Never ending chalk?

Pernah tak masa sekolah dulu, selepas cikgu menulis dengan kapur kat papan hitam, bila padam je penuh habuk kat tangan, kat baju, tersedak sebab tercium kapur masuk hidung.. kenangan ini mungkin tidak lagi boleh dikongsi bersama kanak-kanak sekarang dengan adanya ciptaan Chalkeeper oleh designer Yonggu Do dan Eunha Seo. Chalkeeper adalah pemadam papan hitam yang mengumpul kembali habuk sisa […]

Macam mana nak stack 77 kerusi dalam bilik seluas 1m padu?

Impian (?) ini akan jadi kenyataan sekiranya anda pakai kerusi lipat yang direka dari pereka belanda, Douwe Jacobs dan Tom Schouten, fluxchair. Kerusi dengan dimensi [640 x 620 x 850mm] ini jika dilipat boleh menjdai senipis 15mm, hampir sama nipis dengan sekotak DVD original. Kerusi ni boleh didapati dalam 8 warna, cuma sehingga artikel ini dibuat, […]

Sony Walkman Dock Speaker RDP-NWV500

Creative, modern and cool, itu yang boleh aku katakan tentang dock speaker keluaran sony. Model RDP-NWV500 dah keluar kat Jepun hujung bulan April, dan model yang sama untuk ipod (SRS-V500IP) baru keluar kat US 24 September lepas. Apa bendanya sound mug ni? Secara kasar, ia adalah mobile speaker yang mempunyai bentuk seperti thermos. Saiznya sebesar […]

Baby Dream Pics

Apa agaknya yang baby mimpi masa tidur? Copywriter, Adele Enersen ada teknik menarik dan kreatif untuk tunjukkan apa mimpi anaknya yang baru lahir. Mutiara kegemaran sotong? Tarzan? Ulat buku? Penyanyi rock? Invisible friend? Main bola sepak? Alice in Candyland? Babyzilla? more pics @ http://milasdaydreams.blogspot.com/