B | D Em

Update : Anak aku pun dah syok layan gaban macam bapak dia jugak;

Kod Gitar Lagu Space Cop Gaban
Tagged on:                                             

One thought on “Kod Gitar Lagu Space Cop Gaban

Leave a Reply