Never ending chalk?

Pernah tak masa sekolah dulu, selepas cikgu menulis dengan kapur kat papan hitam, bila padam je penuh habuk kat tangan, kat baju, tersedak sebab tercium kapur masuk hidung.. kenangan ini mungkin tidak lagi boleh dikongsi bersama kanak-kanak sekarang dengan adanya ciptaan Chalkeeper oleh designer Yonggu Do dan Eunha Seo.

Chalkeeper adalah pemadam papan hitam yang mengumpul kembali habuk sisa dari kapur, dan akan membentuk semula kapur dengan tanda comel recycle pada hujungnya. Cara ini selamat untuk kanak-kanak terutama yang ada alah, mengurangkan penghasilan sampah, dan menjimatkan kerana hampir semua kapur boleh dikitar semula.

Source : Yanko Design

Koleksi gambar bangunan pelik

Architecture memang best. Kalau tak amik mechanical engineering, dah confirm aku apply architecture. Kat bawah ni ada gambar bangunan menarik? aneh? unik? dari seluruh dunia.

via @Interior Holic

 

more pic :  10 Most Amazing Buildings In The World

Awesome Connect the Dots Art

Selalunya kalau connect the dot untuk budak-budak gambar senang-senang je. Tp kalau dah artist yang lukis jadi lain la pulak. Imagination kadang-kadang melampau :p

via AcidCow.com

Dari sketch kosong camni;

Jadi macam ni;

more pics @ David Jablow’s Flickr photostream

Kalau tin pun boleh jadi art

Ada macam macam cara untuk lariskan jualan. Kalau susun produk macam biasa mungkin tak menarik perhatian pelanggan. Nak cuba susun barang macam kat bawah ni? Mana tahu boleh dapat anugerah Employer of the month. Yapi jangan lebih-lebih nanti customer tak sanggup nak ambik beli sebab lawa sangat :p

via @walyou.com

My cups are boring

Cuba tengok cups, gelas, mugs kat dapur korang. Mesti banyak yang typical boring
type pattern design cups. So kalau nak beli mug baru, sekali sekala cuba tukar selera design sikit. Cuba tengok pics kat bawah, kan seronok kalau dapat minum dari bekas2 air camtu 🙂

Personally aku paling suka yang Mycuppacoffe tu sebab boleh adjust berapa “milky” air kopi kita tu. Boleh tukar mood sekali sekala. Nak pure black ke, regular ke..

Untuk sesapa yang romantic tu, boleh la bagi present kat bakal wifey korang the Engagement Ring Coffee Mug ni. Tak pun nak kasik terkejut officemate ke, kasik dia perasan sket haha.. Tapi hati-hati dengan pranks, jokes ni sebab sesetengah orang tak suka 😛

Untuk DLSR lovers pulak boleh try yg Zoom lenses coffee mug tu 😀 Tapi aku rasa yg ni photoshop art je. Kalau real ade memang best la!

cup01 cup02 cup03 cup04 cup05 cup06 cup07 cup08 cup09

So, korang nak yang mana??

Source : http://sozotokku.blog120.fc2.com/blog-entry-79.html