Kenapa ada ura-ura mengharamkan Blackberry di Malaysia?

Kerana satu sebab – sekuriti negara. UAE adalah antara negara yang telah pun mengharamkan Blackberry dan difahamkan India dan Indonesia juga sedang memikirkan untuk mengambil langkah yang sama. Negara-negara lain juga mungkin akan mengikuti langkah ini. Apa masalah sekuriti Blackberry sehingga boleh diharamkan oleh sebuah negara? Yang menariknya ini bukan sebab kelonggaran sekuriti, tetapi masalah […]

WordPress Versi 3

WordPress 3.0 dah release yeay!!! Go wordpress. Anda boleh muat turun wordpress terkini kat http://wordpress.org/download/ Apa yang menarik WordPress baru ni? WordPress 3.0, the thirteenth major release of WordPress and the culmination of half a year of work by 218 contributors, is now available for download (or upgrade within your dashboard). Major new features in this release […]

Panduan membeli (memilih) gitar.

Jadi untuk panduan semua, dan untuk menjimatkan masa aku menjawab email setiap orang, aku nak share sedikit kat sini apa homework yang perlu korang buat sebelum beli gitar. Nak kata tips berguna tu tak lah jugak dan cara di bawah ini mungkin bukan yang terbaik, setiap orang ada cara masing masing. Tapi aku harap dengan […]

Of finding chords (Bagaimana Mencari Kod Gitar)

Recently, I’ve been recieving emails asking how do I write my guitar chords/tablatures, or how do I find a chord by simply listening to a song. How does it easily “pop out of my head” ? Well.. not THAT easy actually, at least not for me. I’m not a professional musician, therefore I have only […]

15 ciri-ciri blog yang menyampah

Inspiration : 10 Sebab Blog dikau sungguh Annoying! @ Justkhai.com 1. Blog is not Windows Media Player. Tayah la letak lagu2. Pening kepala. Kalau nak dengar lagu aku boleh bukak lagu kat PC. Kalau nk letak jugak sila disable kan AutoPlay! Bila bukak page lain dlm blog ko nanti keluar lagi. Penat aku nk tekan […]

Peace

After the devastation in Iraq where more than a million Iraqi citizens have been killed, millions displaced as refugees in neighbouring countries, and the barbarity committed in Abu Ghraib and Guantanamo Bay, one would have thought that war as an option to resolve international disputes would be rejected except as a last resort or in […]

What for?

Baca Utusan Online harini, tgk kat forum, ada sorang reader (PENJELAJAH KAMPUNG) yg anto forum, tajuknya : Apa manfaat ekspedisi berkos besar kepada negara? .. antara petikannya; ..kenapakah tidak ekspedisi-ekspedisi sedemikian yang memakan belanja berpuluh juta ringgit diperluaskan matlamatnya bukan setakat mengharumkan nama negara tetapi lebih bermanfaatkan seluruh rakyat Malaysia.. Aku setuju… bukan kata nk […]

Saladin – Malaysian 3D Animation

Dalam Utusan Online hari ini, keluar kat muka depan, “Saladin filem animasi Malaysia menang hadiah peringkat dunia”.. woo.. big news.. kalau tak salah aku Tokyo Anime Award ni big name jugak la. Tak tahu lak Malaysia pun ada hantar/dapat nomination.. From news tu kata developer animation tu adalah Multimedia Development Corporation (MDeC), tapi kalau bukak […]