World’s first electronic paper

Fujitsu baru2 ni for the first time ever buat research pasal electronic paper yg nipis dan boleh dilentok2 (sila rujuk gambar kalau tak paham). Of course in color display, boleh turn on/off + tukar2 display nye! Kalau ikut news, dia akan release benda ni maybe around 2006.

Dan maybe jugak dia akan pakai mostly utk iklan2 (tampal kat dlm train, kat building, hospital etc. – sbb mahal utk diguna dirumah – or maybe ganti conventional LCD kat handset, calculator etc.)

Tebal dia dlm 0.8mm, display dia pulak as good as color display kat handset skang. Film dia ada 3 layer, red blue green, yg boleh display in 512 color. Still, kalau di bengkokkan elc. paper tu, gambo nye akan terpenyok jugak sikit.

Hmm.. aku tak pernah tgk dgn mata kepala sendiri menda ni sbb ni pun aku dpt tau sbb tgk news.. Kalau ada apa2 yg menarik lagi aku post kat sini.. Stay tuned!

Money Aid To The Rescue (?)

Kahwin percuma di Kuala Lumpur KUALA LUMPUR 14 Julai – Baitulmal Wilayah Persekutuan berhasrat untuk menanggung sepenuhnya kos perkahwinan bagi pasangan kurang berkemampuan yang ingin mendirikan rumah tangga di bawah Skim Perkahwinan. Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) Che Mat Che Ali berkata, pada masa ini skim yang diperkenalkan pada tahun 2000 itu, Baitulmal memberi bantuan untuk membiayai sebahagian sahaja kos perkahwinan ataupun sehingga RM3,000

Hmm, lets see: I’m from Gombak, so that counts under WILAYAH right? Savings tak byk.. I AM going back this holiday.. Me and Zairul ni kira golongan kurang berkemampuan kan? hehe hmm..cam menarik ni.. kihkiikhikhikhikh =)

Kod Gitar Seloka Hari Raya – Uji Rashid & Hail Amir

Date: 30.04.2005
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

Subject:
Uji Rashid & Hail Amir - Seloka Hari Raya

Chords:

Intro: F Dm Gm C F C C
       F Dm Gm C F C F

         F          C      F
Indahnya sungguh di hari raya

C        Dm       C      F
Ramainya orang bersuka ria
( 2 X )

Bb     C     F
Adikku manis cantik bergaya

Gm       C                F
Bolehkah abang ikut bersama
( 2 X )

Bridge: F Dm Gm C F C F

        F        C        F
Usahlah abang membuang waktu

C      Dm      C        F
Mari menuju ke rumah bonda
( 2 X )

Bb       C    F
Sanak saudara sedang menunggu

Gm      C                F
Di hari mulia bertemu mesra
( 2 X )

       F    C          F
Katamu itu abang mengerti

C         Dm       C      F
Kusanjung budi puteri ibunda
( 2 X )

Bb        C   F
Pada yang tua kita hormati

Gm      C                  F
Barulah hidup saling bahagia
( 2 X )

Bridge: F Dm Gm C F C F

           F    C        F
Miskin dan kaya sama sahaja

C        Dm        C        F
Hulurkan tangan berjabat mesra
( 2 X )

Bb        C    F
Saling bermaaf kita bersama

Gm      C               F
Lupakan saja sengketa lama
( 2 X )

Outro : F C F

Kod Gitar Cahaya Aidilfitri – Black Dog Bone

Date: 29.04.2005
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

Subject:
Black Dog Bone - Cahaya Aidilfitri

Antara tab gitar lagu raya terawal aku.. Lagu ni cam senang dengar tapi bila
dah try baru rasa susah nye..

Chords:
Dm        x00231
C         x32010
Bb        x13331
Gm        355333
Em7(b5)   012333

(Intro) Dm

Dm       C         Dm
  Bila tiba hari raya

        C           Dm
Semua insan bergembira

Bb             Dm              C
  Tetapi bagiku hanya kesedihan

                    Dm
Yang menyelubungi hidup

Dm          C      Dm
  Ayah dan juga ibuku

         C       Dm
Telah pergi selamanya

Bb              Dm             C
  Terbiarlah aku ibarat musafir

                     Dm
Yang haus di padang pasir

A              Bb
 Siapakah yang sudi

                Gm
Menghulurkan simpati

               Em7(b5)
Kepada nasibku ini

A               B
 Agar dapat kurasa

               Gm
Nikmat di hari raya

        Em7(b5)       A
Seperti insan yang lain

Dm       C         Dm
 Ku meminta dan berdoa

       C          Dm
Kepada Yang Maha Esa

Bb             Dm             C
  Tabahkan hati berilah pedoman

                   Dm
Cahaya Di Aidil Fitri