Video Highlight Malaysia vs South Korea U-23

Malaysia bukannye tak boleh.. Cuma yang aku perasan, aphal stadium kosong 😮 Sebab tak promo, tiket mahal, atau kita lebih suka tengok free?? Apapun sekalung tahniah diucapkan. video uploaded by EPLsoker Barisan muda Rajagobal kejut skuad Olimpik Korea Selatan SKUAD bola sepak negara pimpinan K Rajagobal menyalakan impian baru, semalam selepas gah membuat kejutan menewaskan […]

Van Persie’s New Jersey Number

Robin van Persie will wear the Arsenal No 10 shirt next season. via : Arsenal.com The Dutchman has taken on the number vacated by William Gallas, whose contract ended on June 30. Van Persie follows in the footsteps of his compatriot Dennis Bergkamp, who donned the No 10 shirt during his Arsenal days.

FIFA World Cup Official Match Ball – Adidas Jabulani

Lawa jugak bola ni. Cuma dikatakan terlalu ringan dan tidak digemari penjaga gol kerana mudah berubah aluan di udara. C.Ronaldo suka la kot. The Adidas Jabulani is the official match ball for the 2010 FIFA World Cup. The ball was unveiled in Cape Town, South Africa on December 4, 2009. Jabulani means “rejoice” in Zulu, […]

Malaysia vs Syria Friendly Match – Video Highlight

Bawah ni video perlawanan persahabatan antara skuad bola sepak Malaysia lawan Syria pada 30 Disember di Stadium Nasional Bukit Jalil. Dalam game tu Malaysia menang 4-1 dengan 2 jaringan oleh Shafiq Rahim, Zaquan Adha Razak dan K.Gurusamy. Tahniah diucapkan sekali lagi kepada team bola kita walaupun difahamkan Syria tidak menghantar first team nya dalam game […]

Video Malaysia vs Vietnam (1-0) Sea Games Final – Goal Replay/Highlight

Tahniah dan syabas diucapkan kepada barisan pemain muda bolasepak negara yang telah berjaya memenangi pingat emas setelah menunggu selama 20 tahun dalam perlawanan akhir sukan sea di Laos. Tiada siapa pun yang memberi harapan termasuk aku, untuk menang terutama sekali selepas pasukan Malaysia kalah dalam perlawanan dengan Vietnam di peringkat kumpulan, tapi anak-anak muda ini […]

Video Malaysia vs Thailand (2-1) Sea Games Highlight TV3

Tahniah aku ucapkan untuk Young Tigers yang mengalahkan Thai dalam bola sepak peringkat kumpulan A di sukan SEA Laos 2009. Dalam pada masa 95% orang predict Malaysia boleh kalah nak lawan team kuat yang hanya perlu seri, tapi kalau semangat boleh jugak menang. Semangat macam ni yang kita nak. Dah tinggal 1-0 pun kejar juga. […]

Video Highlights : Malaysia vs Manchester United (2-0)

Seperti yang dijangka, Malaysia kalah kali kedua dengan ManUtd, tapi okey la.. 2-0, yang score Macheda dengan Owen. Aku tak pegi tengok live, tapi kalau setakat tengok highlight, 2 gol tu gol biasa aje.. sebab defence kelam kabut depan gol. dari segi marking player pun macam still berterabur. Boleh improve lagi.. Tahniah la jugak buat […]

Video Highlights : Malaysia vs Manchester United (3-2)

Sape pegi game bola Malaysia lawan Manchester United kelmarin? Ces kalau lah aku dapat pegi.. Sokong Malaysia la! Sokong MU buatpa (sorry aa fan ManU 😀 ) Sapa yang tak pegi tu boleh tengok game highlight kat bawah from Youtube. Tak salah aku Msia dulu pernah kalah 6-0 ke berapa tak ingat. Tapi memang lauk […]

Owen joins Manchester United in shock move

Of all good strikers.. why Owen? Michael Owen has been confirmed as a Manchester United player. The striker has signed a two-year deal to play at Old Trafford and no transfer was paid as the former Liverpool, Real Madrid and Newcastle forward was a free agent. Empics Michael Owen: A free agent who joins on […]