ANNOUNCEMENT : Permalink Messed Up!

UPDATES 2011-02-25 : Aku dah jumpa penyebab permalinks untuk categories jadi bengong – Multi-Page Tookit plugin. Kalau korang pakai plugin ni dan hadapai masalah yang sama, disable dulu. Edit fail [TA_multi_toolkit.php]. Cari line;

add_action(‘init’, ‘allpage_permalink’, -1);
function allpage_permalink() {
global $wp_rewrite;
$wp_rewrite->add_endpoint(“all”, EP_ALL);
$wp_rewrite->flush_rules();

buang line

$wp_rewrite->flush_rules();

Lepas tu, enable plugin balik, update permalink. Tukar permission .htaccess jadi writeable

———————————————————————————-

Permalink jadi tak betul lepas upgrade ke WP3.1.. Artikel boleh baca, cuma taley bukak category, archives & pages. Tak sempat check lagi. Balik kang baru tgk. Maybe masalah dengan plugin.

Sorry for the inconvenience!

Zairul

“Shutdown” is preventing Windows 7 from shutting down

Benda pelik berlaku pada Windows 7 hari ni.. Aku pernah tengok kat mana ntah tapi ingatkan hanya parody lawak nak kutuk Microsoft, tatau rupa-rupanya memang jadi betul. Sebab apa aku tatau.

Nak kata problem besar tak jugak sebab boleh force shutdown. Ada sesapa lagi yang ada experience macam ni?

Buggy bharian.com.my

Aku selalu perasan satu bug kat bharian.com.my – tunjuk new lama. Mungkin korang pun pernah perasan. Ada sekali heboh kat twitter pasal bharian tunjuk news result tenis yang dah lama keluar – yang kononnya bharian ni tak up to date – padahal disebabkan oleh funny bugs.

Aku bukak bharian.com.my pagi ni, dan list news yang diorang tunjuk adalah from hari Sabtu last week. Tengok screencap kat bawah;

Kalau tengok upper left area kan tulis “Ahad 19 Sept”, tapi list berita mutakhir tu semua minggu lepas punye (12 Sept.) Ini bukan pertama kali yang aku perasan. Dah banyak kali. Time-glitch? Deja-vu? lol

Kalau tunggu a few hour dia selalunya akan betulkan.

So kepada webmaster bharian, please do something about it. Korang tu mainstream media buat malu la kalau benda macam ni terlepas pandang. Jangan nak kira buat untung dari iklan cepat kaya + kuat seks je dari website anda.

Aku baca bharian sebab dia tak meluat macam utusan meluat. Tapi kalau banyak sangat fenomena camni, nanti korang pulak yang jadi Berita Hairan