Pengumuman : 19 Nov 2012

Terima kasih kerana melawat Zairul.com Saya baru mendapat email dari Google mengatakan Zairul.com telah melanggar polisi program Adsense dan semua iklan telah digantung buat sehingga diluluskan kembali oleh pihak Google. Saya tidak tahu apa yang menyebabkan tiba-tiba diberi amaran begini kerana tidak pernah menukar apa-apa pun tema atau design blog sejak awal tahun ini. Mungkin […]

Announcement : Blog dibuka semula

Assalamualakum dan salam sejahtera. Terima kasih kerana sudi melawat Zairul and the Blog. Buat pengetahuan semua, pada pertengahan December 2011 database dan fail wordpress blog ini telah diserang oleh beberapa malware. Ia telah dikesan oleh XServer, hosting pelayan untuk Zairul.com. Oleh itu ‘Zairul and the Blog’ telah ditutup buat sementara sehingga 21 Jan 2012 untuk […]

Aplikasi percuma – WordPress for Android

Platform blog paling popular di bumi, WordPress telah lama mengeluarkan versi Android, bertujuan untuk memudahkan pengguna wordpress.com dan self-hosted (dari wordpress.org). Dengan aplikasi ringkas WordPress for Android ini membolehkan pengguna membuat artikel baru, kemas kini posts dan pages,  semak komen dan lihat statistik. Tak dinafikan bahawa aplikasi android ini adalah antara apps wajib yang aku bukak […]

A video thank you from Google to Zairul.com

Dapat video thank you dari Google hari ni exclusive untuk Zairul.com. Wow, google adwords dah 10 years! Apapun thanks again google! Korang boleh tengok video nye kat sini; http://www.youtube.com/adwords10?x=7c3fd854fd574caba089b0adaaad81b9 Oh and then, korang tau tak diorang pegi laser beam kan bulan tulis ZAIRUL.COM? gile takde kerja.. hehe A video thank you from Google Just ten […]

WordPress 2.8.5

WP 2.8.5 dah keluar folks! Upgrade sebelum terlambat.. The headline changes in this release are: A fix for the Trackback Denial-of-Service attack that is currently being seen. Removal of areas within the code where php code in variables was evaluated. Switched the file upload functionality to be whitelisted for all users including Admins. Retiring of […]

Old WordPress Versions Under Attack – UPGRADE ALERT

Kepada pengguna WordPress yang masih belum upgrade ke WP 2.8.4, sila upgrade blog anda kepada version yang terkini. Maklumat dari wordpress developers mengatakan pengguna blog versi lama terutama sekali pengguna yang mengaktifkan fungsi “Anyone can register”, paling mudah terkena serangan ini. Untuk pengguna versi sebelum 2.7, anda perlu upgrade secara manual. Pengguna wordpress.com, anda tak […]

Woman fired for USING ALL CAPS IN EMAIL

From TheNextWeb.com.. Vicki Walker, an Auckland (New Zealand) accountant, was sacked for sending supposedly confrontational emails with words in red, in bold and in CAPITAL LETTERS. Kalau korang selalu bermain dengan online forum, chatting, “fb”ing etc, MESTI ada orang yang tulis all CAPS betul tak? Aku personally memang menyampah abis kalau tulisan besar-besar kaler kaler […]