Terrafugia Transition – Kereta Masa Depan

Sapa baca paper hari ni mesti ada terpandang artikel Kereta boleh terbang.

Kereta Transition dari company Terrafugia adalah kereta pertama yang bakal merealisasikan impian aku – kereta terbang! Yang aku paham, company ni baru on business tahun 2006 oleh engineer-pilot grad from MIT.

Spec;

Performance

  • Cruise: 100 kts (115 mph)
  • Rotate: 70 kts (80 mph)
  • Stall: 45 kts (51 mph)
  • Range: 400nm (460 mi)
  • Takeoff over 50′ obstacle: 1700′ Fuel burn: 5 gph
  • Fuel tank: 20 gallons
  • Useful Load: 430 lbs
  • On road: 30 mpg, highway speeds
  • Light Sport Aircraft (LSA)
  • Convenience
  • Front wheel drive on the ground
  • Automotive-style entry and exit
  • Two place, side by side
  • Automated electromechanical folding wing
  • No trailer or hangar needed
  • Cargo area holds skis, fishing poles or golf clubs

Safety

  • Drive in case of inclement weather
  • Proven 100 hp Rotax 912S engine
  • Full vehicle parachute available
  • Modern glass avionics
  • Automotive crash safety features

Dimensions
Folded:

  • 6’ 9” tall
  • 80” wide
  • 18’ 9” long

Airplane:

  • 6’ 3” tall
  • 19’ 2” long

Wingspan:

  • 27’ 6”

Cockpit:

  • 51” at the shoulder

source : Terrafugia.com

Toyota iQ

Tak ramai yang tahu pasal iQ, compact car dari Toyota Motors. Kereta ni unik dan comel. Boleh masuk 4 penumpang (3 dewasa 1 budak).  Macam mana tu? Tgk pic kat bawah, ada gap 29cm antara seat driver dan kelindan. So seat yang belakang driver tu untuk budak kecik. Team aku buat assembly jig drawing untuk floor iQ ni dlm bulan 7-8 dulu. Biasa almost every car, flooring dia symmetrical. Kiri kanan sama. Tapi yang iQ ni sebabkan seat dia yg lari sikit, so kitorang tak boleh buat ordinary L/R drawing (buat drawing sebelah kanan sahaja, mirror drawing for the lefty). Kena jugak draw different jig for both sides. Toyota byk jugak abiskan duit kat technical drawing selain R&D. Sebab tu mahal kot 😛

Anyway ni dia punya spec :

Class : City car
Layout : FF layout
Engine(s) : 1.0L & 1.3L petrol, 1.4L diesel
Transmissions : 5-speed manual or CVT
Wheelbase : 2000 mm (78.7 in)
Length : 2985 mm (117.5 in)
Width : 1680 mm (66.1 in)
Height : 1500 mm (59.1 in)
Curb weight : 860 kg (1,896 lb)
Fuel capacity : 32 L (8 US gal; 7 imp gal)

Tapi walaupun cc iQ ni agak kecik, tapi still tak boleh lawan the latest Honda Fit dari segi fuel usage. Kena improve efficiency baru boleh lawan other compact cars. iQ ni pun baru first edition, so aku harap byk lagi yg boleh diimprove next time.

Toyota iQ Toyota iQ Toyota iQ Toyota iQ Toyota iQ Toyota iQ

Mitsubishi Motor Corporation Mizushima Plant Trip

Mitsubishi Motors Corp.Hari ini aku, Mr. Miyoshi + 3 org colleague pergi join ‘Lawatan Sambil Belajar’ ke Mitsubishi Motor Corp Mizushima Plant. Tak jauh pun actually dari company kitorang. Ada sedikit seminar pasal environment, tapi main objective kitorg join tu untuk tgk Mitsubishi punya production line. Team aku under Miyoshi Boss selalunya hanya buat clamp set drawing untuk toyota. Dan hanya Mr. Miyoshi aja yg pernah pergi ke Toyota tengok diorg punya production. So invitation dari Mitsubishi ini ibarat kecil tapak tangan lah.

Mizushima Plant ni besar gila. Luas 1,245,700m², workers 6500 org. Tempat yang kitorg pusing2 pun ada la 40% kot. Dapatla tengok dia punya production flow. Dari press, welding, paint, assembly, test drive, ada la dekat 2 jam kitorang pusing2 dalam tu. Best gila. Especially dekat tempat dia test drive, memang hijau mata tengok beribu2 Mitsubishi Evo X depan mata. Rasa geram nak pau satu. Dah la kunci kereta die letak gitu je. Aku nak tengok crash test sebenarnya. Tapi crash test, devepoment etc rupanya diorg tak buat di Mizushima. Mizushima hanya buat production aja.

Mitsubishi WRC 2005Masa masuk dlm tempat production tu tak boleh bwk camera. So, aku tak boleh la nak tunjuk betapa best nya suasana dalam kilang tu. Tapi dekat main entrance dia ada letak pameran sikit2 so aku pun amik la gambo. Memandangkan aku tak bawak camera, aku pakai handset aje la. Sorry la tak terang. Klik untuk tengok gambar besar. Sebelah ni model Lancer Evo yang dipakai masa WRC 2005. Dia tulis kat panel tu “Model Car” so maybe replica la kot. Aku teringin nak masuk tapi dia tulist kat situ kata tak boleh masuk la pulak.

Mitsubishi Evo 3 WRC 1996 WinnerYang ini gambar paling mahal. Sapa yang follow wrc, actually inilah kereta Evo 3 yang di drive oleh Tommi Makinen dlm wrc 1996. Dekat bumper depan, tepi2 tu boleh nampak calar2 tu yang real tu. Dia punye habuk2 pun ada tu yang tak tahan tu. Walaupun aku rasa habuk2 tu saje diorg tambah2 la. Takkan bawak balik jepun pun habuk tak tanggal kot. Nak tengok video evo 3 ni “in action” boleh tengok kat YouTube.

Mitsubishi Evo IXYang ni pulak seperti yang diketahui ramai, the previous evo, Evo IX. Yg kat bawak tu dia part bawah dr enjin sampai belakang. Kalau tengok dari bawah, nampak la rangka evo 9 ni memang tough la. Evo X maybe sebab bersepah dalam kilang so dia tak tunjuk la kat show room ni.

Mizushima Go

Yang best tu ada jugak the first ever Mistubishi Car – Mizushima Go 😛 3 roda aje. 744cc, 13hp.. Not bad kalau pikir zaman tu. Kalau ikut kata pakcik jaga tu keta 3 roda ni boleh start dan boleh jalan lagi tu. Tapi kalau nak keluar kilang kena apply road tax dengan register numer plat dulu la.

Anyway, inilah pengalaman aku hari ini. Malam ni tidor kena mimpi bawak evo ni.. broom brooomm

Proton vs all

Cut n Paste from forum dari mykmu.net .. untuk renungan..

Assalamualaikum,

Yang ni saya kena jawab la sebab banyak sangat misinformation. Biasanya information yang berpindah dari satu mulut ke satu mulut yang lain akan berubah menjadi sensasi. Itu lah masyarakat kita. Kita bukan mendapat firsthand info tapi berdasarkan cerita yang telah ditokok tambah. Ini dia cerita dari orang dalam yang duduk ditengah-tengah R&D PROTON.

“Saya ada kenalan dari kastam boleh confirmkan perkara ni.. member saya kerja kastam kat kelang dan beliau sendiri yang maklumkan yg salah satu tugas dia adalah buat checking penerimaan barangan proton untuk di pasangkan di negara ni. Satu kontena enjin je.. manakala kontena lain adalah pintu, body dan sebagainya. sama lah dengan kereta lain juga.”

Kalau kita lalu kat kawasan glenmarie tu, akan ternampak lah satu tanda… Kilang Enjin Proton. Tanda tu tak duduk kat situ untuk suka suka je. Kalau kita jengok kat dalam…. Boleh nampak besi cair yang dituang kedalam acuan untuk membuat enjin block. Memang proton ada mengimpot enjin tapi dari kelas 1.2 dan 2 liter. 1.2liter untuk Savvy (enjin Renault) dan 2.0liter untuk Perdana. Tapi untuk enjin 1.3, 1.5, 1.6 proton buat sendiri. Untuk pintu pulak… hanya kereta-kereta Perdana sahaja yang proton beli pintu dari Mitsubishi. For your information, Untuk membuat pintu sahaja memerlukan dekat 20 acuan. Bayangkan lah 4 pintu. Modal itu shaja sudah hampir RM50 juta. So untuk kereta yang volume kecil, kita beli dari luar. Untuk kereta Isawara, Wira, Waja, Gen2, Savvy… 100% body dibuat di Malaysia.

“Bayangkan dah 20 tahun menanti kereta Malaysia yang sebenarnya tak keluar-keluar lagi. Bagi yang berkemampuan sudah tentu tak mahu menggunakan injin kenderaan berteknologi 70an, 80an dan 90an yang diubahsuai. Sudah tentu ramai nak teknologi terkini dan sebenarnya milik kita. Secara umumnya proton masih belum ada enjin sendiri lagi.. jadi adalah sukar hendak dikatakan kalau ianya adalah kereta Malaysia yang sebenarnya. Pengeluaran kenderaan adalah berdasarkan injinnya barulah boleh dikatakan ianya kenderaan negara sebenarnya.”

Disini lagi ada misinformation. Memang untuk kereta Perdana kita impot enjin dari Jepun. Untuk Savvy kita gunakan enjin Renault. Untuk Isawara, Wira dan Waja kita buat enjin di Malaysia walaupun design original dia dari Mitsubishi. Tapi enjin Gen-2 adalah enjin terkini yang direka oleh jurutera Proton dan dibina di Malaysia. Enjin tersebut menggunakan teknologi terkini. Jadi kenyataan diatas agak menyesatkan sedikit. Naza, Perodua…. Masih lagi membawa enjin dari luar. Modal untuk mereka dan mengeluarkan enjin ni amat besar. Nak dapat return pun bukan nya sekejap. Tapi demi maruah dan kemajuan, kita korbankan keuntungan jangka pendek. Selagi kita tidak mengeluarkan enjin sendiri.. selagi itu kita tidak tahu. Sekarang kita telah pun mengeluarkan enjin sendiri… orang masih tidak percaya. Itu lah masalah orang kita… memandang rendah kebolehan anak negara sendiri.

“Selama ini proton bergantung kepada Mitsubishi sebagai rakan teknikal. Oleh kerana kontrak selama 20 tahun telah tamat. Maka proton terpaksalah mencari rakan teknikal yang baru dan bermulalah masalah melanda proton. Sudah tentu rakan teknikal baru tidak mahu meneruskan rekaan dan teknologi mitshubishi lagi. So apa kan jadi pada kereta proton yang ada sekarang ni untuk masa akan datang.”

Tidak wujud kontrak 20 tahun dengan Mitsubishi. Mereka adalah rakan kongsi. Bertahun tahun kita berkerjasama dengan Mitsubishi tetapi teknikal apa yang mereka turunkan. Kalau kita pernah berkerja dengan orang Jepun atau Korea, mereka inilah yang paling kemut ilmu. Tapi bab nak korek ilmu kita, dia orang rajin habis.Korang jangan terkejut bila saya cakap yang idea kita pun banyak yang Jepun curi. So bila kita mula menuntut teknologi baru dari mereka… mula lah nak caj dan nak ikat royalti yang tak munasabah. Nak mintak copy teknikal drawing zaman dulu sekeping pun dia orang caj beribu ribu. Mulalah kita pandang teknologi dari barat dan teknologi sendiri. Sebab itu kita beli Lotus.. Kita ignore Jepun. Bila kita design sesuatu yang lebih baik… laju je dia orang hantar balik information ke Mitsubishi. Last-last kita pun mula bersikap secrecy dengan dia orang… lama lama diaorang fed up dan mintak keluar. Lagi pun dia orang dah nampak afta nanti dia orang akan masuk balik ke Malaysia.

Perodua… kenapa daihatsu/toyota memberi enjin latest dia orang…. Sebab Perodua tu 100% milik Toyota/Daihatsu. Dah lama UMW menjual saham dia orang kepada Jepun. Proton…. Milik Malaysia.

“Mungkin ada yang tahu dan ada yang tak tahu yang proton yang digunakan pakai sekarang adalah barangan Mitshubishi. Samalah seperti kereta lain.. tukar lambang je..”

Inilah susah orang kita ni…. Banyak mendengar cerita sensasi yang banyak ditaruk banyak rempah ratusnya….. Memang pada mulanya kita belajar… selepas itu kita buat sendiri.Saya adalah seorang yang terlibat dengan kerja kerja tersebut.

Saga – base dia Lancer lama. Kita Cuma tukar depan dan belakang sikit.

Iswara – base Saga, kita mula belajar untuk design kereta sendiri. Masa ni Mitsubishi dah tak berapa setuju bila kita menubuhkan R&D. So kita menggunakan khidmat penasihat dari UK.

Wira – Disini berpuluh puluh designer dan engineer Proton dihantar ke Jepun untuk kerjasama design kereta baru. Proton dan Mitsubishi kongsi modal. Hampir 2 tahun kami disana. Bahagian tengah dikongsi bersama. Depan dan Belakang, design asing-asing. Lampu depan dan belakang share sebab nak kurang kan cost. Hasilnya Proton Wira-Mitsubishi Lancer.

Orang akan kata hah kongsi je sebab tak tahu buat kerja…. Tapi ada orang kata apa apa bila Ford dan Mazda berkongsi bahagian tengah? Ford Laser dan Mazda 323 adalah kereta yang sama. Ada orang komplen? Bila orang Malaysia yang buat begitu… orang Malaysia sendiri yang nak mengutuk. Tak ramai yang tahu seksa bekerja kat Jepun sebab dia orang suka curi idea. Bayang kanlah semasa kami design dashboard untuk Wira… masa tu Mitsubishi sudah pun siap soft tooling mould untuk dashboard kereta dia… Bila mereka tengok dashboard Proton, Mereka sanggup letak designer dia depan design kita untuk mengubahsuai kembali rupa bentuk dashboard mereka. Kalau kita pernah tengok dashboard mitsubishi lancer… hampir samakan. Itu mereka yang meniru bukan kita. Ianya menunjukkan kita bukan tak pandai… Cuma masyarakat sendiri berfikiran macam itu.

Perdana – untuk membuat satu satu design bukannya murah. Nak balik modal pun lama. Jumlah kereta yang dijual pun kena banyak. So kalau nak buat Perdana…. Sampai habis pun tak balik modal. So yang ni memang kita ambil kereta dari mitsubishi dan pasang di Malaysia. Cuma kita tukar depan dan belakang, dan bahagian dalaman.

Tiara – Tiara adalah bukan product Proton. Ia adalah keluaran DRB. Tapi kita kena tunduk dengan arahan dari atas untuk mereka menggunakan lambang Proton.

Waja – Waja adalah permulaan kita untuk menunjukkan kita mampu melakukan kerja sendiri. 100% didesign orang orang kita. Tapi untuk kejuruteraan kita memerlukan consultant dari luar.. mainly dari Eropah dan Amerika. Bukan sebab tak pandai tapi kita tak cukup kakitangan. Nak design kereta bukan seperti menjahit baju. Kebaikan dari mengambil consultant dari luar memang membuka mata kita… kita adalah setaraf dengan kebolehan mereka. Nak design kereta ni memerlukan beratus ratus kakitangan. Bukannya sedikit.

Gen2 – 100% didesign oleh orang kita. Consultant dari luar hanya sedikit sebab kakitangan kita semakin ramai. Kita mula menggunakan enjin yang didesign sendiri.

o Savvy – 100% dedesign sendiri. Cuma enjin sahaja kita menggunakan Renault sebab kita tidak ada enjin bersaiz kecil. Well…. Kehebatan enjin Renault sudah terbukti bila mereka memenangi F1. Disin banyak berita palsu disebarkan oleh mereka yang tidak bertanggung jawab.Contohnya… Savvy adalah Tiara dan menggunakan chasis Tiara lama. Savvy tidak ada kena mengena dengan Tiara. Savvy adalah baru, 100%. Tidak ramai yang tahu bahawa Savvy menggunakan HTHS steel (High Tensile High Strength Steel). Sebab tu body Savvy kuat. Memang ada terpampang kereta Savvy kemek kerana accident. Well… kereta mercedes, volvo, BMW pun kemek bila accident. Tapi tak ramai yang tengok keadaan dalaman Savvy yang accident tu… In fact. Kukuh. Saudara saudari… Bila kita design kereta ni.. yang paling penting adalah keselamatan penumpang. Memang kereta didesign untuk crumple bila ada impact. Itu untuk menyerap daya hentakan supaya bukan manusia yang menerima hentakan kuat. Rating TUV Germany memberikan 3 star untuk Proton. BMW 5 series pun dapat 3 star. Ramai yang kata Savvy ni tak sedap bila memandu. Tapi tanyalah yang bercakap tu… adakah mereka pernah memandu Savvy. Kebanyakan nya tidak. Hanya mendengar dari orang lain.

Lain lain – Ada banyak lagi yang saya tak boleh cerita sebab ada secrecy act. Proton pun ada design kereta untuk company lain dan ada membuat part untuk company lain. Proton ada juga buat reverse engineering untuk motosikal lumba (tahun tu dia champion) tapi kita tidak boleh menceritakan sebab dasar secrecy kita. Mungkin sesetengah orang yang memakai certain kereta mewah tidak tahu yang part kereta mereka dibuat di proton. Kalau Proton tak elok… masakan mereka mengkontrakkan proton untuk membuat kereta mereka.

“Berbalik kepada masalah yang sedang dihadapi oleh proton. Kenapa ianya harus berlaku perkara sebegini. Apakah yang sebenarnya telah berlaku dan dibuat oleh proton dalam masa 20 tahun untuk membina kenderaan nasional sendiri. Memang ada R&D proton cuba mendapatkan struktur dan bahan-bahan untuk membuat injin tapi gagal mendapatkan resepinya.”

Proton memang dah ada enjin sendiri. Yang terpasang dekat Gen-2 tu apa dia. Bab-bab bahan untuk membuat enjin tu senang je. Kebanyakan pengeluar kereta menggunakan besi yang sama sebab pengeluar besi dalam dunia ni bukan banyak. Kita Cuma bagi specifikasi je. Nak design enjin tu yang susah. Transmition yang paling susah. Untuk info lah… kami masih lagi dalam proses untuk mereka cipta transmition sendiri. Bukan macam nak buat karipap tau.

“Penubuhan proton sejak 20 tahun yang lampau tidak mencapai objektif yang sebenarnya. Dimana silapnya? Berapa ramaikah yang tahu bilakah ilham proton ini sebenarnya timbul dan berapa lamakah usaha dilakukan bagi membolehkan impian ini tercapai.”

Mungkin ramai yang mengganggap hanya seorang perdana menteri sahaja terlibat. Cuma pada zaman Tun M baru persetujuan dapat dicapai setelah Mitshubishi bersetuju menjadi rakan teknikal dengan bersyarat. (syarat ni tak bolehlah diberi tahu.. sebab ianya adalah OSA)

Penubuhan Proton lebih mencapai objectif nya. Pada mulanya Proton hanya di rancang untuk membuat kereta bukan untuk merekacipta kereta. Kita menubuh R&D, Mitsubishi tidak setuju. Ye la… siapa nak bagi kita pandai kan. Cuba check dekat Perodua, berapa ramai jurutera dari Proton bekerja dekat sana, Head of R&D Perodua…bekas Proton, Head of Styling…bekas Proton, Head of Planning…bekas Proton, Head of Production…bekas Proton (rasa-rasanya dah kena kebas dekat Naza), Head of Engineering Services…bekas Proton. Ratarata mereka yang senior dekat sana dari proton. We trained them… orang lain ambil cara senang je.

Naza pulak.. Head of R&D….bekas Proton. Head of Production…bekas Proton. Honda pun ramai bekas Proton, DRB Pekan… Head dia pun bekas proton, Inokom… head dia pun bekas proton. Itu kira head je…bukan lagi kira engineer dan designer. So it meets its objective untuk memajukan orang-orang kita. Mainly orang Melayu. Naza sendiri tidak menyangkal kereta Naza mainly didevelop oleh bekas kakitangan Proton. So… orang Proton tak bagus?

Kita belum lagi kira bekas pekerja proton yang diambil oleh consultant luar negara… dari America, Eropah sampai ke Jepun.Tau tak kita kakitangan Proton telah memenangi pertandingan mereka design kereta anjuran Ford. Beliau mendapat tempat pertama. Bukan bertanding diperingkat Malaysia. Tapi di peringkat antarabangsa. Memang beliau mendapat tawaran kerja dari syarikat kereta gergasi Amerika dan Eropah. Tapi kami tabik bila dia decide nak stay dekat Malaysia sebab taknak anak-anak membesar dinegara lain. Ada orang tau…?

“Selama 20 tahun proton pergantung kepada pemerintah yang sepatutnya telah boleh berdiri dengan sendirinya sekarang ini selepas perjanjian tamat. Ibarat kata.. berapa lama perlu bergantung.. tak kan dah 20 tahun nak merangkak lagi.. nak tambah masa untuk merangkak lagi.. so bila lak nak belajar berdiri dan berjalan sendiri tanpa dipimpin lagi..sebab tu exPM kata.. kalau dah tak boleh tutup aja…”

Proton boleh menjadi lebih baik kalau tidak ada tanggung jawab kepada negara. Senang aja… buang sahaja pengeluar-pengeluar yang bermasalah. Tapi apa akan jadi dengan ekonomi. Itu tanggungjawab Proton untuk negara. Bayangkanlah penjanaan ekonomi proton untuk negara… berapa banyak kaki tangan Proton… 8000. Berapa banyak kakitangan syarikat yang secara lansung untuk membuat part Proton…100,000 orang. Berapa banyak bank dapat untung, berapa banyak syarikat bumiputra yang naik? Bayangkanlah kami boleh membantu sedangkan polisi kerajaan tidak membantu. Cuba ingat sebelum timbulnya proton. Berapa banyak wakil jualan bumiputra untuk kereta toyota, nissan, honda? 0… Kosong.

Mengenai masalah AP pulak perkara tu bukan perkara baru. Mungkin ada yang tak tahu yang proton juga mendapat AP. Kalau tak.. sure harga kereta proton tak serendah sekarang ini. Tak percaya boleh check duti import yang dibayar untuk sebuah kereta proton. Nak check duti import tak susah sgt.. cuma bandingkan harga kereta proton di kawasan bebas cukai.

Kita memang tak payah bayar duti impot sebab kita buat kereta kat dalam Malaysia. Tapi tetap kena cukai. Kita tak ada AP. Yang Proton kecewa kenapa terlampau banyak AP dikeluarkan. Lepas tu sebijik-sebijik kerajaan kena tipu. Bayangkan lah kalau kereta KIA yang dibawa masuk ke Malaysia… harga yang di declare adalah RM8000. Tak masuk akalkan bila kastam approve benda ni. Paling murah kereta yang pernah dibuat adalah dalam dunia ni adalah lebih kurang RM18,000. Itu baru bahan bahan dia. Belum lagi kira cost modal acuan, cost tenaga kerja, cost R&D. Bayangkan lah banyak mana kerjaan rugi pada cukai. Bayangkanlah banyak mana Naza untung.

Dasar Automotif Negara di perlukan bagi meneruskan perjuangan yang belum tercapai disamping menjaga serta melindungi pemilik kereta proton sekarang ini. sejauh mana boleh bertahan tak tahula..kalau tidak akan bertimbunlah bakal besi buruk bila tiada lagi sparepart proton (asalnya milik Mitsubishi) dan akan timbulah barangan made in Jinjang atau sewaktu dengannya.

Saudara… Dalam banyak banyak negara pengeluar kereta, Malaysia lah yang paling kurang memprotect industry automotive mereka. Rakyat Malaysia juga lah yang paling tidak patriotik dalam hal-hal kereta ni. Walaupun kita telah merdeka, minda kita tetap diajar barangan lain lebih elok dan tidak membantu barangan sendiri. Saya ambil contoh… Thailand membuka pintu mereka untuk industri automotif… tapi ada syarat. Kereta yang dibina di Thailand harus lah di export keluar lebih dari yang dijual dalam negara nya. Korea… cuba pergi ke Korea dan lihat sendiri disana. Nak cari kereta yang bukan dari Korea…susah. Sebabnya…

1. memang mereka patriotik.
2. Cuba pakai kereta import… Lembaga Cukai mereka akan menyusahkan pembeli kereta tu. Sebab kata mereka tentu banyak duit.

Jepun… Semasa mereka belajar membuat kereta hampir 80 tahun dulu… nak naik bukit pun boleh undur (baca sejarah toyota), tapi rakyat mereka tetap bangga dan tetap membeli. Cuba kat Malaysia…. Kutuk lagi ada.

Saudara semua… kejayaan sesuatu project negara bergantung kepada sokongan dari rakyat sendiri. The more people buy, the cheaper things can be. Economic of scale lah tu. Lagi banyak dijual, lagi rendah cost pembalikan modal untuk setiap kereta. Nak buat sebijik kereta hampir 1 billion cost dia. Macam mana nak balik modal kalau kita tak ambil untung. Kilang enjin lagi mahal… tapi kita korbankan keuntungan kerana kalau kita dok asyik beli enjin dari luar, masa mana kita nak belajar dan maju. Proton baru 20 tahun. Korea mengambil masa 40 tahun untuk kereta dia tiba ditahap ini. Jepun sudah 80 tahun, Barat sudah 100 tahun. Ini industri kereta. Kalau orang suruh kita fikir nak buat plastik aiskrim tu pun majority kita tak boleh. Ini kereta. So yang mengutuk tu… fikir. Lagi banyak kita jual, lagi murah kita boleh jual… lagi banyak duit, lagi baik pembangunan yang kita boleh buat. Setiap test dan setiap bahan baru yang nak direka memerlukan wang yang banyak.

Masalahnya sekarang siapakah yang bakal atau boleh dijadikan rakan teknikal. Walau pun volkswagen nak join ngan proton tapi persoalannya boleh ke..?

Kenapa..saya kata macam tu..sebab Volkswagen ni guna euro. Sudah tentu la harga kereta proton pada masa akan datang lebih mahal lagi. (salah satu sebab isu AP keluar) Nak mohon Nissan atau Honda atau Toyata jadi rakan teknikal memang agak sukar.

Errr…. Ini kita bagi hint sikit sebab teruk sangat dah ni. Kita tengah develop kereta dengan VW. Sebab tu kita jangan dengar saja orang cakap.

Kalau semua AP ditarik balik lagi banyak masalah akan timbul.. salah satunya adalah AFTA. Mampukah negara kita membayar ganti rugi kepada negara lain yang telah melaksana AFTA. Mungkin ada yang tak sedar yang negara kita telah membayar ganti rugi RM billion sebab menangguh perlaksanaan AFTA sebelum ni kapada negara Asean yg berkaitan.

Memang kita akan kena penalti sebab ada perjanjian AFTA. Tapi bukan kita nak tarik AP macam tu aja. Jalan penyelesaian masih ada. Kalau negara lain boleh ada polisi dia orang yang membantu industri kereta mereka… kenapa kita tidak boleh. Kerana AP China boleh mengeksport kereta mereka ke Malaysia (kereta Chery hampis masuk), tapi polisi China masih lagi tidak membenarkan kereta kita masuk kesana. Memang dia kata boleh masuk tapi dah 5 tahun mencuba pun belum dapat kelulusan lagi. Banyak syarat lagi. India… nak masuk kesana kena letak deposit USD200 Million. Belum lagi nak set up kilang dan infrastruktur jualan. Cuba masuk kat Korea… Kita nak jual kain kita kat sana pun diaorang tak nak beli walau pun kualiti kita bagus. Kuat nya patriotik diaorang. Kita… apa yang nama lain selain dari barang sendiri mesti bagus punya.

Bagi yang nak membandingkan kereta kita dengan kereta German…. Bukan tak boleh buat. Boleh… tapi sanggup ke bayar harga kereta German untuk kereta buatan Malaysia.

Naza yang rata rata import kereta Cuma tukar bumper pun boleh jadi taraf kereta nasional. Perodua yang tak pernah design kereta sendiri (cuma design bumper depan belakang) pun dapat taraf kereta nasional… Proton sekurang-kurangnya telah mendidik ramai anak bangsa dalam kemajuan teknologi. Dah ramai hasil dari pengalamn bekerja dengan proton diambil untuk sektor R&D ditempat lain. Bayangkan lah satu kumpulan Advance Engine Research Proton terus diambil oleh Petronas. Bukan sorang…. Kesemuanya. Nak kerja dengan R&D proton….. Paling minimum 2nd class upper. 1st class berlambak. Selepas berpengalaman… Perodua, Naza ambil.

Tapi saya tak marah bila orang kata macam-macam pasal proton. Itu hak mereka. Tapi fikirkanlah tenaga yang kami beri untuk memajukan negara dalam bidang teknologi. Boleh sebut tak company mana lagi dalam bidang industri yang betul-betul menggunakan kepakaran anak Malaysia dalam bidang R&D ni. Kalau kita tidak belajar… sampai bila kita tidak akan tahu. Dan sampai bila kita akan bergantung dengan orang luar.

Tapi bab support selepas jualan…. saya sendiri pun tak puas hati. Sabotaj pun Proton dah biasa kena…. Orang curi part semasa delivery kerata tukar dengan part tiruan atau lama. Yang kena komplen… proton. Tapi yang hairannya semasa Perodua recall balik 4000 unit Myvi…. Tak ada pulak yang kutuk. Letak sebelah sebelah Myvi dan Savvy… check performance dia. Then baru tahu nak kata apa. Jangan dengar orang cakap je… test sendiri. Baru tau.

Tak lama lagi akan keluar Savvy Auto-Manual…. Maksudnya dua-dua jenis gear ada dalam kereta. Malas nak tukar gear… swith to auto. Nak main ciluk-ciluk… switch to manual. Errr.. siapa kata kita guna tecnology 70an?

The new Malaysia Licence Plate (Suggestion)

Aku terbaca blog member, die tunjuk world’s licence plate. Which btw, die dapat dari Licence Plates of the World. Then aku terpikir, apsal plat kereta Malaysia boring aa? (Rujukan : Spesifikasi nombor plat kereta Malaysia) Hitam putih je ade, pastu kalau teksi putih hitam… hmmph… tak kreatif langsung.. Tengok plat kenderaan dikeliling anda. ADW1088, WGK101.. etc, dan ape akan jadi selepas plate number sampai ke WYY9999? Malaysia kalau tak salah aku bukan rotate number. Kereta plat AJ20 akan kekal AJ20 walaupun keta tu dah tak idup selagi tader org tukar (kalau tak salah aku la).

So ape kite nak buat? Kereta makin lame makin banyak. Dulu ade ura2 nk tukar plate system tapi sampai sekarang tak dengar cite ape pun. Maka, aku pun dengan bangganye membuat design plate kereta sendiri.

Kenderaan Persendirian
Malaysia Licence Plate

Kenderaan Awam dan Bukan Persendirian
Malaysia Licence Plate

Kenderaan Rasmi DiRaja
Malaysia Licence Plate

Kenderaan Rasmi Polis dan Tentera
Malaysia Licence Plate

Kenderaan Rasmi Milik Kerajaan
Malaysia Licence Plate

Kenderaan Rasmi Diplomat
Malaysia Licence Plate

Ape istimewanya plate baru ni?
1. Bentuk yang seragam dan penuh warna warni
2. Mudah nak cam kereta siapa/jenis ape dari jauh
3. Boleh letak nama kawasan dan kod, e.g) Gombak, Selayang, Rawang, Ipoh, Muar etc.
4. Cuma perlu letak satu huruf, dari A-Z
5. Boleh guna huruf “I”, “O”, “Z” sebab beza paras dengan nombor so tak confuse.
6. Boleh pilih nombor dari 00-01 ke 99-99
7. Jika guna cara ini, dapat sekurang-kurangnya 163,619,836,380 kombinasi plat
8. Kalau bawak plate kaler kuning boleh bangga
9. Boleh mengelakkan pekerja melaram dengan kenderaan kerajaan or kenderaan milik syarikat.

So ape lagi encik JPJ? anda terima cadangan saya? 😛

Contoh penggunaan :

Perodua Myvi

 

DISCLAIMER : INI ADALAH ARTIKEL LAMA. HARAP MAKLUM.

Chinese brothers drive homemade F1 car

Source : China Economic Net

F1
Brothers Zhao Xiushun (L) and Zhao Xiuguo test drive their homemade model of Formula One car outside their house in Tangshan, Hebei Province, some 180km (113 miles) east of Beijing July 21, 2006. The brothers, who built the car from scrap metal, said they wanted to design and build the first Formula One race car in China. [Reuters]

F1
Zhao Xiuguo drives a homemade model of Formula One car in Tangshan, Hebei Province, some 180km (113 miles) east of Beijing July 21, 2006. Zhao Xiuguo and his brother Zhao Xiushun built the car from scrap metal and said that they wanted to design and build the first Formula One racecar in China. [Reuters]

F1
Brothers Zhao Xiushun (L) and Zhao Xiuguo prepare to drive their homemade model of Formula One car outside their house in Tangshan, Hebei Province, some 180km (113 miles) east of Beijing July 21, 2006. Zhao Xiuguo and his brother Zhao Xiushun built the car from scrap metal and said that they wanted to design and build the first Formula One racecar in China. [Reuters]

F1
Brothers Zhao Xiushun (L) and Zhao Xiuguo prepare to drive their homemade model of Formula One car outside their house in Tangshan, Hebei Province, some 180km (113 miles) east of Beijing July 21, 2006. Zhao Xiuguo and his brother Zhao Xiushun built the car from scrap metal and said that they wanted to design and build the first Formula One racecar in China. [Reuters]

F1
Brothers Zhao Xiushun (L) and Zhao Xiuguo prepare to drive their homemade model of Formula One car outside their house in Tangshan, Hebei Province, some 180km (113 miles) east of Beijing July 21, 2006. Zhao Xiuguo and his brother Zhao Xiushun built the car from scrap metal and said that they wanted to design and build the first Formula One racecar in China. [Reuters]

F1
Zhao Xiushun looks at his homemade racecars outside his house in Tangshan, Hebei Province, some 180km (113 miles) east of Beijing July 21, 2006. Zhao Xiushun and his brother Zhao Xiuguo built the car from scrap metal and said they wanted to design and build the first Formula One racecar in China. [Reuters]

F1
A vehicle drives past a homemade model of Formula One car in Tangshan, Hebei Province, some 180km (113 miles) east of Beijing July 21, 2006. Brothers Zhao Xiushun and Zhao Xiuguo, who built the car from scrap metal, said they wanted to design and build the first Formula One racecar in China. [Reuters]