World’s first electronic paper

Fujitsu baru2 ni for the first time ever buat research pasal electronic paper yg nipis dan boleh dilentok2 (sila rujuk gambar kalau tak paham). Of course in color display, boleh turn on/off + tukar2 display nye! Kalau ikut news, dia akan release benda ni maybe around 2006.

Dan maybe jugak dia akan pakai mostly utk iklan2 (tampal kat dlm train, kat building, hospital etc. – sbb mahal utk diguna dirumah – or maybe ganti conventional LCD kat handset, calculator etc.)

Tebal dia dlm 0.8mm, display dia pulak as good as color display kat handset skang. Film dia ada 3 layer, red blue green, yg boleh display in 512 color. Still, kalau di bengkokkan elc. paper tu, gambo nye akan terpenyok jugak sikit.

Hmm.. aku tak pernah tgk dgn mata kepala sendiri menda ni sbb ni pun aku dpt tau sbb tgk news.. Kalau ada apa2 yg menarik lagi aku post kat sini.. Stay tuned!

Money Aid To The Rescue (?)

Kahwin percuma di Kuala Lumpur KUALA LUMPUR 14 Julai – Baitulmal Wilayah Persekutuan berhasrat untuk menanggung sepenuhnya kos perkahwinan bagi pasangan kurang berkemampuan yang ingin mendirikan rumah tangga di bawah Skim Perkahwinan. Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) Che Mat Che Ali berkata, pada masa ini skim yang diperkenalkan pada tahun 2000 itu, Baitulmal memberi bantuan untuk membiayai sebahagian sahaja kos perkahwinan ataupun sehingga RM3,000

Hmm, lets see: I’m from Gombak, so that counts under WILAYAH right? Savings tak byk.. I AM going back this holiday.. Me and Zairul ni kira golongan kurang berkemampuan kan? hehe hmm..cam menarik ni.. kihkiikhikhikhikh =)