Senarai Hotel yang dikeluarkan JAIS dan JAKIM untuk hotel-hotel yang ada di negeri Selangor.

Memang lah hotel yang tak tersenarai bukannya haram, cuma “status halal yang diragui“.

Untuk senarai hotel di negeri-negeri lain yang dah mendapat status halal, boleh check kat website JAKIM;

http://www.halal.gov.my/v2/index.php?ty=maklumat_hotel

Cuma kalau difikirkan balik, dah mewah kan orang kita sampai boleh berbuka kat Hotel? Asalkan jangan berlebih-lebih sudah la.

Source : Hanya 13 hotel sah halal

Senarai Hotel Di Selangor yang mendapat sijil halal;

  1. Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang
  2. KL Airport Hotel Sdn. Bhd.
  3. Crystal Crown Hotel Petaling Jaya
  4. The Summit Hotel, Subang USJ
  5. Hotel De Palma Shah Alam
  6. Hotel De Palma Ampang
  7. Hotel De Palma Sepang
  8. Hotel De Palma Kuala Selangor
  9. Hotel Holiday Villa Subang
  10. Residence Hotel UNITEN
  11. Grand Bluewave Hotel Shah Alam
  12. Hotel Armada Shah Alam
  13. Hotel Concorde KLIA
Senarai Hotel Di Selangor yang mendapat sijil halal
Tagged on:                         

5 thoughts on “Senarai Hotel Di Selangor yang mendapat sijil halal

  • September 20, 2010 at 9:24 am
    Permalink

    Hotel ITM shah Alam tak masuk ke.. ? teruk la ITM ni..

    Reply
    • September 20, 2010 at 9:14 pm
      Permalink

      ada rasanya kalau tgk kat list jakim tu.. takde logo halal bukan maknanya haram tapinye.. kena pandai pandai la pilih :d

      Reply
      • April 7, 2012 at 9:59 pm
        Permalink

        owh memg la law x Pndai msti kt akn mkn bnda yg HARAM……. (:

        Reply
  • July 3, 2012 at 8:05 pm
    Permalink

    tq abg or this info… quite usefull 😀

    Reply
    • July 3, 2012 at 10:12 pm
      Permalink

      Info ni dua tahun lepas punya. Sila refer list terbaru Jakim.

      Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: