Creepy Girl from Motion Potrait

Cool flash yang dibuat oleh MotionPotrait Inc. Sesuai dengan tajuk, memang creepy sungguh. Btw, MotionPotrait? “MotionPortrait is the technology that automatically creates 3D face model from one single picture, which can be animated in a variety of facial expressions.” Layan la flash ni. Tapi jangan tengok lama sangat. Silap2 boleh ter”angau” dengan creepy girl tu […]

Gakkido & Picking Garage’s new webbie..

At last, complete jugak website ni.. Bukan senang rupenye nak transfer fr Oscommerce ke Zen-Cart. Admin Interface dia hampir same.. tak banyak perubahan.. Tapi makan banyak masa nk study ape beza dua2 cart system ni.. plus, Zen-Cart boleh kate “almost” zero community support untuk Japanese.. nk translate fr English to Japanese pun quite mencabar.. yang […]

Mouse Bentuk Arrow?

Functionality : Compatible with Windows and Mac OS X. Receiver USB connection. Operating range: 2 meters. Frame speed: up to 2300 fps. Optical sensor resolution: 800 dpi. Power: two AAA rechargeable or non-rechargeable batteries. Switches to power saving mode if not moved. Available at : http://www.artlebedev.com/portfolio/mus2/

Panduan untuk design website / blog

Apakah perkara asas yang perlu diberi perhatian semasa membuat design website atau blog? TEXT Pilih background color yang tidak mengganggu text. Warna merah untuk background dan kuning untuk text misalnya elok dielakkan. Banyak juga blog yang meletakkan image sebagai background, elok kalau image simple. Tetapi jika image besar dan terlalu kompleks, user susah untuk membaca […]

Adidas Teamgeist – Official Match Ball for the 2006 FIFA World Cup

The new adidas +Teamgeist introduces a radically new 14-panel configuration reducing the amount of three-panel touch points by 60% and the total length of the panel lines by over 15%, forming a smooth and perfectly round exterior allowing players significant improvements in accuracy and control. The Match Ball is designed in white and black, the […]