Twitter timeline feeds down – May 26th, 2011

Timeline feeds twitter kat Jepun dah down sejak pagi tadi. Ada yang kata dah 7-8 hours. Boleh post tweet, boleh access profile lain, but zero timeline. Kat Malaysia bagaimana? Okay tak atau dapat kosong macam kat bawah ni; Masih menunggu official statement. Adakah ini disebabkan bug, maintenance atau serangan siber? Yang pasti twitter user yang [...]

Aplikasi pemain muzik android terbaik – PowerAmp App Full/Trial

Anda pengguna android? Sedang mencari aplikasi pemain muzik yang lebih baik untuk menggantikan pemain default? Aku syorkan anda mencuba aplikasi PowerAmp. Aplikasi ini adalah antara aplikasi berbayar terbaik dari android market. Dalam artikel ini akan ditunjukkan beberapa fungsi menarik yang ada pada PowerAmp. *APLIKASI INI SENTIASA DIKEMASKINI DARI SEMASA KE SEMASA. SILA RUJUK KE LAMAN [...]

Perkara yang kita perlu belajar dari bencana alam di Jepun

Pada 11 Mac lalu, kawasan Tohoku Jepun digegarkan dengan gempa bumi berukuran magnitud 9, menyebabkan tsunami sehingga 30 meter, yang meragut nyawa lebih 10,000 dan hampir 20,000 lagi dilaporkan hilang semasa artikel ini dibuat. Aku sekarang menetap di wilayah Chugoku, jauh dari pusat gempa dan boleh kata tidak terjejas secara langsung dengan bencana alam ini. [...]

Pengalaman bermakna di Wordcamp Fukuoka 2011

Seperti yang pernah disebut dalam entri sebelumnya, pada 19 Feburari 2011 yang lalu, aku berkesempatan untuk menyertai program Wordcamp Fukuoka 2011 (web hanya dalam bahasa Jepun) di Fukuoka (Pulau Kyushu), Jepun. Ini adalah Wordcamp pertama yang aku sertai, setelah terlepas peluang untuk menyertai Wordcamp Malaysia 2010. Bayaran yang dikenakan sangat murah, hanya ¥1,000 (bersamaan RM37), [...]

ANNOUNCEMENT : Permalink Messed Up!

UPDATES 2011-02-25 : Aku dah jumpa penyebab permalinks untuk categories jadi bengong - Multi-Page Tookit plugin. Kalau korang pakai plugin ni dan hadapai masalah yang sama, disable dulu. Edit fail [TA_multi_toolkit.php]. Cari line; add_action('init', 'allpage_permalink', -1); function allpage_permalink() { global $wp_rewrite; $wp_rewrite->add_endpoint("all", EP_ALL); $wp_rewrite->flush_rules(); buang line $wp_rewrite->flush_rules(); Lepas tu, enable plugin balik, update permalink. Tukar [...]