Pengumuman : 19 Nov 2012

Terima kasih kerana melawat Zairul.com Saya baru mendapat email dari Google mengatakan Zairul.com telah melanggar polisi program Adsense dan semua iklan telah digantung buat sehingga diluluskan kembali oleh pihak Google. Saya tidak tahu apa yang menyebabkan tiba-tiba diberi amaran begini kerana tidak pernah menukar apa-apa pun tema atau design blog sejak awal tahun ini. Mungkin […]

Announcement : Blog dibuka semula

Assalamualakum dan salam sejahtera. Terima kasih kerana sudi melawat Zairul and the Blog. Buat pengetahuan semua, pada pertengahan December 2011 database dan fail wordpress blog ini telah diserang oleh beberapa malware. Ia telah dikesan oleh XServer, hosting pelayan untuk Zairul.com. Oleh itu ‘Zairul and the Blog’ telah ditutup buat sementara sehingga 21 Jan 2012 untuk […]

ANNOUNCEMENT : Permalink Messed Up!

UPDATES 2011-02-25 : Aku dah jumpa penyebab permalinks untuk categories jadi bengong – Multi-Page Tookit plugin. Kalau korang pakai plugin ni dan hadapai masalah yang sama, disable dulu. Edit fail [TA_multi_toolkit.php]. Cari line; add_action(‘init’, ‘allpage_permalink’, -1); function allpage_permalink() { global $wp_rewrite; $wp_rewrite->add_endpoint(“all”, EP_ALL); $wp_rewrite->flush_rules(); buang line $wp_rewrite->flush_rules(); Lepas tu, enable plugin balik, update permalink. Tukar […]

A video thank you from Google to Zairul.com

Dapat video thank you dari Google hari ni exclusive untuk Zairul.com. Wow, google adwords dah 10 years! Apapun thanks again google! Korang boleh tengok video nye kat sini; http://www.youtube.com/adwords10?x=7c3fd854fd574caba089b0adaaad81b9 Oh and then, korang tau tak diorang pegi laser beam kan bulan tulis ZAIRUL.COM? gile takde kerja.. hehe A video thank you from Google Just ten […]

Perkhidmatan Keretapi Elektrik (ETS) Seremban-KL-Ipoh

Setelah bertahun-tahun menunggu akhirnya siaplah jugak fasa landasan berkembar dari Kuala Lumpur ke Ipoh. Perjalan pertama ke Ipoh akan bermula pada hari Rabu ini. Harga tiket difahamkan diantara RM10-RM38 untuk perjalanan di antara IPOH ke SEREMBAN. Buat masa ini hanya ada satu kelas disediakan dan kelas bisnes akan ditambah pada fasa yang berikutnya. Tiket sudah […]

WordPress Versi 3

WordPress 3.0 dah release yeay!!! Go wordpress. Anda boleh muat turun wordpress terkini kat http://wordpress.org/download/ Apa yang menarik WordPress baru ni? WordPress 3.0, the thirteenth major release of WordPress and the culmination of half a year of work by 218 contributors, is now available for download (or upgrade within your dashboard). Major new features in this release […]

Kod gitar lagu Kami Guru Malaysia

Requested by Shak, lagu paling popular di kalangan cikgu-cikgu sekolah, lagu Kami Guru Malaysia. Lagu ni senang je so aku tak ambil banyak masa untuk cari kod. Hanya pakai 5 kod basic, Am, B7, D, Em dan G. Terima kasih untuk semua cikgu yang pernah mengajar. Al-Fatihah untuk berberapa yang telah pergi ke Rahmatullah.. Nak […]

Pelawak/Penyampai Radio ERA, Din Beramboi meninggal dunia

Zairul and the blog mengucapkan takziah kepada seluruh keluarga Allahyarham Mior Ahmad Fuad Mior Badri atau Din Beramboi yang telah meninggal dunia di Hospital Selayang malam tadi (2 April 12:30 malam). Arwah meninggal dunia kerana disebabkan denggi berdarah yang menyebabkan organ badannya berhenti berfungsi dan hanya bergantung kepada alat pernafasan dan mesin sokongan. Berikut adalah […]