Gakkido & Picking Garage’s new webbie..

At last, complete jugak website ni.. Bukan senang rupenye nak transfer fr Oscommerce ke Zen-Cart. Admin Interface dia hampir same.. tak banyak perubahan.. Tapi makan banyak masa nk study ape beza dua2 cart system ni.. plus, Zen-Cart boleh kate “almost” zero community support untuk Japanese.. nk translate fr English to Japanese pun quite mencabar.. yang […]

Panduan untuk design website / blog

Apakah perkara asas yang perlu diberi perhatian semasa membuat design website atau blog? TEXT Pilih background color yang tidak mengganggu text. Warna merah untuk background dan kuning untuk text misalnya elok dielakkan. Banyak juga blog yang meletakkan image sebagai background, elok kalau image simple. Tetapi jika image besar dan terlalu kompleks, user susah untuk membaca […]

Database Connection Error..

Dah dekat seminggu blog aku turun naik.. several mysql eror.. kekadang takley connect langsung mysql.. komplen kat Neureal.com kelmarin, pastu dia reply; “Hopefully the fix we just implemented would take care of this issue. ” Ringkas dan simple. Tapi oklah.. setakat ni dah laju cam dulu balik.. Sorry la kalau tension lambat bukak page aku.. […]