WordPress 2.8.5

WP 2.8.5 dah keluar folks! Upgrade sebelum terlambat.. The headline changes in this release are: A fix for the Trackback Denial-of-Service attack that is currently being seen. Removal of areas within the code where php code in variables was evaluated. Switched the file upload functionality to be whitelisted for all users including Admins. Retiring of […]

Old WordPress Versions Under Attack – UPGRADE ALERT

Kepada pengguna WordPress yang masih belum upgrade ke WP 2.8.4, sila upgrade blog anda kepada version yang terkini. Maklumat dari wordpress developers mengatakan pengguna blog versi lama terutama sekali pengguna yang mengaktifkan fungsi “Anyone can register”, paling mudah terkena serangan ini. Untuk pengguna versi sebelum 2.7, anda perlu upgrade secara manual. Pengguna wordpress.com, anda tak […]

Tukar themes

Kerana kesangapan yang teramat sangat, aku dengan bangganya menukar theme wp kali ini.. oh yes, kerana terlalu busy dengan Mitsubishi Heavies, jangan kata nak buat theme baru, nak update blog pun tak sempat.. buat sementara ni cilok la dulu mana2 free theme.. hahaha.. aku pakai theme Fadtastic. Not bad jugak theme ini cuma default die […]