Terrafugia Transition – Kereta Masa Depan

Sapa baca paper hari ni mesti ada terpandang artikel Kereta boleh terbang. Kereta Transition dari company Terrafugia adalah kereta pertama yang bakal merealisasikan impian aku – kereta terbang! Yang aku paham, company ni baru on business tahun 2006 oleh engineer-pilot grad from MIT. Spec; Performance Cruise: 100 kts (115 mph) Rotate: 70 kts (80 mph) […]

Mitsubishi Motor Corporation Mizushima Plant Trip

Hari ini aku, Mr. Miyoshi + 3 org colleague pergi join ‘Lawatan Sambil Belajar’ ke Mitsubishi Motor Corp Mizushima Plant. Tak jauh pun actually dari company kitorang. Ada sedikit seminar pasal environment, tapi main objective kitorg join tu untuk tgk Mitsubishi punya production line. Team aku under Miyoshi Boss selalunya hanya buat clamp set drawing […]

Proton vs all

Cut n Paste from forum dari mykmu.net .. untuk renungan.. Assalamualaikum, Yang ni saya kena jawab la sebab banyak sangat misinformation. Biasanya information yang berpindah dari satu mulut ke satu mulut yang lain akan berubah menjadi sensasi. Itu lah masyarakat kita. Kita bukan mendapat firsthand info tapi berdasarkan cerita yang telah ditokok tambah. Ini dia […]

The new Malaysia Licence Plate (Suggestion)

Aku terbaca blog member, die tunjuk world’s licence plate. Which btw, die dapat dari Licence Plates of the World. Then aku terpikir, apsal plat kereta Malaysia boring aa? (Rujukan : Spesifikasi nombor plat kereta Malaysia) Hitam putih je ade, pastu kalau teksi putih hitam… hmmph… tak kreatif langsung.. Tengok plat kenderaan dikeliling anda. ADW1088, WGK101.. […]

Chinese brothers drive homemade F1 car

Source : China Economic Net Brothers Zhao Xiushun (L) and Zhao Xiuguo test drive their homemade model of Formula One car outside their house in Tangshan, Hebei Province, some 180km (113 miles) east of Beijing July 21, 2006. The brothers, who built the car from scrap metal, said they wanted to design and build the […]