Requested by @tsyad, lagu “Years from Now” oleh Aizat Amdan.

Kord gitar lagu ni simple je, yang mungkin bunyi agak foreign adalah kod Dadd9b5 (baca D-add-nine-flat-five), kod ni amat biasa dijumpa dalam lagu genre Jazz. Tak susah nak main cuma kalau tak biasa tu mungkin akan terkial-kial jugak masa tukar chord. Biasa kan dengan form tu. Kalau susah jugak gantikan dengan Am/F# (main macam Am tapi tekan bass kat not F#)

Semua chords dalam lagu ni ada kat bawah.

     C     Dm    Dadd9b5  E     G     Am    Am/F#

E-|--0-----1-----5--------0-----3-----0-----0------
B-|--1-----3-----5--------0-----0-----1-----1------
G-|--0-----2-----5--------1-----0-----2-----2------
D-|--2-----0-----4--------2-----0-----2-----2------
A-|--3-----x-----5--------2-----2-----0-----0------
E-|--x-----x-----x--------0-----3-----0-----2------

Video Aizat Amdan – ” Years From Now ” Official Music Video kat bawah ni;

Soalan sila tanya kat ruangan komen

Date: 09.10.2010
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

Subject: Years From Now by Aizat Amdan

[Intro]

          Dm
What will I be years from now

            E
What will I wear how will I look

            Am               Dadd9b5
I think too much I think too much

[Verse 1]

              Dm
Sometimes its scary over thinking

         E
What you have or haven't done

              Am                 Dadd9b5
You think too much you think too much

[Verse 2]

         Dm
Will the rain smell the same

         E
Will our loosing trentrous game

        Am
And the star much shine 

                   Dadd9b5
The color seems so blurry

[Bridge]

       Dm
Will l endup all alone

          E
Without a shoulder to cry on

[Chorus]

Dm          E             Am
What will I be years from now

       Dm                G                  C
I have answered them but none have answered me

    Dm               G
And when my time has come

  Am           E                         Dm
I hope my last seconds in this life will have you

     G        E
Will have you...

[Guitar Solo Part]

Dm E Am Dadd9b5

Dm C E

[Verse 3]

         Dm
Will the rain smell the same

         E
Will our loosing trentrous game

       Am
And neglect most people views

         Dadd9b5
Seems so worthy

Ulang [Bridge] & [Chorus] x 2

Fade out

* Photo courtesy of Mstar Online

Published by Zairul

I'm a mechanical designer, working in an engineering company in Japan for 7 years, currently working in Indonesia, a husband and a father, I love guitar, music, android and internet in general.

Join the Conversation

6 Comments

  1. salam bro..nk tnya sikit…kat malaysia nie ramai x freestyle guitarist @ yg main gitar guna teknik freestyle???

  2. der macam mana nak tau kalo sesuatu kord tuhh kene strumming atau kene pluggin ???

  3. klu baru belajar main gitar
    tapi nak main lagu nie mesti kena belajar berapa asas????
    sya belajar hanya 7 asas sahaja……

Leave a comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: