WordPress Versi 3

WordPress 3.0 dah release yeay!!! Go wordpress. Anda boleh muat turun wordpress terkini kat http://wordpress.org/download/ Apa yang menarik WordPress baru ni? WordPress 3.0, the thirteenth major release of WordPress and the culmination of half a year of work by 218 contributors, is now available for download (or upgrade within your dashboard). Major new features in this release […]

FIFA World Cup Official Match Ball – Adidas Jabulani

Lawa jugak bola ni. Cuma dikatakan terlalu ringan dan tidak digemari penjaga gol kerana mudah berubah aluan di udara. C.Ronaldo suka la kot. The Adidas Jabulani is the official match ball for the 2010 FIFA World Cup. The ball was unveiled in Cape Town, South Africa on December 4, 2009. Jabulani means “rejoice” in Zulu, […]

Kod gitar lagu Kami Guru Malaysia

Requested by Shak, lagu paling popular di kalangan cikgu-cikgu sekolah, lagu Kami Guru Malaysia. Lagu ni senang je so aku tak ambil banyak masa untuk cari kod. Hanya pakai 5 kod basic, Am, B7, D, Em dan G. Terima kasih untuk semua cikgu yang pernah mengajar. Al-Fatihah untuk berberapa yang telah pergi ke Rahmatullah.. Nak […]

Pelawak/Penyampai Radio ERA, Din Beramboi meninggal dunia

Zairul and the blog mengucapkan takziah kepada seluruh keluarga Allahyarham Mior Ahmad Fuad Mior Badri atau Din Beramboi yang telah meninggal dunia di Hospital Selayang malam tadi (2 April 12:30 malam). Arwah meninggal dunia kerana disebabkan denggi berdarah yang menyebabkan organ badannya berhenti berfungsi dan hanya bergantung kepada alat pernafasan dan mesin sokongan. Berikut adalah […]

Malaysia vs Syria Friendly Match – Video Highlight

Bawah ni video perlawanan persahabatan antara skuad bola sepak Malaysia lawan Syria pada 30 Disember di Stadium Nasional Bukit Jalil. Dalam game tu Malaysia menang 4-1 dengan 2 jaringan oleh Shafiq Rahim, Zaquan Adha Razak dan K.Gurusamy. Tahniah diucapkan sekali lagi kepada team bola kita walaupun difahamkan Syria tidak menghantar first team nya dalam game […]

1Malaysia 1Untuk 1Semua

1Aku 1tak 1paham 1betul 1la 1dengan 1orang 1Malaysia 1ni. 1Tak 1habis-habis 1membodek 1especially 1politician. 1Baca 1Utusan 1Meluat 1Malaysia 1hari 1ini? Cadangan logo baru BN berciri 1Malaysia 1Memang 1macam 1aku 1cakap 1dulu 1la, 1lepas 1ni 1semua 1benda 1kena 1taruk 1Malaysia. 1Semua 1orang 1tahu 1kerja 1membodek 1ni 1wajib 1berterusan 1sampai 1lah 1orang 1nombor 1satu 1dah 1pencen. 1Alah […]

Video Malaysia vs Vietnam (1-0) Sea Games Final – Goal Replay/Highlight

Tahniah dan syabas diucapkan kepada barisan pemain muda bolasepak negara yang telah berjaya memenangi pingat emas setelah menunggu selama 20 tahun dalam perlawanan akhir sukan sea di Laos. Tiada siapa pun yang memberi harapan termasuk aku, untuk menang terutama sekali selepas pasukan Malaysia kalah dalam perlawanan dengan Vietnam di peringkat kumpulan, tapi anak-anak muda ini […]

Video Malaysia vs Thailand (2-1) Sea Games Highlight TV3

Tahniah aku ucapkan untuk Young Tigers yang mengalahkan Thai dalam bola sepak peringkat kumpulan A di sukan SEA Laos 2009. Dalam pada masa 95% orang predict Malaysia boleh kalah nak lawan team kuat yang hanya perlu seri, tapi kalau semangat boleh jugak menang. Semangat macam ni yang kita nak. Dah tinggal 1-0 pun kejar juga. […]