Buggy bharian.com.my

Aku selalu perasan satu bug kat bharian.com.my – tunjuk new lama. Mungkin korang pun pernah perasan. Ada sekali heboh kat twitter pasal bharian tunjuk news result tenis yang dah lama keluar – yang kononnya bharian ni tak up to date – padahal disebabkan oleh funny bugs. Aku bukak bharian.com.my pagi ni, dan list news yang […]

Iklan Raya Aidilfitri TV3 macam krismas

Updates 6-9-2010 TV3 dah address an apology kepada viewers pasal isu iklan raya dia yang kontroversi itu. Apapun aku harap tak jadi lagi kes macam ni. Mungkin tak disengajakan, tapi untuk big company macam tu yang ramai pekerja muslim sepatutnya masing-masing peka dengan benda-benda macam ini. Original Post ; Aku rasa dah ramai yang tengok […]

Senarai Hotel Di Selangor yang mendapat sijil halal

Senarai Hotel yang dikeluarkan JAIS dan JAKIM untuk hotel-hotel yang ada di negeri Selangor. Memang lah hotel yang tak tersenarai bukannya haram, cuma “status halal yang diragui”. Untuk senarai hotel di negeri-negeri lain yang dah mendapat status halal, boleh check kat website JAKIM; http://www.halal.gov.my/v2/index.php?ty=maklumat_hotel Cuma kalau difikirkan balik, dah mewah kan orang kita sampai boleh […]

Perkhidmatan Keretapi Elektrik (ETS) Seremban-KL-Ipoh

Setelah bertahun-tahun menunggu akhirnya siaplah jugak fasa landasan berkembar dari Kuala Lumpur ke Ipoh. Perjalan pertama ke Ipoh akan bermula pada hari Rabu ini. Harga tiket difahamkan diantara RM10-RM38 untuk perjalanan di antara IPOH ke SEREMBAN. Buat masa ini hanya ada satu kelas disediakan dan kelas bisnes akan ditambah pada fasa yang berikutnya. Tiket sudah […]

Kenapa ada ura-ura mengharamkan Blackberry di Malaysia?

Kerana satu sebab – sekuriti negara. UAE adalah antara negara yang telah pun mengharamkan Blackberry dan difahamkan India dan Indonesia juga sedang memikirkan untuk mengambil langkah yang sama. Negara-negara lain juga mungkin akan mengikuti langkah ini. Apa masalah sekuriti Blackberry sehingga boleh diharamkan oleh sebuah negara? Yang menariknya ini bukan sebab kelonggaran sekuriti, tetapi masalah […]

Video Highlight Malaysia vs South Korea U-23

Malaysia bukannye tak boleh.. Cuma yang aku perasan, aphal stadium kosong 😮 Sebab tak promo, tiket mahal, atau kita lebih suka tengok free?? Apapun sekalung tahniah diucapkan. video uploaded by EPLsoker Barisan muda Rajagobal kejut skuad Olimpik Korea Selatan SKUAD bola sepak negara pimpinan K Rajagobal menyalakan impian baru, semalam selepas gah membuat kejutan menewaskan […]

Van Persie’s New Jersey Number

Robin van Persie will wear the Arsenal No 10 shirt next season. via : Arsenal.com The Dutchman has taken on the number vacated by William Gallas, whose contract ended on June 30. Van Persie follows in the footsteps of his compatriot Dennis Bergkamp, who donned the No 10 shirt during his Arsenal days.

Simbol baru watawang India – Rupee

Duit Rupee India dah ada simbol baru, separuh bentuk huruf R dan ada 2 slash kat atas nye, ala-devanagari script. Symbol ni direka oleh grad IT, Uday Kumar. (Photo: Vivek Bendre) | Source : Foolwise Sapa nak font Rupee ni boleh download kat Foradian. References: Wsj.com Forestlaneshul.com Times of India