Belajar 7 kod asas gitar untuk pemula

Dalam artikel ni aku nak tunjukkan 7 kod asas gitar yang wajib kena belajar untuk beginner, iaitu C, Dm, Em, F, G, Am dan B7. Banyak tab gitar kat Zairul.com yang pakai kord-kord ini, so kalau nak main lagu melayu kapok-style especially lagu rock, pop 90-an, hafal dan banyakkan prektis. Dalam setiap gambar tu ada […]

Kod Gitar Lagu “Years from Now” by Aizat Amdan

Requested by @tsyad, lagu “Years from Now” oleh Aizat Amdan. Kord gitar lagu ni simple je, yang mungkin bunyi agak foreign adalah kod Dadd9b5 (baca D-add-nine-flat-five), kod ni amat biasa dijumpa dalam lagu genre Jazz. Tak susah nak main cuma kalau tak biasa tu mungkin akan terkial-kial jugak masa tukar chord. Biasa kan dengan form […]