Hello Malaysia here I come!

Esok flight pukul 11 pagi aku akan pulang bercuti ke tanahair tercinta. Sekarang tengah packing dan tak sabar nak gentel budak gedik ini..


Pics by Nazrazahri

Apa maknanya tu? Dengan kualiti berukband Malaysia aku rasa less facebooking, less tweeting, less networking and less blogging. So jumpa lagi fellas tahun depan.

Zairul

A video thank you from Google to Zairul.com

Dapat video thank you dari Google hari ni exclusive untuk Zairul.com. Wow, google adwords dah 10 years! Apapun thanks again google! Korang boleh tengok video nye kat sini;

http://www.youtube.com/adwords10?x=7c3fd854fd574caba089b0adaaad81b9

Oh and then, korang tau tak diorang pegi laser beam kan bulan tulis ZAIRUL.COM? gile takde kerja.. hehe

A video thank you from Google
Just ten years ago, a small team added the phrase ‘See your ad here’ alongside our search results. A few minutes later, the first AdWords customer placed an ad for live mail-order lobsters.

Ten years and billions of ads later, we want to mark AdWords’ 10th birthday by thanking you for advertising with us. We hope you enjoy this small token of our appreciation, a personalized video just for you:

Your video: http://www.youtube.com/adwords10?x=7c3fd854fd574caba089b0adaaad81b9

Thank you. And we wish you success for the next 10 years!

The Google AdWords team

Macam mana diorang buat video ni ek??

2 weeks with HTC Desire HD

Dah dua minggu pakai HTC Desire HD, apa yang mampu aku cakap adalah – kagum dan kaget? kaget??

Aku tak sangka platform Android boleh pergi sejauh ini. No wonder lah, sebab itu android dah pintas iphone tahun ni dari segi user growth.

Banyak orang membincangkan yang mana lebih baik. Android atau iPhone? Pada aku nak membandingkan kedua-duanya memang tak adil. Macam nak membandingkan Nikon dan Canon. Dua-dua pasti ada kelebihan dan kekurangan sendiri. Banyak jugak review “Android vs iphone” yang bias. Kalau fanboy tak abis2 melebih2kan iphone nye. Kalau geeks pulak tak habis2 kutuk apple products.

Orang rumah aku pakai iphone4. Dan dia nampak selesa pakai. Aku pulak prefer android sebab aku suka godek2.

Cuma satu je yang pasti untuk semua user smartphones, sekali dah tukar, anda takkan kembali ke pangkal jalan.