Aplikasi percuma – WordPress for Android

Platform blog paling popular di bumi, WordPress telah lama mengeluarkan versi Android, bertujuan untuk memudahkan pengguna wordpress.com dan self-hosted (dari wordpress.org). Dengan aplikasi ringkas WordPress for Android ini membolehkan pengguna membuat artikel baru, kemas kini posts dan pages,  semak komen dan lihat statistik. Tak dinafikan bahawa aplikasi android ini adalah antara apps wajib yang aku bukak […]

15 ciri-ciri blog yang menyampah

Inspiration : 10 Sebab Blog dikau sungguh Annoying! @ Justkhai.com 1. Blog is not Windows Media Player. Tayah la letak lagu2. Pening kepala. Kalau nak dengar lagu aku boleh bukak lagu kat PC. Kalau nk letak jugak sila disable kan AutoPlay! Bila bukak page lain dlm blog ko nanti keluar lagi. Penat aku nk tekan […]

Tukar themes

Kerana kesangapan yang teramat sangat, aku dengan bangganya menukar theme wp kali ini.. oh yes, kerana terlalu busy dengan Mitsubishi Heavies, jangan kata nak buat theme baru, nak update blog pun tak sempat.. buat sementara ni cilok la dulu mana2 free theme.. hahaha.. aku pakai theme Fadtastic. Not bad jugak theme ini cuma default die […]