Toyota, Mitsubishi, FTO dan Supra

Berita yang dicopy-paste dari mstar online

Rabu November 4, 2009
Pantang maut sebelum ajal
PETALING JAYA: Pantang maut sebelum ajal. Amat menakjubkan seorang pelajar tingkatan lima masih hidup walaupun kenderaannya jenis Toyota FTO melanggar dinding di bawah satu jejambat bertentangan Phileo Damansara, hari ini.

Pemandu terbabit yang hanya dikenali sebagai Mohd Aliff hanya patah kaki selepas hilang kawalan kenderaannya ketika memandu pulang dari perpustakaan sekolah.

[sambung baca di mstar]
Toyota Supra EksidenEh kejap-kejap… rewind balik.. TOYOTA FTO???? Mana ade toyota FTO la.. Kalau FTO tu Mitsubishi.. Kalau tengok gambar kat Utusan kat sebelah kiri ni, nampak terang2 kereta biru tu toyota Supra.. Tak caya tengok gambar kat tepi ni.. memang la lampu belakang dia dekat sama.. appara. Mmmm tapi takpe la kalau tak biasa dengan kereta memang susah nak cam pun.. lagipun bentuk dua-dua kereta ni dekat2 sama. Yang beza paling senang nampak kat lampu belakang dia.. compare gambar kat bawah ni..

Tengok betul betul encik mstar… yang ini Toyota Supra..
supraview

Yang ini pulak Mitsubishi FTO…
ftoview

1Malaysia everywhere

Aku benci hypocrite [Noun 1.a person who pretends to have virtues, moral or religious beliefs, principles, etc., that he or she does not actually possess, esp. a person whose actions belie stated beliefs. 2.a person who feigns some desirable or publicly approved attitude, esp. one whose private life, opinions, or statements belie his or her public statements. ]

Korang bukak lah mainstream paper, tv, radio, ads.. kat mana mana pun korang akan dengar perkatan meluat [1Malaysia]. Don’t get me wrong. Somehow aku rasa boleh terima the idea, one good place for all Malaysians. Cuma aku tak suka bila semua orang menjadi hipokrit dengan menjilat bontot PM dengan menjaja [1Malaysia] sana sini. Nak bukak kedai pun letak nama 1Malaysia buat apa?? Bisnes?? Okey fine, mari kita tukar semua nama yang ada perkataan Malaysia kepada 1Malaysia..

[1Malaysia]Utusan

[1Malaysia]UKM

[1Malaysia]TrulyAsia

[1Malaysia]MAS

Kenapa Utusan Banyak Typo?

Lately, aku tengok Utusan Online selalu keluar typo. Kenapa ek? Bukan selalu newspaper editor alert ke benda-benda macam ni? Yang paling banyak aku perasaan salah tulis result EPL. Itu biasa la.

Bukak Utusan Online hari ini, tgk news : Pemain Brazil disambut seperti wira

utusan_090906

Sekali tengok nampak macam ok. Cuba kalau kita zoom;

utusan_090907

Hahaha.. positif ketiak tu ape? Come on la Utusan. Tapi “The Malaysian top news provider in Bahasa Melayu”

Woman fired for USING ALL CAPS IN EMAIL

From TheNextWeb.com..

Vicki Walker, an Auckland (New Zealand) accountant, was sacked for sending supposedly confrontational emails with words in red, in bold and in CAPITAL LETTERS.

KeyboardKalau korang selalu bermain dengan online forum, chatting, “fb”ing etc, MESTI ada orang yang tulis all CAPS betul tak? Aku personally memang menyampah abis kalau tulisan besar-besar kaler kaler merah tu.

Sepatutnya semua company kena buat camni. So sapa tulis pakai huruf besar tu jaga-jaga la.. muahaha

Kod gitar lagu kanak-kanak : Lagu tiga kupang

lagutigakupangEntah kenapa tiba-tiba rajin nak tab lagu kanak-kanak.. Kod seterusnya adalah lagu yang sangat popular, boleh kata takda orang yang tak tahu lagu ni; Lagu Tiga Kupang. Akudah cuba cari info lagu tiga kupang ni sebenarnya tapi tak jumpa pulak. Sapa yang buat lagu ni? Itu aku tak tahu, tapi yang aku tahu ada beberapa unsur pelik dalam lagu tiga kupang ni. Kalau tengok lirik dia;

Lagu tiga kupang saku penuh padi
Enam ekor burung masuk dalam kuali

Bila sudah masak burung nyanyi saja
Tentu sedap makan beri pada raja

Raja dalam rumah buat kira-kira
Suri dalam dapur makan roti gula.. hey

Dayang tepi kolam mahu jemur tepung
Datang burung hitam pagut batang hidung hidung hidung…

1. Kenapa lagu tiga kupang (30 sen)?
2. Kenapa masuk padi dalam saku?
3. Apa buang tabiat ke burung yang enam ekor tu pegi masuk dalam kuali? Kan dah kena masak..
4. Eh dah kena masak lepas tu boleh nyanyi pulak burung nye?
5. Ada burung lain ke pulak yang nyanyi dekat burung yang dah kena masak tu?
5. Tak takut ke burung yang gembira nyanyi tu manalah tahu kalau turn dia pulak yang jadi lauk nak kena masak?
6. Burung tu nyanyi lagu apa?
7. Tahu tahu pulak kalau dah burung nyanyi lauk nye sedap.
8. Konfiden aje sedap sampai nak bagi raja.
9. Kenapa raja duduk dalam rumah bukan istana?
10. Raja tengah buat kira-kira apa tu? Belanjawan?
11. Bagi la suri dalam dapur tu makan lauk burung nye. Kesian makan roti gula aje. Raja bukan nak makan pun..
12. Kenapa jemur tepung tepi kolam?
13. “Datang burung hitam..” Ni burung hitam mana pulak ni? Yang nyanyi tadi ke?
14. “Pagut batang hidung hidung hidung hidung..” eh… lagu dulu dulu dah ada echo 😛

Anyway, walaupun penuh dengan misteri, try la korang main lagu ni;

Date: 26.07.2009
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

C
Lagu tiga kupang saku penuh padi

G                               C
Enam ekor burung masuk dalam kuali

C
Bila sudah masak burung nyanyi saja

G                             C
Tentu sedap makan beri pada raja

F                C
Raja dalam rumah buat kira-kira

F                  G
Suri dalam dapur makan roti gula.. hey

C                 C
Dayang tepi kolam mahu jemur tepung

G                                C
Datang burung hitam pagut batang hidung hidung hidung...

Saman, saman, saman.

Saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman.

samanSaman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman.

Saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman.

Saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman.

p/s : saman saman saman saman saman saman saman saman saman saman…

Of being Zairul

A strange email came to me last week. Roughly it said.. “Hi there bla bla.. my name is Zairul bla bla.. hey, how can I join your blog? Because my name is Zairul too..”. My eyes stopped blinking for at least 2 minutes. I said to myself “How am I going to reply this one?”.

It took me 4 days to finally reply to him/her (I think it’s a him because I’ve never known a women by the name Zairul, so let’s just refer this person as a “him” ). Then I told him nicely that zairul.com is a personal blog and is not open for public registration and I apologized.

Based on his yahoo email id (where I think most people add their year of birth to it such as [naked75] – a person born in 1975 and loves going commando at home), I guess he’s in his 20s or something and is really new to the internet, let alone blogging.

mynameiszairulI kept on wondering, what if there is one whole other person who’s actual named is indeed [Anwar bin Ibrahim] and visits anwaribrahimblog,  post a message,  saying “Hey Dato’ Seri, I want to register and write something in your blog because my name is Anwar Ibrahim too?” LOL.

So, I think I have to straighten things up.

To all Zairuls out there visiting this blog, I want to say thank you my name-twin brothers and sisters for visiting and I hope you can find something useful here. I also want to say sorry that zairul dot com is NOT OPEN for public registration but if you have a blog elsewhere please please tell me because I’ll be happy to visit another zairul’s blog – your blog too. I hope you guys know that if you want to use the domain [zairul] anyway, besides with a dotcom you still can register it with a dotnet, dotorg, dotcc etc.

Or better yet, what if we make an “All Zairuls’ Blog” where all the authors are named Zairul. So it’s like Zairul there, Zairul here. “Users Online : Zairul, Zairul and Zairul”.. “New Registered User :Zairul”.. “Zairul and Zairul has leave this conversation”.. how freakish is that?? I see [zairul.name] is available…

Hmmm… Who’s on board?