Baby Dream Pics

Apa agaknya yang baby mimpi masa tidur? Copywriter, Adele Enersen ada teknik menarik dan kreatif untuk tunjukkan apa mimpi anaknya yang baru lahir.

Mutiara kegemaran sotong?

Tarzan?

Ulat buku?

Penyanyi rock?

Invisible friend?

Main bola sepak?

Alice in Candyland?

Babyzilla?

more pics @ http://milasdaydreams.blogspot.com/

Kalau internet browser adalah basikal..

Kalau Opera browser ni modern dan laju. Masa mula-mula keluar dulu kena bayar mahal. So sampai sekarang masih tak ramai orang pakai..

Google Chrome pulak baru dan sangat ringan.. Takde aksesori tambahan.. Senang untuk orang yang pakai benda yang simple-simple je.

Safari pun laju jugak, tapi pelik sikit.. Lepas tu kena ikut jalan dia je.. Jalan kat “tingkap” dia slow sikit

Internet Explorer ni dulu-dulu punye stail.. Dia boleh tambah-tambah kalau nak letak barang tapi nanti jadi berat gile.. Nak naik bukit pun susah..

Firefox pulak jadi pilihan utama sebab boleh tambah addons hehe..

90% aku pakai chrome.. sebab laju dan simple.. tapi untuk webbie yang perlu plugins, atau addons untuk download video etc tu aku pakai firefox. 1% aku pakai jugak ie sebab ada sesetengah website yang “PAKSA” user pakai ie macam ebrowse bluehyppo..

Apa browser pilihan anda??

Pic Source : http://ftkst.com/p9281 (In Japanese)

Kenapa Utusan Banyak Typo?

Lately, aku tengok Utusan Online selalu keluar typo. Kenapa ek? Bukan selalu newspaper editor alert ke benda-benda macam ni? Yang paling banyak aku perasaan salah tulis result EPL. Itu biasa la.

Bukak Utusan Online hari ini, tgk news : Pemain Brazil disambut seperti wira

utusan_090906

Sekali tengok nampak macam ok. Cuba kalau kita zoom;

utusan_090907

Hahaha.. positif ketiak tu ape? Come on la Utusan. Tapi “The Malaysian top news provider in Bahasa Melayu”