Toyota, Mitsubishi, FTO dan Supra

Berita yang dicopy-paste dari mstar online Rabu November 4, 2009 Pantang maut sebelum ajal PETALING JAYA: Pantang maut sebelum ajal. Amat menakjubkan seorang pelajar tingkatan lima masih hidup walaupun kenderaannya jenis Toyota FTO melanggar dinding di bawah satu jejambat bertentangan Phileo Damansara, hari ini. Pemandu terbabit yang hanya dikenali sebagai Mohd Aliff hanya patah kaki […]

1Malaysia everywhere

Aku benci hypocrite [Noun 1.a person who pretends to have virtues, moral or religious beliefs, principles, etc., that he or she does not actually possess, esp. a person whose actions belie stated beliefs. 2.a person who feigns some desirable or publicly approved attitude, esp. one whose private life, opinions, or statements belie his or her […]

Kenapa Utusan Banyak Typo?

Lately, aku tengok Utusan Online selalu keluar typo. Kenapa ek? Bukan selalu newspaper editor alert ke benda-benda macam ni? Yang paling banyak aku perasaan salah tulis result EPL. Itu biasa la. Bukak Utusan Online hari ini, tgk news : Pemain Brazil disambut seperti wira Sekali tengok nampak macam ok. Cuba kalau kita zoom; Hahaha.. positif […]

Woman fired for USING ALL CAPS IN EMAIL

From TheNextWeb.com.. Vicki Walker, an Auckland (New Zealand) accountant, was sacked for sending supposedly confrontational emails with words in red, in bold and in CAPITAL LETTERS. Kalau korang selalu bermain dengan online forum, chatting, “fb”ing etc, MESTI ada orang yang tulis all CAPS betul tak? Aku personally memang menyampah abis kalau tulisan besar-besar kaler kaler […]

Kod gitar lagu kanak-kanak : Lagu tiga kupang

Entah kenapa tiba-tiba rajin nak tab lagu kanak-kanak.. Kod seterusnya adalah lagu yang sangat popular, boleh kata takda orang yang tak tahu lagu ni; Lagu Tiga Kupang. Akudah cuba cari info lagu tiga kupang ni sebenarnya tapi tak jumpa pulak. Sapa yang buat lagu ni? Itu aku tak tahu, tapi yang aku tahu ada beberapa […]