Requested by @tsyad, lagu “Years from Now” oleh Aizat Amdan.

Kord gitar lagu ni simple je, yang mungkin bunyi agak foreign adalah kod Dadd9b5 (baca D-add-nine-flat-five), kod ni amat biasa dijumpa dalam lagu genre Jazz. Tak susah nak main cuma kalau tak biasa tu mungkin akan terkial-kial jugak masa tukar chord. Biasa kan dengan form tu. Kalau susah jugak gantikan dengan Am/F# (main macam Am tapi tekan bass kat not F#)

Semua chords dalam lagu ni ada kat bawah.

     C     Dm    Dadd9b5  E     G     Am    Am/F#

E-|--0-----1-----5--------0-----3-----0-----0------
B-|--1-----3-----5--------0-----0-----1-----1------
G-|--0-----2-----5--------1-----0-----2-----2------
D-|--2-----0-----4--------2-----0-----2-----2------
A-|--3-----x-----5--------2-----2-----0-----0------
E-|--x-----x-----x--------0-----3-----0-----2------

Video Aizat Amdan – ” Years From Now ” Official Music Video kat bawah ni;

Soalan sila tanya kat ruangan komen

Date: 09.10.2010
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

Subject: Years From Now by Aizat Amdan

[Intro]

          Dm
What will I be years from now

            E
What will I wear how will I look

            Am               Dadd9b5
I think too much I think too much

[Verse 1]

              Dm
Sometimes its scary over thinking

         E
What you have or haven't done

              Am                 Dadd9b5
You think too much you think too much

[Verse 2]

         Dm
Will the rain smell the same

         E
Will our loosing trentrous game

        Am
And the star much shine 

                   Dadd9b5
The color seems so blurry

[Bridge]

       Dm
Will l endup all alone

          E
Without a shoulder to cry on

[Chorus]

Dm          E             Am
What will I be years from now

       Dm                G                  C
I have answered them but none have answered me

    Dm               G
And when my time has come

  Am           E                         Dm
I hope my last seconds in this life will have you

     G        E
Will have you...

[Guitar Solo Part]

Dm E Am Dadd9b5

Dm C E

[Verse 3]

         Dm
Will the rain smell the same

         E
Will our loosing trentrous game

       Am
And neglect most people views

         Dadd9b5
Seems so worthy

Ulang [Bridge] & [Chorus] x 2

Fade out

* Photo courtesy of Mstar Online

Kod Gitar Lagu “Years from Now” by Aizat Amdan
Tagged on:                                             

6 thoughts on “Kod Gitar Lagu “Years from Now” by Aizat Amdan

  • Pingback: Kod Gitar Lagu “Years from Now” by Aizat Amdan « Zairul and the blog

  • January 17, 2011 at 4:56 pm
    Permalink

    salam bro..nk tnya sikit…kat malaysia nie ramai x freestyle guitarist @ yg main gitar guna teknik freestyle???

    Reply
    • January 23, 2011 at 5:41 pm
      Permalink

      @wee – aku tak sure ramai ke tidak. tapi mesti ada.

      Reply
  • June 24, 2011 at 10:07 pm
    Permalink

    der macam mana nak tau kalo sesuatu kord tuhh kene strumming atau kene pluggin ???

    Reply
  • January 28, 2012 at 9:17 pm
    Permalink

    klu baru belajar main gitar
    tapi nak main lagu nie mesti kena belajar berapa asas????
    sya belajar hanya 7 asas sahaja……

    Reply
    • January 28, 2012 at 9:38 pm
      Permalink

      Semua kod ada disenarai dalam artikel

      Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: