A video thank you from Google to Zairul.com

Dapat video thank you dari Google hari ni exclusive untuk Zairul.com. Wow, google adwords dah 10 years! Apapun thanks again google! Korang boleh tengok video nye kat sini;

http://www.youtube.com/adwords10?x=7c3fd854fd574caba089b0adaaad81b9

Oh and then, korang tau tak diorang pegi laser beam kan bulan tulis ZAIRUL.COM? gile takde kerja.. hehe

A video thank you from Google
Just ten years ago, a small team added the phrase ‘See your ad here’ alongside our search results. A few minutes later, the first AdWords customer placed an ad for live mail-order lobsters.

Ten years and billions of ads later, we want to mark AdWords’ 10th birthday by thanking you for advertising with us. We hope you enjoy this small token of our appreciation, a personalized video just for you:

Your video: http://www.youtube.com/adwords10?x=7c3fd854fd574caba089b0adaaad81b9

Thank you. And we wish you success for the next 10 years!

The Google AdWords team

Macam mana diorang buat video ni ek??

Buggy bharian.com.my

Aku selalu perasan satu bug kat bharian.com.my – tunjuk new lama. Mungkin korang pun pernah perasan. Ada sekali heboh kat twitter pasal bharian tunjuk news result tenis yang dah lama keluar – yang kononnya bharian ni tak up to date – padahal disebabkan oleh funny bugs.

Aku bukak bharian.com.my pagi ni, dan list news yang diorang tunjuk adalah from hari Sabtu last week. Tengok screencap kat bawah;

Kalau tengok upper left area kan tulis “Ahad 19 Sept”, tapi list berita mutakhir tu semua minggu lepas punye (12 Sept.) Ini bukan pertama kali yang aku perasan. Dah banyak kali. Time-glitch? Deja-vu? lol

Kalau tunggu a few hour dia selalunya akan betulkan.

So kepada webmaster bharian, please do something about it. Korang tu mainstream media buat malu la kalau benda macam ni terlepas pandang. Jangan nak kira buat untung dari iklan cepat kaya + kuat seks je dari website anda.

Aku baca bharian sebab dia tak meluat macam utusan meluat. Tapi kalau banyak sangat fenomena camni, nanti korang pulak yang jadi Berita Hairan

What Goes Around Comes Around

A smart and meaningful ads designed by Big Ant International for Peace.org, makes us think again about war and peace. I do believe that we need peace. But throwing a war will not get you one.

“When I despair, I remember that all through history the way of truth and love has always won. There have been tyrants and murderers and for a time they seem invincible, but in the end, they always fall — think of it, always.” -Gandhi (1948-69)

whatgoesaround1-1

whatgoesaround1

whatgoesaround2-1

whatgoesaround2

whatgoesaround3

whatgoesaround3-1

whatgoesaround4-1

whatgoesaround4

Buang aje

Jangan buang sampah merata-rata
Source : Duckling – Supersonic

Sangat susah untuk masyarakat Malaysia membuang sampah dengan cara yang betul. Kalau pergi ke mana-mana pun, mesti ada jumpa sampah kena buang merata-rata. Paling tidak pun puntung rokok. Bukan nak men’double-standard’kan perokoks, tapi boleh kata most yang merokok mesti ada experience buang puntung rokok tepi jalan or dalam semak. Kalau smoking dalam kereta tu biasa la buang keluar. Kesian mamat2 motor yang follow belakang kereta kena elak-elak. Pastu kena tuduh rempit pulak tu. Bukan yang hisap rokok aja, yang suka hisap botol pun sama. Dah habis minum aje, terus pum buang. Macam budak kecik lak konon terbiasa dari kcik la tu?. Pesan mak aku, “Kalau tak reti minum jangan minum!”…