Tab gitar update

Aliff AzizSelepas lama tak update tabblog, hari ini mentang2 cuti, so aku buat 2 tab gitar, satu request dari cyperhackz, satu lagi lagu nostalgia masa sekolah dulu-dulu, ramai yang masih ingat rasanya lagu Anak Itik Tok Wi :p

Lepas ini kalau ada masa lapang tu aku rasa menarik jugak nak buat balik kod2 lagu2 kbsr tu rasanya kementerian pun tak pernah jual chordbook ke apa untuk lagu2 ni. Kecuali untuk panduan guru2 tu ada la. Mcm ayah aku dulu rasanya ada buku kod2 lagu kbsr tahap satu tahap dua tu tapi memandangkan dia dah lama pencen tak tahu la ada lagi ke tak chord book tu lagi.

So sapa2 nak layan lagu aliff ngna lagu kbsr tu boleh la tgk tab gitar nusantara yek.

Aliff Aziz – Ini Satu Kisah

Anak Itik Tok Wi

Kod Gitar Ini Satu Kisah – Aliff Aziz

Aliff AzizRequested by Cypherhackz

Lagu yang unik pada aku, tidak banyak “major flow” pada chords. Hafal 5 kod dan anda boleh main lagu ini. Teknik strumming dan timing menukar kod dengan betul mungkin perlu. Enjoy.

Date: 04.05.2008
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

Subject:
Aliff Aziz - Ini satu kisah

Chords:

E-|----0------1------0------1------0------
B-|----1------3------0------1------1------
G-|----0------2------1------2------2------
D-|----2------3------2------3------2------
A-|----3------0------2------3------0------
E-|----x------1------0------1------0------

       C      Dm/7   E      F      Am

[Verse 1]
       Am               E      Am
Tiba tiba ku dilamun cinta  oo oo

         Am                 E      Am
Dengan dia yang sering ku puja  oo ee

(Ulang Verse 1)

[Verse 2]
Am                          E              Am
Ini satu kisah bukan cerita dongeng dulu kala

Am                                E            Am
Ini kisah nyata tentang pertemuan aku dan si dia

Am                   E                      Am
  Buat kali pertama   tika ku terpandangnya

Am                    E                    Am
  Dia balas senyumku   ku melompat terharu

(Ulang Verse 1) x2

Synth Solo A : Am  Am  E  Am x2

[Verse 3]
Am                               E              Am
Dia sungguh bijak buatkan jantungku berdegup rancak

Am                           E               Am
Dia sungguh lawa katanya aku tak kurang kacaknya

Am                 F
  Dia pulak setuju   untuk jadi milikku

Dm/F                    Am
    Dia sungguh berdaya    pasti cemburu semua

(Ulang Verse 1) x2

Synth Solo B : Am  Am  E  Am x2

[Verse 4]
Am
  Dari dulu aku sering ke mana.

F
  Tanpa ada teman di sisi ku.

Dm/F
    Tapi kini semua sudah berbeza.

Am
  Ada saja dia di samping ku.

[Verse 5]
Am                          E              Am
Ini satu kisah bukan cerita dongeng dulu kala

Am                                E            Am
Ini kisah nyata tentang pertemuan aku dan si dia

Am                          E              Am
Ini satu kisah bukan cerita dongeng dulu kala

Am                                E            Am
Ini kisah nyata tentang pertemuan aku dan si dia

Am                   F
  Buat kali pertama   tika ku terpandangnya

Dm/F                    Am
    Dia balas senyumku    ku melompat terharu

(Ulang Verse 1) x4