What Goes Around Comes Around

A smart and meaningful ads designed by Big Ant International for Peace.org, makes us think again about war and peace. I do believe that we need peace. But throwing a war will not get you one.

“When I despair, I remember that all through history the way of truth and love has always won. There have been tyrants and murderers and for a time they seem invincible, but in the end, they always fall — think of it, always.” -Gandhi (1948-69)

whatgoesaround1-1

whatgoesaround1

whatgoesaround2-1

whatgoesaround2

whatgoesaround3

whatgoesaround3-1

whatgoesaround4-1

whatgoesaround4

Buang aje

Jangan buang sampah merata-rata
Source : Duckling – Supersonic

Sangat susah untuk masyarakat Malaysia membuang sampah dengan cara yang betul. Kalau pergi ke mana-mana pun, mesti ada jumpa sampah kena buang merata-rata. Paling tidak pun puntung rokok. Bukan nak men’double-standard’kan perokoks, tapi boleh kata most yang merokok mesti ada experience buang puntung rokok tepi jalan or dalam semak. Kalau smoking dalam kereta tu biasa la buang keluar. Kesian mamat2 motor yang follow belakang kereta kena elak-elak. Pastu kena tuduh rempit pulak tu. Bukan yang hisap rokok aja, yang suka hisap botol pun sama. Dah habis minum aje, terus pum buang. Macam budak kecik lak konon terbiasa dari kcik la tu?. Pesan mak aku, “Kalau tak reti minum jangan minum!”…