26 thoughts on “D chords”

  1. bro..
    gua ni satu hapak x tahu pasal gitar..
    tolong la gua ni..
    gua nak sgt2 blajar gitar..
    component gitar pn gua x tahu..
    tolong la gua..

  2. adehh..ku kidal..so lau nk men gitar pkai tgn knan?..mmbe2 ku sumew men gitar pkai tgn kiri..sdeyhnye aku.. nk blaja men gitar gak woo..

  3. Bro…. i ni baru belajar main gitar 2 bulan… so chords tu kenal la skit..cuma nk tya bila jari kita berada di kedudukan D yg di tujuk kan di atas.. kita nk scrumming hya pada chord yg kita press tu je k?? atau smua skali?

  4. Saya baru belajar main kan lagu Yuna yg sbenar nya mgguna kan kod Cm dan Bb….tapi tiap kali sya main lagu ni..bunyi lagu nya tak sama…kenapa Bro???

  5. artlina >> ada dua kemungkinan;

    1. Kod scaling yang tak sama dengan yang dimain pada lagu sebenar. Contoh lagu original dimain dalam kod scale Am, tetapi kod gitar dibuat dalam scale Cm.

    2. Tune gitar yang tak tepat.

    Solution, pastikan tune gitar dah betul. Kalau masih tak sama then salah tab gitar la tu.

  6. macam mana nak tekan double tali dengan baik dan bagus. contoh saya nak buat kod F.bila saya nak tekan double, mesti satu tak kena sangat atau lebih tepat tak tekan habis. saya praktis habisan dengan sepenuh jiwa saya pun masih tak dapat dapat jugak

  7. Bro…i guna tune electric so smua tepat. tapi masih tak leh main la lagu yuna tu…ada teknik lain ke cara dia tekan tali tu…apa yg saya npk jari dia asyik terangkat2 je…

Leave a Reply