Apa nak buat dengan Mac yang dah rosak?

Mac lama dah rosak dan terbengkalai di rumah anda tapi tak tahu nak buat camne? Nak jual tak laku, nak buang rasa sayang. Tengok gambar kat bawah, mungkin boleh beri idea kepada anda macam mana nak recycle Apple Mac anda

via Izismile.com

Softbank iPhone 3G – to buy or not to buy

iPhone

iPhone 3G akan mula dijual via Softbank Jumaat ni (July 11th, 2008) dengan harga ¥23,000 atau semurah ¥960/month. Tapi rata2 review yang aku tgk, almost 99% kata iphone suck. Antara penyebab utamanya adalah non-replacable batteries, dan NO MMS? wtf?

SAtu survey yang di buat oleh iSHARE mengatakan 91% of Japanese Will Not Buy ‘iPhone’. Hmm.. aku menjangkakan iPhone akan fail di Jepun seperti jugak Sony Ericsson. Actually aku pelik kenapa iPhone mem”big-deal”kan 3G tu padahal kat Japan 3G tu dah start 5 6 tahun dulu dah since the boom of i-mode by NTTdocomo. Even diorg tgh develop 4th generation mobile, baru iPhone terhegeh2 nak on 3G.

Function yang tiada pada iPhone pada aku yang mengurangkan nafsu Jepun;

1. No e-pay
2. No video
3. No MMS
4. No TV

Aku dapat jugak email dari Softbank, katanya : Awak boleh hantar MMS ke iphone tapi kami kena charge ¥xxx/b.. haa? So bukan pengguna iPhone sahaja yang kena keluar duit banyak yang pengguna Softbank lain pun kena keluar duit jugak??

So kepada member2 yang berangan nak pakai iPhone tu kalau message aku sorry la kalau aku tak reply message korang.. haha

Resource :

Five Reasons NOT To Buy The 3G iPhone – Mobile Blog – InformationWeek
3G iPhone not ready for the enterprise? | The Register
Why the 3G iPhone may suck
‘iPhone 3G’ – The Full Details & Disappointments
Is The 3G iPhone Worth It?