Simbol baru watawang India – Rupee

Duit Rupee India dah ada simbol baru, separuh bentuk huruf R dan ada 2 slash kat atas nye, ala-devanagari script. Symbol ni direka oleh grad IT, Uday Kumar. (Photo: Vivek Bendre) | Source : Foolwise Sapa nak font Rupee ni boleh download kat Foradian. References: Wsj.com Forestlaneshul.com Times of India

Terrafugia Transition – Kereta Masa Depan

Sapa baca paper hari ni mesti ada terpandang artikel Kereta boleh terbang. Kereta Transition dari company Terrafugia adalah kereta pertama yang bakal merealisasikan impian aku – kereta terbang! Yang aku paham, company ni baru on business tahun 2006 oleh engineer-pilot grad from MIT. Spec; Performance Cruise: 100 kts (115 mph) Rotate: 70 kts (80 mph) […]

Kalau internet browser adalah basikal..

Kalau Opera browser ni modern dan laju. Masa mula-mula keluar dulu kena bayar mahal. So sampai sekarang masih tak ramai orang pakai.. Google Chrome pulak baru dan sangat ringan.. Takde aksesori tambahan.. Senang untuk orang yang pakai benda yang simple-simple je. Safari pun laju jugak, tapi pelik sikit.. Lepas tu kena ikut jalan dia je.. […]

My cups are boring

Cuba tengok cups, gelas, mugs kat dapur korang. Mesti banyak yang typical boring type pattern design cups. So kalau nak beli mug baru, sekali sekala cuba tukar selera design sikit. Cuba tengok pics kat bawah, kan seronok kalau dapat minum dari bekas2 air camtu 🙂 Personally aku paling suka yang Mycuppacoffe tu sebab boleh adjust […]

Most Interesting Bookstores Of The World

Pernah tak korang pegi kedai buku yang cool-artistic-modern-design-type-wise? Ada satu post di Session Magazines, yg kumpul koleksi beauty bookstores dari pengguna Flickr.. Rasa-rasanya kalau banyak bookstores yang ccol macam tu kat Malaysia, agak-agak boleh menambah minat rakyat kita untuk baca buku ke? Kadang-kadang (baca : 2 bulan sekali) aku pergi jugak ke Maruzen, Kinokuniya, sebab tempat […]

Creepy Girl from Motion Potrait

Cool flash yang dibuat oleh MotionPotrait Inc. Sesuai dengan tajuk, memang creepy sungguh. Btw, MotionPotrait? “MotionPortrait is the technology that automatically creates 3D face model from one single picture, which can be animated in a variety of facial expressions.” Layan la flash ni. Tapi jangan tengok lama sangat. Silap2 boleh ter”angau” dengan creepy girl tu […]