My heart Video & Guitar Tablature

Heart Movie
Gambar Irwansyah, Nirina Zubir dan Acha Septriasa
(Pic taken from Cariartis.com)

My heart? Lagu sape ni? Ini la lagu yg kuor dlm movie Heart, filem arahan Hanny S Saputra dengan dibintangi Nirina Zubir, Irwansyah dan the very super cute cute Acha Septriasa (Jidie, aku susume kat ko sbb ade iras2 Ueto Aya). Aku tak tengok pun movie ni, tapi kata Zack bosan giler dengan story line yang ntah apape. Tataula kalau ade org lain yg suke ke. Tapi kalau pergi semata-mata utk tgk Acha tu aku sokong la.. hohoho

Anyway, citer die lantak la cammane kan, yang penting aku rasa lagu die boleh tahan la.. Tapi setelah bengang mencari-cari seluruh tablature di serata dunia, aku tak jumpa yang memuaskan hati, maka aku pun dengan gatal tangan membuat tab gitar baru yg hampir2 dekat nak sama lah dengan yang original nya tu kot.. Ade la 2 3 chord pelik2 yg aku dah tabkan nanti senang korang nk main gitar:

Irwansyah feat. Acha Septriasa – My Heart (Guitar Tablature)

Kalau nk tahu camne lagu nye, boleh tgk video kat bawah:

Kod/Tab Gitar My Heart – Irwansyah feat. Acha Septriasa

Date: 27.09.2006
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

Irwansyah feat. Acha Septriasa - My Heart



Chord:

Am		x02210
Am7(b5)		x0101x
Bbm		x13321
Bm7(b5)		x2323x
C		x32010
C#		x46664
Cm		x35543
D		xx0232
D/F#            200232
Dm		xx0231
E		022100
E/G#		4x2100
Eb		xx5343
Esus4		022200
F		133211
Fm		133111
F#		244322
G		355433
G7sus4		330011

[Intro]

-|----------0-----------------------|----------2-------0---------------
-|------------------3-------2-------|--------------------------3-------
-|----------------------------------|----------------------------------
-|------4-------4-------4-----------|------5-------5-------5-----------
-|--2-------------------------------|--2-------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +

-|----------0-----------------------|----------------------------------
-|------------------3-------2-------|------------------0-------2-------
-|----------------------------------|----------3-----------------------
-|------4-------4-------4-----------|------2-------2-------2-----------
-|--2-------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|--2-------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +

-|----------0-----------------------|----------2-------0---------------
-|------------------3-------2-------|--------------------------3-------
-|----------------------------------|----------------------------------
-|------4-------4-------4-----------|------5-------5-------5-----------
-|--2-------------------------------|--2-------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +

-|----------0-----------------------|----------------------------------
-|------------------3-------2-------|------------------0-------2-------
-|----------------------------------|----------3-----------------------
-|------4-------4-------4-----------|------2-------2-------2-----------
-|--2-------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|--2-------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +

-|--2-------
-|----------
-|----------
-|----------
-|----------
-|----------
    +

[Verse 1]

    Bm                                 F#/Bb
-|----------------------------------|----------------------------------
-|------------------3---------------|------------------2---------------
-|----------4-----------------------|----------3-----------------------
-|------4-------4-------------------|------4-------4-------------------
-|--2-------------------------------|--1-------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
   Di  si   ni                  kau    dan    aku

    B7                                 Em
-|----------------------------------|------------------3p--2-----------
-|------------------4---------------|----------5---------------5-------
-|----------2-----------------------|------4-------4-------------------
-|------4-------4-------------------|--2-------------------------------
-|--2-------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
    Ter                 bi- a-  sa     bersa-  ma

    C#m7(b5)        F#m7               Bm
-|----------------------------------|----------------------------------
-|----------5-----------------------|------------------3---------------
-|--------------4-----------3-------|----------4-----------------------
-|------5---------------4-----------|------4-------4-------------------
-|--4-------------------------------|--2-------------------------------
-|------------------2---------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
            Menja-  lani    kasih      sayang

    C#m7(b5)                           F#7
-|----------------------------------|----------------------------------
-|------------------5---------------|------------------2p--0-----------
-|----------4-----------------------|----------3---------------3-------
-|------5-------5-------------------|------2-------2-------------------
-|--4-------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|--2-------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
    Baha-   gia                 ku-    dengan  mu

    F#
-|------------------2-----------
-|--------------2---------------
-|----------3-------------------
-|------4-----------------------
-|------------------------------
-|--2---------------------------
    +       +       +       +

[Verse 2]
    Am                                 E/G#
-|----------------------------------|----------------------------------
-|------------------1---------------|------------------0---------------
-|----------2-----------------------|----------1-----------------------
-|------2-------2-------------------|------2-------2-------------------
-|--0-------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|--4-------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
    Pernah  kah                 kau    mengun- tai

    A7                                 Dm
-|----------------------------------|------------------1p--0-----------
-|------------------2---------------|----------3---------------3-------
-|----------0-----------------------|------2-------2-------------------
-|------2-------2-------------------|--0-------------------------------
-|--0-------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
    Ha-                 ri  paling     in-     dah

    Bm7(b5)         Em7               Am
-|----------------------------------|----------------------------------
-|----------3-----------------------|------------------1---------------
-|--------------2-----------1-------|----------2-----------------------
-|------3---------------2-----------|------2-------2-------------------
-|--2-------------------------------|--0-------------------------------
-|------------------0---------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
            Ku     ukir   nama       kita  berdua

    Bm7(b5)                            E7
-|----------------------------------|----------------------------------
-|------------------3---------------|------------------0---------------
-|----------2-----------------------|----------1-----------2---1-------
-|------3-------3-------------------|------0-------0-------------------
-|--2-------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|--0-------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
    Di   sini                   sur-   ga    kita

    E
-|------------------0-----------
-|--------------0---------------
-|----------1-------------------
-|------2-----------------------
-|------------------------------
-|--0---------------------------
    +       +       +       +

[Chorus 1]

Am                  Dm
Bila kita mencintai yg lain

G             E/G#    Am
Mungkin kah hati ini akan tegar

F              Dm
Sebisa mungkin tak akan pernah

Bm7(b5)           E
Sayang ku akan hilang

Am                          Dm
If u love somebody could we be this strong

G               E/G#              Am
I will fight to win our love will conquer all

F                      Dm
Wouldn't reach my love even just one night

Bm7(b5)                     Esus4  E
Our love will stay in my heart..

   Fm  Bbm  Eb  Fm  C# Bbm G7sus4 C C D D
My heart

[Verse 3]
    Gm                                 D
-|------------------3---------------|------------------2---------------
-|----------3-----------------------|----------3-----------------------
-|------3-------3-------------------|------2-------2-------------------
-|--5-------------------------------|--4-------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
    Pernah  kah                 kau    mengun- tai

    G                                  Cm
-|------------------3---------------|----------------------------------
-|----------3-----------------------|------------------4p--3-----------
-|------4-------4-------------------|----------5---------------5-------
-|--5-------------------------------|------5-------5-------------------
-|----------------------------------|--3-------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
    Ha-                 ri  paling     in-     dah

    Am7(b5)         D7               Gm
-|----------------------------------|----------------------------------
-|--------------1-----------1-------|----------3---------------3-------
-|----------0-----------2-----------|------3-------3-------3-----------
-|------1-----------0---------------|--5-------------------------------
-|--0-------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
            Ku     ukir   nama       kita  berdua

    Am7(b5)                            D
-|----------------------------------|------------------3p--2-----------
-|------------------1---------------|----------3---------------3-------
-|----------0-----------------------|------2-------2---------------2---
-|------1-------1-------------------|--0-------------------------------
-|--0-------------------------------|----------------------------------
-|----------------------------------|----------------------------------
    +       +       +       +          +       +       +       +
    Di   sini                   sur-   ga    kita

    D
-|------------------2-----------
-|----------3-------------------
-|------2-------2---------------
-|--0---------------------------
-|------------------------------
-|------------------------------
    +       +       +       +

[Chorus 2]

Gm                  Cm
Bila kita mencintai yg lain

F             D/F#    Gm
Mungkin kah hati ini akan tegar

Eb             Cm
Sebisa mungkin tak akan pernah

Am7(b5)            D  Gm
Sayang ku akan hilang

Am                  Dm
Bila kita mencintai yg lain

G             E/G#    Am
Mungkin kah hati ini akan tegar

F              Dm
Sebisa mungkin tak akan pernah

Bm7(b5)            E
Sayang ku akan hilang

Am                          Dm
If u love somebody could we be this strong

G               E/G#              Am
I will fight to win our love will conquer all

F                      Dm
Wouldn't reach my love even just one night

Bm7(b5)                  Esus4  E
Our love will stay in my heart..

[Outro]
Am F Bm7(b5) E
Am F Bm7(b5) E Am