Database Connection Error..

Dah dekat seminggu blog aku turun naik.. several mysql eror.. kekadang takley connect langsung mysql.. komplen kat Neureal.com kelmarin, pastu dia reply;

“Hopefully the fix we just implemented would take care of this issue. ”

Ringkas dan simple. Tapi oklah.. setakat ni dah laju cam dulu balik.. Sorry la kalau tension lambat bukak page aku.. Aku lagi tension takley update blog

World’s first electronic paper

Fujitsu baru2 ni for the first time ever buat research pasal electronic paper yg nipis dan boleh dilentok2 (sila rujuk gambar kalau tak paham). Of course in color display, boleh turn on/off + tukar2 display nye! Kalau ikut news, dia akan release benda ni maybe around 2006.

Dan maybe jugak dia akan pakai mostly utk iklan2 (tampal kat dlm train, kat building, hospital etc. – sbb mahal utk diguna dirumah – or maybe ganti conventional LCD kat handset, calculator etc.)

Tebal dia dlm 0.8mm, display dia pulak as good as color display kat handset skang. Film dia ada 3 layer, red blue green, yg boleh display in 512 color. Still, kalau di bengkokkan elc. paper tu, gambo nye akan terpenyok jugak sikit.

Hmm.. aku tak pernah tgk dgn mata kepala sendiri menda ni sbb ni pun aku dpt tau sbb tgk news.. Kalau ada apa2 yg menarik lagi aku post kat sini.. Stay tuned!